Review: Kettler Elipso P crosstrainer – Voor het hele gezin?

Kettler Elipso P review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Thuis sporten wordt steeds populairder. Dat begrijp ik wel. Het is gemakkelijk, comfortabel en je bent niet afhankelijk van het weer of openingstijden van de sportschool. Maar hoe kies je de juiste crosstrainer? Door mijn crosstrainer reviews te lezen natuurlijk 😉. Vandaag neem ik de Kettler Elipso P crosstrainer onder de loep. Dit apparaat belooft een volledige workout en is geschikt voor het hele gezin. Is het echt zo gebruiksvriendelijk en effectief als de fabrikant beweert? Ik zocht het voor je uit. Lees snel verder voor mijn uitgebreide Kettler Elipso P (black) crosstrainer review.

Wat is de Kettler Elipso P crosstrainer?

De Kettler Elipso P crosstrainer is een thuisfitnessapparaat met een vliegwiel van 18 kg en een gemotoriseerd magnetisch remsysteem. Het apparaat beschikt over 12 trainingsprogramma’s, waaronder een voor hartslagtraining, en heeft 16 weerstandsniveaus. Het heeft een maximaal draaggewicht van 130 kg en biedt de mogelijkheid om tot vier verschillende gebruikersprofielen op te slaan. Het LCD-display toont zeven verschillende prestatieparameters. Er zijn meerdere opties voor het meten van de hartslag. Het apparaat heeft een netaansluiting van 230 V en meet 185 cm in lengte, 68 cm in breedte en 164 cm in hoogte.

Goed om te weten: Zoek je een crosstrainer met een nog hoger maximaal gebruiksgewicht? Bekijk dan de Kettler Optima 600 en Kettler Optima 800 (mijn favoriet in de hogere prijsklasse) eens!

Trainingsprogramma’s

Het toestel heeft 12 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Hoewel je geen eigen programma’s kunt maken, is er voldoende variatie om je gemotiveerd te houden. Je kunt handmatig kiezen uit 16 verschillende weerstandsniveaus. Dit is wel lekker en ruim genoeg voor iedereen die thuis wilt sporten. Meer weerstanden zou ik zelf (in vrijwel alle gevallen) eigenlijk gewoon onnodig vinden. 15 of 16 is prima. Hier voldoet de Kettler Elipso P aan.

Gebruikersprofielen

Een mooie functie is de mogelijkheid om tot vier gebruikersprofielen op te slaan. Dit is handig als meerdere gezinsleden het apparaat willen gebruiken. Iedereen kan zijn eigen instellingen en voorkeuren bewaren. De belofte van de fabrikant klopt hier dus wel: een crosstrainer voor het heel het gezin.

Display en prestatieparameters van de Kettler Elipso P

Het LCD-display is kantelbaar, zodat je altijd goed zicht hebt op je trainingsgegevens. Het toestel meet zeven verschillende prestatieparameters, waaronder calorieën, puls en trainingstijd. Ik vind het scherm tijdens mijn test op het eerste oog wat eenvoudig, maar het heeft eigenlijk alles wat je wil. Het is zeker niet zo geavanceerd als bij de topmodellen, maar hier betaal je dan ook veel meer voor. De Elipso P Black scoort hier naar mijn mening gewoon oké.

Hoe comfortabel vind ik de Kettler Elipso P?

De Elipso P heeft speciale armhendels en een elliptische trapbeweging die zorgt voor een aangename trainingservaring. Daarnaast is het mogelijk om je hartslag te meten via handpulssensoren, een oorclip of een optioneel verkrijgbare borstriem.

Compatibiliteit met apps en accessoires

Dit model heeft geen Bluetooth en kan dus niet worden verbonden met apps. Het is wel mogelijk om een 5 kHz compatibele borstriem aan te sluiten voor nauwkeurigere hartslagmeting. Ik vind dit wel een nadeel, omdat ik zelf de compatibiliteit mis met bijvoorbeeld Zwift. Vind je interactief trainen niet heel erg interessant, dan kan je dit nadeel vergeten 😉.

Conclusie: Is de Kettler Elipso P de investering waard?

Kettler Elipso P review

Naam product: Kettler Elipso P

Productbeschrijving: De Kettler Elipso P crosstrainer is een thuisfitnessapparaat met een vliegwiel van 18 kg en een gemotoriseerd magnetisch remsysteem. Het apparaat beschikt over 12 trainingsprogramma's, waaronder een voor hartslagtraining, en heeft 16 weerstandsniveaus.

Merk: Kettler

  • Totaalscore
3.5

Samenvatting mijn mening

Na een uitgebreide test van de Kettler Elipso P crosstrainer, kan ik zeggen dat dit een solide keuze is voor mensen die thuis aan hun conditie willen werken. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en heeft genoeg functies om je gemotiveerd te houden. Vooral de mogelijkheid om meerdere gebruikersprofielen op te slaan, is een pluspunt als je met meerdere mensen gebruikmaakt van het apparaat.

Voordelen

  • 12 trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus geven je genoeg opties voor een uitdagende workout.
  • De mogelijkheid om tot vier gebruikersprofielen op te slaan maakt het een gezinsvriendelijk toestel.
  • Het LCD-display is eenvoudig maar effectief en toont alle nodige informatie.
  • Comfortabele armhendels en een aangename elliptische trapbeweging.

Nadelen

  • Geen Bluetooth-connectiviteit, waardoor je geen apps kunt gebruiken voor een interactieve trainingservaring.
  • Je kunt geen eigen trainingsprogramma’s maken.
  • Hartslagmeting via handpolssensoren kan ongemakkelijk zijn voor mensen die graag hun handpositie variëren tijdens de training.

Veelgestelde vragen over de Kettler Elipso P crosstrainer.

Heeft de Kettler Elipso P een stroomaansluiting nodig?

Ja, de Kettler Elipso P heeft een netaansluiting van 230 V nodig. Dit is eigenlijk bij vrijwel elke crosstrainer in dit prijssegement het geval.

Kan ik mijn eigen trainingsprogramma’s instellen?

Nee, je kunt geen eigen trainingsprogramma’s maken. Je hebt echter wel de keuze uit 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en 16 verschillende weerstandsniveaus. De Kettler 800 kan dit weer wel.

Is het apparaat compatibel met apps?

De Kettler Elipso P heeft geen Bluetooth-functionaliteit, dus het is niet mogelijk om het apparaat te verbinden met apps.

Kan ik een borstband gebruiken voor hartslagmeting?

Ja, je kunt een borstband die compatibel is met 5 kHz aansluiten op de Kettler Elipso P. Het apparaat heeft ook ingebouwde handpolssensoren voor hartslagmeting. Je moet tijdens de training op de Elipso P Black wel de handen op de juiste positie houden voor een langdurige en betrouwbare meting. Dit vind ik persoonlijk altijd wat minder prettig, omdat ik altijd mijn handpositie varieer tijdens een langere training. Ik kies daarom altijd voor deze borstband (al ruim 4 jaar!).

Wat is het verschil tussen een crosstrainer en een elliptische trainer?

Bij een crosstrainer bevindt het vliegwiel zich achter de gebruiker, terwijl het bij een elliptische trainer aan de voorkant zit. De beweging op een crosstrainer simuleert joggen en heeft een lichte hoog-laagbeweging. Op een elliptische trainer is de beweging vlakker en vergelijk ik het altijd met de beweging die je maakt met wandelen of langlaufen.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.