Is de Pokemon Go Plus + de moeite waard? Alles wat je wil weten!

Pokémon Go Plus+ review en informatie en tips Plus Plus

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als ik tegen mensen in mijn omgeving zeg dat ik nog steeds zeer regelmatig Pokémon Go met een Pokémon Go Plus+ speel, krijg ik wel eens verbaasde reacties. Hoewel iedereen die ik ken het een aantal jaar geleden nog speelde, toen het een flinke hype was, zijn de meesten gestopt. Zonde, want het is nog steeds erg leuk om te doen. Wat ik vooral fijn vind: het motiveert mij echt om meer te bewegen. Ik wandel meer en langer. Onze honden zijn inmiddels geoefende Pokémonjagers geworden. Ik ben recent overstag gegaan en heb de Pokémon Go Plus Plus autocatcher en sleep tracker gekocht. Hieronder lees je mijn uitgebreide review en alles wat je wil weten.

Wat is de Pokémon GO Plus+ autocatcher en sleep tracker?

De Pokémon GO Plus+ is een Bluetooth-accessoire dat samenwerkt met de Pokémon Sleep- en Pokémon GO-app op een telefoon / tablet. Met dit leuke apparaatje kun je zowel je slaappatroon monitoren als Pokémon vangen. Als je naar bed gaat, plaats je het naast je kussen om slaapdata te verzamelen. Je wordt in slaap gezongen door Pikachu. In het Pokémon GO-spel maakt het apparaat het mogelijk om PokéStops automatisch te draaien en Poké Balls te gooien zonder je telefoon aan te raken. Ook kan het automatisch Pokémon voor je vangen of je doet dit met een druk op de knop.

Aanbiedingen bekijken

€54,99
21 nieuw vanaf €54,99
2 tweedehands vanaf €50,68
Prijs gecheckt op 17 mei 2024 21:42
Amazon.nl
€69,99
3 nieuw vanaf €69,99
Prijs gecheckt op 17 mei 2024 21:42
Amazon.nl

Wat kan de Pokémon Go Plus+

Je kan met dit handige apparaatje eigenlijk drie dingen: Pokémon vangen (op 2 manieren), Pokéstops automatisch swipen en je slaap tracken. Hieronder leg ik het uit:

Pokémon vangen

Je kan met de Pokémon Go Plus+ op twee manieren Pokémon vangen. Bij de ene optie moet je zelf wat meer doen, bij de andere gaat het allemaal vanzelf.

Automatisch Pokémon vangen

Je stelt in bij Hoofdmenu> Settings> Connected Devices and Services>Accessory Devices in dat je de Pokémon Go Plus+ automatisch wilt laten vangen. Dit doe je door bij Notifications de optie Identify Nearby PokéStops aan te zetten en bij Preferences de optie Enable PokéStop Auto-Spin aan te vinken. Het apparaat vangt nu automatisch Pokémon die ik de buurt zijn met een normale Poké Ball. Het is niet mogelijk om dit met een andere bal te doen, zoals de Great Ball of Ultra Ball. Het zou denk ik anders te makkelijk worden 😉. Niantic wil ons wel wat uitdaging geven..

Goed om te weten: Omdat je de slechtste Pokéball gooit zullen Pokémon vaak wegrennen. Dit gebeurt meer dan de helft van de tijd. Ik vind dit niet heel erg, omdat je uiteindelijk toch een hoop vangt. Je kan ook niet instellen of je een besje / Berry wilt gebruiken. Het apparaat gooit ook geen Nice, Great of Excellent Throws voor je. Sorteer je Pokémon op Recent om te zien welke Pokémon je hebt gevangen!

Handmatig met de Pokémon Go Plus+ vangen

Je kan ook met de hand Pokémon vangen, zonder dat je de telefoon open moet hebben. In principe hoef je alleen maar de app te openen en kan je de telefoon dicht doen. Je kan ook de app op de achtergrond laten draaien en ondertussen wat anders doen (al heb ik wel gemerkt dat de connectie dan wel regelmatig wegvalt). Het beste kun je de app dus gewoon wel open houden, maar op screen lock.

Stel bij Hoofdmenu> Settings> Connected Devices and Services>Accessory Devices de optie Identify Nearby Pokémon in onder Notifications. Vink bij Preferences de optie Enable Poké Ball Auto-Throw uit.

Als je nu gaat wandelen en er zit een Pokémon in de buurt, gaat de Pokémon Go Plus+ trillen. Je drukt op de knop om de Pokémon te vangen. Dit kan je wel doen met een bal naar keuze (dit stel je ook in het accessoire-menu in. Ik doe dit bijna altijd met een Great Ball, maar hier kan je dus mee experimenteren.

