Loopband kopen: informatie en prijs vergelijken

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Loopband kopen: Op deze pagina lees je alles over loopbanden. Wanneer je van plan bent om een loopband te kopen vind je op deze website alle informatie die je maar nodig hebt. Van informatie over verschillende soorten loopbanden, tot de beste keuzes voor loopbanden in verschillende prijsklassen en de punten waar je op moet letten wanneer je een hardloopband wilt kopen. Een loopband kan je gebruiken wanneer je in de winter bij koud, nat en donker weer liever binnen wilt kunnen hardlopen of wandelen. Ook kan je een loopband gebruiken wanneer je wilt afvallen, je conditie wilt verbeteren of aan herstellen bent van een blessure.

NordicTrack S40

Op dit moment de beste keuze. Geschikt voor intensieve trainingen. Heeft een extra groot loopvlak.

 • Loopvlak: 152 x 51 cm
 • Gewicht: 105 kg
 • Belastbaar gewicht: 125 kg
 • Vermogen: 3 pk
 • Maximum snelheid: 22
 • Hellingshoek: 10 levels

Senz Sports M2000

Een opvouwbare loopband met maar liefst 36 verschillende trainingsprogramma’s.

 • Loopvlak: 130 x 45 cm
 • Gewicht: 49 kg
 • Belastbaar gewicht: 100 kg
 • Vermogen: 1,5 pk
 • Maximum snelheid: 12
 • Geen hellingshoek

Gymost Freelander

Loopband waarbij er gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologie. Een loopband zonder motor.

 • Loopvlak: 160 x 48 cm
 • Gewicht: 180 kg
 • Belastbaar gewicht: 150 kg
 • Vermogen: n.v.t.
 • Maximum snelheid: n.v.t.
 • Hellingshoek: n.v.t.

Loopband kopen: Wat is een loopband?

Een loopband is een fitnessapparaat dat je kan gebruiken om op te wandelen of om op te hardlopen. Loopbanden worden gebruikt op verschillende plekken. Zo kan je ze onder andere vinden in sportscholen en voor privégebruik. Daarnaast worden loopbanden gebruikt voor revalidatie, voor een hulpvraag op medisch gebied, voor testen in een medisch centrum en zelfs in de ruimtevaart. Een loopband wordt gebruikt om de conditie te verbeteren, het vetpercentage te verlagen en om de algehele gezondheid te verbeteren. Sommige atleten gebruiken de loopband ook als aanvulling op de hardloopsessies in de buitenlucht.

De voordelen van het lopen op een loopband

Het lopen op een loopband kan verschillende voordelen hebben ten opzichte van het lopen in de buitenlucht. Ten eerste kan je in de winter wanneer het regenachtig en koud is binnen trainen. Ook hoef je niet in het donker buiten te lopen. Lopen op een loopband is minder belastend voor je gewrichten. Zeker wanneer je het vergelijkt met het loopvlak van asfalt of beton. De loopband zorgt voor meer demping waardoor de schokken die het lichaam krijgt minder groot zijn. Tijdens het lopen op de loopband krijg je op de computer meerdere trainingsgegevens te zien zoals de snelheid, afstand, trainingstijd, verbrande calorieën en de hartslag. Doordat je deze trainingsgegevens makkelijk kan bekijken wordt het makkelijker om een intervaltraining te doen, of juist een gelijkmatig tempo aan te houden.

Loopband kopen

Er zijn loopbanden verkrijgbaar in meerdere prijscategorieën. Voordat je op zoek gaat naar een loopband is het belangrijk om je te bedenken of je de loopband wil gebruiken om op te wandelen of om op te hardlopen. Wanneer je de loopband alleen wil gebruiken om op te wandelen kan je ook met een kleiner budget al een loopband in huis halen. In de onderstaande tabel hebben wij een aantal loopbanden in verschillende prijscategorieën op een rij gezet. Deze tabel geeft dagelijks de laatste prijzen weer. Zo blijf je ook op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen. Wil je meer weten over één van de loopbanden? Wanneer je op het product klikt krijg je meer informatie te zien. Ook kan je een kijkje nemen bij onze top loopbanden per prijscategorie:

Loopband kopen: Kenmerken van een goede loopband

Ben je op zoek naar een goede loopband? Dan is het handig om te weten welke kenmerken je mee kan nemen in het maken van jouw beslissing. Er zijn kenmerken die zeer belangrijk zijn en kenmerken die je kan beschouwen als “extra” en die vooral meer gemak bezorgen. Wij hebben de verschillende kenmerken op een rij gezet en uitgebreider behandeld en bekeken. Heb je nog vragen over de aanschaf van een loopband? Dan kan je ons altijd een bericht sturen.

