Home » Blog » De optimale opbouw van een fitnesstraining

De optimale opbouw van een fitnesstraining

De gemiddelde beoefenaar van fitness traint gemiddeld twee keer per week ongeveer anderhalf uur. Dit zien wij als de echte thuisfitter wel als een soort minimum. Voor veel mensen is dit wellicht wel voldoende, omdat tijd in veel gevallen niet iets is waar mensen veel van hebben. Deze tijdspinvestering moet zo goed mogelijk besteed worden. Binnen een training moeten alle ingrediënten, die deel uitmaken van een optimale fitnesstraining, bij elkaar komen en op elkaar afgestemd zijn.  Natuurlijk mag je hier best eens van afwijken. Het is dan ook niet dat elke training er hetzelfde uit moet zien. Hieronder zie je de zes waarden voor een optimale fitnesstraining thuis of op de sportschool. Ook lees je waar deze precies uit moet bestaat.

Minder tijd te besteden aan fitness

De optimale trainingsopbouw met zes elementen is vooral erg handig voor mensen die net iets minder tijd hebben. Voor deze groep mensen is het belangrijk dat een training zoveel mogelijk goede elementen bevat. Gebruik je de zes pijlers voor een optimale opbouw van een fitnesstraining, dan weet je zeker dat je zoveel mogelijk bezig bent met een optimale algehele ontwikkeling van fysieke capaciteiten.

De optimale training in zes stappen

De optimale training bestaat uit zes stappen. Als je weinig tijd hebt om thuis te trainen, maar toch een volledige training wilt behalen, dan doe je er – vaak – goed aan om elementen uit alle zes de stappen mee te nemen tijdens de workout:

  1. Warming-up
  2. Krachttraining
  3. Uithoudingsvermogen
  4. Lenigheid
  5. Cooling-down
  6. Regeneratieve maatregelen

Vergeet de warming up niet

Of je nu lang of kort gaat trainen. Bij elke workout hoort een gedegen warming up. Pas na een goede warming-up is het lichaam in staat om de beste prestaties te leveren tijdens een training. Ook voorkom je op deze manier blessures en andere nare klachten die je na fitness over kan houden.

nv-author-image

De redactie van 365sport bestaat uit drie personen die samen met gastschrijvers echt álles schrijven over sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *