Tunturi FitRun 30 vergeleken met Tunturi FitRun 40i: Verschillen en overeenkomsten

Tunturi-loopband-40i-en-30-verschillen-advies-930x620.png

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Tunturi maakt sinds 1922 producten in de categorie fitness en bewegen. Tegenwoordig is het merk erg populair en zie je het ook terug bij grote winkelketens. Loopbanden van dit merk worden dikwijls verkozen tot beste keuze en komen ook bij onze vergelijkingen goed uit de test. Twee populaire modellen op dit moment zijn de Tunturi FitRun 40i en de Tunturi FitRun 30. Naast een prijsverschil (de 40i is duurder dan de 30), zijn er nog een aantal verschillen, maar ook overeenkomsten tussen deze loopbanden. De ene loopband valt meer in het beginner segment, waar de andere als goede keuze binnen het middensegment gezien kan worden. In dit artikel lees je meer over de verschillen en overeenkomsten tussen de Tunturi FitRun 30 en 40i.

Tunturi FitRun 30 vs. Tunturi FitRun 40i

Hieronder bekijken we alleen de verschillen tussen de twee loopbanden. Een overzicht van alle specificaties kun je hier bekijken.

Tunturi FitRun 30

 • Afmeting: 154x72x129 (lxbxh in cm)
 • Gewicht loopband: 46kg
 • Gebruiksintensiteit: Af en toe (beginner)
 • Vooraf ingestelde programma’s: 20
 • GEEN: hartslagsensor of hartslaggestuurde programma’s
 • Maximale hellingshoek: 3%
 • Maximale gebruik per dag: 2 uur
 • Connectiviteit: geen uitgebreide connectiviteit opties. Geen smartphone, wifi, bluetooth, data, analyse etc.
 • Adviesprijs: €699

Tunturi FitRun 40i

 • Afmeting: 158x71x127,5 (lxbxh in cm)
 • Gewicht loopband: 50kg
 • Gebruiksintensiteit: Regelmatig
 • Vooraf ingestelde programma’s: 23
 • WEL: hartslaggestuurd en hartslagprogramma’s
 • Maximale hellingshoek: 8%
 • Maximale gebruik per dag: 4 uur
 • Connectiviteit: Compatibel met smarthone en apps, Bluetooth, data overdracht, iOS en Android, analysesoftware.
 • Adviesprijs: €859

Overeenkomsten tussen de twee tunturi loopbanden

De twee loopbanden hebben – buiten de bovenstaande specificaties – ook een hele hoop overeenkomsten. Het maximale gebruikersgewicht is bij beiden 100kg en zij beiden modellen uitgerust met een bidonhouder, tablethouder en transportwielen. Zowel de 40i als de 30 hebben een minimale loopsnelheid van 0,8 km/h en een maximale loopsnelheid van 12 km/h. Je kan op de twee loopbanden intervaltraining op basis van tijd uitvoeren en kiezen uit vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. De 40i en 30 hebben allebei een ingebouwde handpulssensor waarmee de hartslag wordt gemeten. Bij de 40i kun je deze hartslag gebruiken om met een hartslaggestuurd trainingsprogramma te trainen.

Advies en conclusie

Zoals je hierboven kan lezen hebben de loopbanden veel overeenkomsten, maar ook verschillen. De Tunturi FitRun 40i komt – vergeleken met de 30 – zeker als winnaar uit de bus. Voor mensen die af en toe tot regelmatig op de loopband willen lopen, is de 40i het meest geschikt. De 30 is een echte loopband voor de absolute beginner. Als iets meer gevorderde loper wil je al snel wel meer connectiviteit hebben. Dit biedt de 40i wel.

Specificaties bekijken

Klik op de BEKIJK-knop om de specificaties te bekijken

Tunturi FitRun 30

★★★★★
554,00
Coolblue.nl
Prijs gecheckt op 22 mei 2024 23:04

Met de Tunturi FitRun 30 loopband werk jij als beginnende sporter aan je conditie. Je kiest 1 van de 20 trainingsprogramma's om doelgericht te trainen. Je rent maximaal 12 km per uur met een klein hellingspercentage van 3%. Het display geeft je afstand, tijd, calorieverbruik en hartslag aan....

Tunturi FitRun 40i

★★★★★
749,00
Coolblue.nl
Prijs gecheckt op 22 mei 2024 23:04

Met de Tunturi FitRun 40i loopband werk jij als beginnende sporter aan je conditie. Je verbindt de loopband gemakkelijk met je smartphone. Zo houd je jouw eigen prestaties en doelen goed in de gaten. Je rent maximaal 12 km per uur met een hellingspercentage van 8%. Het display geeft het...


Categorie: Fitnessapparaten

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.