Motorsterkte: Wandelen of hardlopen

Wanneer je op zoek gaat naar een loopband is het belangrijk om je te bedenken waar je de loopband voor wil gebruiken, hardlopen of wandelen. Hoe sterker de motor, hoe sneller de band kan worden aangedreven. Bekijk dus ook welke snelheid je maximaal kan behalen op de loopband. Bij een loopband wordt de kracht van de motor weergegeven in Pk’s in plaats van in Watt (wat bij fietstrainers en indoorfietsen / fitnessfietsen het geval is). Het is ook belangrijk om er rekening mee te houden dat wanneer je op een loopband met een minder krachtige motor voluit gaat dat de loopband dan meer geluid maakt dan wanneer je op loopband met een krachtigere motor hetzelfde tempo loopt. Kijk naast het maximale PK ook naar het continue vermogen. Het continue vermogen is belangrijker wanneer je kijkt naar de sterkte van de motor.

Breedte van het loopoppervlak

Een belangrijk punt waar je op moet letten bij het kopen van een loopband is de breedte van het loopoppervlak. Ten eerste heeft een groter loopoppervlak vaak een betere demping. Ook is het lopen op een breder loopoppervlak veiliger. Zeker tijdens het hardlopen wijken jouw voeten na enkele tientallen minuten hardlopen af van de rechte looplijn. Hoe breder het loopoppervlak, hoe minder je op hoeft te letten of je niet tegen de zijkanten van het fitnessapparaat komt.

Demping van de loopband

Een groot voordeel van het lopen op de loopband in tegenstelling tot het lopen op een harde ondergrond is de demping. Loopbanden van verschillende merken hebben allemaal een eigen benaming voor de demping van het fitnessapparaat. Een loopband kan op veel manieren gedempt zijn. Zo kan hij van 4-voudig tot 10-voudig gedempt zijn. Op hoe meer manieren de loopband gedempt is, hoe beter de demping is.

Belastbaar gewicht en gewicht van het apparaat

Bij de aanschaf van dit fitnessapparaat is het ook slim om te kijken naar het belastbaar gewicht van. Zo weet je zeker of je met jouw gewicht gebruik kan maken van de band zonder kans van schade aan. Ook is het slim om te kijken naar het gewicht van het apparaat. Wil je het apparaat kunnen verplaatsen? Dan is het natuurlijk niet handig om een zware loopband in huis te hebben. Vaak zijn zwaardere loopbanden echter wel stabieler, beter qua kwaliteit en krachtiger.

Helling en hellingshoek

Wanneer je lid bent van een sportschool ben je er waarschijnlijk bekend mee dat loopbanden ook een helling en hellingshoek kunnen nabootsen. Zo kan je het bergop lopen nabootsen. Bij bergop lopen worden er andere spieren aan het werk gezet dan bij het lopen op een vlakke ondergrond. Ook wordt een wandeling een stuk intensiever waardoor je meer calorieën verbrandt en je aan een beter conditie werkt.

Bij de meeste loopbanden met een hellingshoek wordt de helling elektrisch versteld. De hellingshoek kan worden weergegeven in percentages of in levels. Lees nog meer informatie over de hellingshoek op een loopband

Geluidsniveau

Wil jij de loopband kunnen gebruiken zonder huisgenoten of buren te storen? Dan heb je een band nodig die niet veel geluid maakt. Vaak spelen het aantal PK’s hier een belangrijke rol is. Hoe krachtiger de motor, hoe stiller de loopband.

Onderhoud van het loopvlak

Hoe beter het loopvlak van de band, hoe minder onderhoud dit loopvlak nodig heeft. Wanneer je een goed loopvlak hebt – vaak een orthopedisch loopvlak – is dit loopvlak vaak onderhoudsvrij. Een onderhoudsvrij loopvlak is dikker en gaat langer mee dan een loopvlak van een minder hoge kwaliteit. Het loopvlak van goedkopere loopbanden moet met enige regelmaat in worden gespoten met siliconen olie. Op zoek naar een band met een lange levensduur? Dan kan je eens kijken naar de Tunturi Platinum serie of de Life Fitness Club serie.

Inklapbare loopband

Wil jij de loopband kunnen inklappen waardoor deze minder ruimte inneemt wanneer je hem niet gebruikt? Dan is het belangrijk om je te beseffen dat je vaak ook wat meer kwaliteit moet inleveren. Inklapbare banden zijn vaak iets minder stevig qua constructie.

Display en Bluetooth\ANT+ verbinding

De meeste loopbanden worden geleverd met een display. Op sommige loopbanden kan je deze display alleen gebruiken om trainingsgegevens op af te lezen. Bij andere banden kan je het display ook gebruiken om de band elektrisch te bedienen. Er zijn loopbanden verkrijgbaar die je via Bluetooth of ANT+ kan verbinden met applicaties op apparaten zoals een smartphone, tablet, laptop of PC en/of sensoren zoals een hartslagmeter of sporthorloge. Met deze banden kan je ook gebruik maken van het – onder fietsers zo populaire – trainingsprogramma Zwift.


Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.