Tip: Ik vind het zelf prettig om de optie Identify Nearby PokéStops even uit te zetten. Dan weet ik zeker dat het apparaat alleen trilt als er een Pokémon zit.

PokéStops swipen

Een andere optie is om automatisch PokéStops te swipen. Dit vind ik zelf een van de beste funcites van de Go Plus+. Dit stel je ook in bij Hoofdmenu> Settings> Connected Devices and Services>Accessory Devices de optie Identify Nearby PokéStops in onder Notifications. Vink bij Preferences de optie Enable Auto PokéStops aan. Het voordeel vind ik dat de Pokémon Go Plus+ ook normale pokéstops, gyms en stops met een Team Rocket Grunt er in meepakt, zonder dat je hier een pop-up van krijgt.

Pokemon Go Plus Plus Pokéstops

Slaap tracken

De Pokémon Go Plus+ kan ook je slaap tracken. Je kan hier zowel de Pokémon Go app als de Pokémon Sleep app voor gebruiken. Ik gebruik alleen de Go-app, omdat ik weinig zin heb ik nog meer apps op mijn telefoon. Als je de knop van de Pokémon Go Plus+ lang ingedrukt houdt, gaat Pikachu een slaapliedje voor je zingen. Zo weet je dat het slaaptracken is gestart. Ik laat dan de Pokémon Go Plus+ gewoon in de oplader in de woonkamer liggen. In de ochtend druk ik weer lang op de knop om het tracken te stoppen. Ik krijg dan (op het tijdstip dat ik heb ingesteld, 08:00) de beloningen; wat stardust, een sticker en een hartje voor mijn buddy.

Ik heb gemerkt dat ik soms een rood lichtje krijg als ik de slaaptracking wil starten. Wat dan helpt is om één keer kort op de knop op de rand bovenop te klikken en daarna weer op de middelste knop lang. Ik weet niet waarom dit is, maar het werkt dan vaak wel!

Goed om te weten: Dit is wellicht de meest slechte slaaptracker die ik ook heb gebruikt. Als ik 8 uur slaap, geeft de Pokémon Go Plus+ aan dat ik 4 uur heb geslapen. Heel gek, maar ik vind dit niet erg. Ik gebruik mijn horloge als tracker. De Pokémon Go Plus+ gebruik ik alleen om de special research (zie verderop) te voltooien. Verwacht hier dus niet heel veel van!

Mijn Pokémon Go Plus+ review

Ik zal hieronder stap-voor-stap mijn eerlijke mening geven over de Pokémon Go Plus+. Daarna geef ik enkele tips die ik aan je mee wil geven. Ik heb het apparaat nu al een poosje in gebruik, dus weet inmiddels goed hoe het werkt en wat het kan.

Uitpakken

De Pokémon Go Plus+ wordt geleverd in een klein doosje. Ik heb het hier gekocht. Ik dacht dat ik een brievenbuspakket zou krijgen, maar het zat goed verpakt in een net ietwat grotere doos. De verpakking van de Pokémon Go Plus+ zelf staat voornamelijk vol met tekst. Een korte uitleg in enorm veel talen.

In de verpakking

In het doosje zitten:

 • De Pokémon Go Plus+
 • Bandje met clip
 • Een oplaadkabel
 • Handleiding in meerdere talen, waaronder Nederlands.

Het bandje kan je eenvoudig aan de Pokémon Go Plus+ vastmaken aan de achterkant. Het nut van de clip, die je ook aan het bandje kan klikken, heb ik nog niet echt gevonden. Dit lijkt mij te los zitten om bijvoorbeeld aan je broek vast te maken. Ik stop het apparaat meestal gewoon in mijn broekzak of tas.

Pokemon Go Plus Plus review

Koppelen en eerste gebruik

Voordat ik de Pokémon Go Plus Plus kon gebruiken, moest ik het apparaatje eerst even goed opladen. Na een paar uur kon ik de autocatcher koppelen aan mijn telefoon.

Vooraf: omdat de Pokémon App nog niet vertaald is in het Nederlands, zal ik in het stappenplan de Engelse termen aanhouden.

 • Open de Pokémon GO-app (Android / iOS)
 • Tik in het kaartoverzicht op het hoofdmenu (de Pokébal midden onderin)
 • Tik rechtsboven op het settings-icoon.
 • Kies voor Connected Devices and Services.
 • Druk op de middelste knop van de Pokémon GO Plus om het apparaat zichtbaar te maken.
 • Tik op je Pokémon GO Plus in de lijst met beschikbare apparaten.
 • Je krijgt een melding te zien dat je de middelste knop én de bovenste knop (die op de buitenste rand zit) tegelijk in moet drukken kort.
 • Het apparaat is verbonden!

Lukt het niet? Dan staat er op deze pagina enorm veel uitleg hoe je het dan aan moet pakken.

Wat is een autocatcher?

Een autocatcher in Pokémon Go is een apparaat of functie die automatisch Pokémon vangt zonder dat je handmatig acties hoeft uit te voeren op je smartphone. Normaal gesproken moet je op het scherm tikken en swipen om een Pokéball te gooien, maar met een Autocatcher gebeurt dit proces vanzelf. Er zijn meerdere autocatchers te koop. De Pokémon Go Plus+ is een van de nieuwste toevoegingen.

Een special research

Pokemon Go Plus Plus ervaring

Als je de Pokémon Go Plus+ succesvol hebt gekoppeld, komt Professor Oak je vertellen dat je een nieuwe research hebt. Deze heet de Catching Some Z’s en bestaat uit twee delen:

Catching Some Z’s (1/2)

 • Catch 20 Pokémon in Poké Balls using Pokémon GO Plus + (Beloning:: 25 Poke Balls)
 • Catch 10 Pokémon in Great Balls or Ultra Balls using Pokémon GO Plus + (15 Great Balls)
 • Spin 15 PokéStops using Pokémon GO Plus + (Beloning: 2000 Stardust)
 • Track sleep using Pokémon GO Plus + for 7 days (Beloning: Komala)

Deel 1 beloning: Snorlax met een nachtmutsje op / Snorlax Wearing a Night Cap (uniek voor Pokémon Go Plus+ gebruikers!)

Catching Some Z’s (2/2)

Je zou hier een Collect All verwachten, zoals wel vaker, maar je moet toch nog flink wat doen om deze special research te voltooien.

 • Track sleep using Pokémon GO Plus + for 7 days (Beloning: Snorlax Wearing a Night Cap)
 • Track sleep using Pokémon GO Plus + for 14 days (Beloning: Snorlax Wearing a Night Cap)
 • Track sleep using Pokémon GO Plus + for 21 days (Beloning: Snorlax Wearing a Night Cap)
 • Track sleep using Pokémon GO Plus + for 28 days (Beloning: Snorlax Wearing a Night Cap)

Deel 2 beloningen: 2500 stardust en 2500 XP

Pokemon Go Plus Plus review en tips

Wat vinden anderen van de Pokémon Go Plus Plus?

Naast mijn eigen mening, kijk ik ook naar de reviews van andere gebruikers. Hieronder heb ik deze samengevat. De reviews zijn afkomstig van websites zoals Coolblue, Game Mania, bol.com en Amazon. Daarnaast heb ik ook veel mensen gesproken onderweg die dit apparaat hebben. Hun heb ik ook op een mening gevraagd.

Algemeen positief, maar enkele aandachtspunten

De algemene indruk van gebruikers over de Pokémon GO Plus+ is positief. Veel mensen vinden het apparaat handig en beter dan de eerdere versies. Het maakt automatisch vangen van Pokémon en het draaien van PokéStops gemakkelijk, vooral als je onderweg bent of op de fiets zit. De extra functies voor Pokémon Sleep worden ook gewaardeerd.

Trilfunctie en geluid

Een veelgehoord punt van kritiek is de harde trilfunctie. Hoewel dit aanvankelijk als een nuttige feature wordt beschouwd, vinden veel gebruikers het op termijn irritant. Het is ook een veelvoorkomend probleem dat de trilfunctie niet uitgeschakeld kan worden. Ik zou deze optie zelf wel willen hebben overigens. Je kan het uitschakelen, maar dan heb je geen garantie meer. Je moet dan de bedrading naar de trilmotor doorknippen. (op eigen risico)

Bugs en verbinding

Enkele gebruikers melden dat er nog bugs in het systeem zitten en problemen met de verbinding kunnen ontstaan, vooral als wifi is ingeschakeld. Dit lijkt echter niet iedereen evenveel te storen.

Prijs en batterijduur

De prijs wordt door sommigen als aan de hoge kant beschouwd. De batterijduur daarentegen krijgt overwegend positieve reacties. Opladen via USB-C wordt als een handig pluspunt gezien.

Pokémon Sleep

De slaaptracking wordt wisselend beoordeeld. Sommigen vinden het een leuke toevoeging, terwijl anderen opmerken dat de metingen niet altijd accuraat zijn. De rewards in Pokémon GO voor het tracken van je slaap worden over het algemeen als een leuke extra gezien.

Eindconclusie: Is de Pokémon Go Plus+ de moeite waard?

Pokémon Go Plus+ review en informatie en tips Plus Plus

Naam product: Pokémon GO Plus+

Productbeschrijving: De Pokémon GO Plus+ is een Bluetooth-accessoire dat samenwerkt met de Pokémon Sleep- en Pokémon GO-app op een telefoon / tablet.

Merk: Pokémon / Nintendo

 • Totaalscore
4.5

Samenvatting mijn mening

Als je een fervent Pokémon Go-speler bent en je gameplay wilt verbeteren zonder constant op je telefoon te zitten, is de Pokémon Go Plus+ een handige aanvulling. Ik gebruik de autocatch en autospin functie enorm vaak. Fijn als ik een mooie wandeling maak, maar toch Pokémon wil spelen. Ik hoef dan niet meer constant op mijn telefoon te kijken, maar kan ook echt genieten van de wandeling.  De autocatch functie werkt goed. Veel mensen klagen over de harde tril of het licht, maar dit vind ik zelf niet erg. Het is voor mij een manier om te controleren of de Go Plus+ nog verbinding heeft 😉. Ik ben er zelf heel erg blij mee. Een leuke aanvulling als ik even niet handmatig wil vangen.

€54,99
21 nieuw vanaf €54,99
2 tweedehands vanaf €50,68
Prijs gecheckt op 17 mei 2024 21:42
Amazon.nl
€69,99
3 nieuw vanaf €69,99
Prijs gecheckt op 17 mei 2024 21:42
Amazon.nl

Voordelen

 • Praktisch en veelzijdig: Het apparaat kan zowel je slaap monitoren als je Pokémon-ervaring verbeteren.
 • Automatisch vangen: Het maakt Pokémon vangen en PokéStops draaien veel eenvoudiger, wat ideaal is als je niet constant op je telefoon wilt kijken.
 • Meer beweging: Het motiveert om meer te lopen, wat altijd een plus is.

Nadelen

 • Onnauwkeurige slaaptracker: De slaaptrackfunctie werkt niet heel nauwkeurig en kan beter.
 • Verbinding valt soms weg: Als je de app op de achtergrond draait, kan de verbinding wegvallen.
 • Beperkte Pokéball opties: Je kunt alleen normale Poké Balls gebruiken voor het automatisch vangen, wat de effectiviteit beperkt.

Vragen en antwoorden

Hoe lang gaat de batterij van de Pokémon Go Plus+ mee?

De batterijduur is afhankelijk van gebruik, maar gaat bij gemiddeld gebruik ongeveer een week mee. Ik doe het apparaat eigenlijk elke avond in de oplader, daarna start ik de slaaptracking. Dus ik heb dit niet uitgetest!

Kan ik de Pokémon Go Plus+ ook gebruiken als mijn telefoon op de achtergrond draait?

Ja, maar ik heb gemerkt dat de connectie dan wel eens wegvalt.

Werkt de Pokémon Go Plus+ op alle smartphones?

Het apparaat werkt op de meeste moderne Android- en iOS-toestellen.

Moet ik het apparaat elke keer opnieuw koppelen als ik de app opnieuw open?

Meestal blijft de koppeling actief, maar soms moet je het apparaat opnieuw verbinden. Soms erg vervelend als je een lange wandeling maakt.

Is het mogelijk om de Pokémon Go Plus+ met meerdere accounts te gebruiken?

Nee, het apparaat kan slechts met één account tegelijk gekoppeld worden. Loskoppelen en pairen met een andere telefoon kan natuurlijk altijd. Er kan wel maar één telefoon tegelijk verbonden zijn met de Go Plus+

Wat doet de Pokémon Go Plus+ review op een sportwebsite?

Weet je wel hoeveel de gemiddelde actieve Pokémonspeler wandelt op een dag?

Credits uitgelichte afbeelding: https://pokemongolive.com/


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.

3 gedachten over “Is de Pokemon Go Plus + de moeite waard? Alles wat je wil weten!”

 1. Hallo ik heb een GalaxyA13 en daar wil pokemon plus ➕ slaap niet op werken ik probeer het op mijn dochter haar mobiel en haar pokemon en daar lukte het Well maar ik wilde het bij mijn acount probeeren op haar mobiel en toen lukte het nog niet most ik nu wachten tot mijn dochter de opdrachten heeft gedaan want ik kan nergens daar een antwoordt op vinden

  • Hoi!

   in principe zou het gewoon moeten werken, maar het beste kan je de Pokemon Go Plus Plus even resetten:

   Om je Pokemon Go Plus-apparaat hard te laten rusten, houd je de middelste knop iets meer dan 5 seconden ingedrukt, of totdat deze continu blauw wordt . Laat los en druk vervolgens nogmaals 5 seconden op de knop, totdat deze zoemt. Nu kun je de Pokemon Go Plus aan elk nieuw apparaat koppelen.

 2. Pokemon vangen doet hij goed met alles ballen stril hoefde niet voor mij alleen met slaap opdrachtem heb ik een probleem

Reacties zijn gesloten.