Een spinningfiets zou je misschien wel kunnen zien als de sportievere variant van de hometrainer. Net als dat je met “gewone” fietsen een stadsfiets hebt en een racefiets. De houding die je op de indoor fiets aanneemt is al sportiever. Ook kan je spinning lessen volgen op de sportschool. In zo’n les fiets je met verschillende weerstanden. Hiermee boost je na dat je een berg beklimt of juist afdaalt of een sprint inzet. Soms moet je tijdens zo’n les ook staand fietsen. Online kan je deze lessen ook volgen. Bijvoorbeeld met een abonnement op CycleMasters of op Les Mills. Hieronder zie je op de foto een voorbeeld van zo’n spinningles.
Soorten indoor fiets lessen
Er zijn verschillende soorten van deze lessen die je kan volgen. Zo heb je ook Les Mills Sprint, een spinningles in de vorm van een HIT trainingen of bijvoorbeeld SoulCycle of Rocycle, waarbij je ook met gewichten jouw bovenlichaam traint en waarbij je naast het fietsen ook andere bewegingen maakt.
Indoor cycle online aanschaffen
Online vind je in verschillende webwinkels spinningfietsen die je voor thuis aan kan schaffen. Deze indoor fietsen zijn verkrijgbaar in meerdere prijscategorieën. Je kan het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt. Zo heb je vrij basic spinningfietsen die misschien iets minder stabiel zijn en die iets meer geluid maken. Ook kan je kiezen voor een duurdere variant met meer extra’s. Denk dan aan een fietscomputer, meer instelbare weerstanden, koppelingsmogelijkheden aan trainingsapps zoals Zwift en Rouvy en nog veel meer. In de onderstaande video zie je zo’n luxere indoor fiets met de verschillende extra’s.
De beste spinningfietsen
Wat is nou de beste spinningfiets voor jou?? Dat hangt er eigenlijk vanaf hoe je de fiets wilt gaan gebruiken. Fiets je rustig aan en wil je gewoon wat meer bewegen, bijvoorbeeld wanneer je voor de tv zit? Dan kan je best een goedkopere fiets aanschaffen. Wil je echt flink intensief trainen en tijdens een training alles kunnen geven? Dan kan je beter kiezen voor een duurdere variant die heel stabiel is. Ook wanneer je op zoek bent naar meer extra’s kan je beter voor een duurdere variant gaan.
Veelgestelde vragen over spinningfietsen
Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over spinningfietsen. Staat het antwoord op jouw vraag er nog niet tussen? Stel de vraag dan gerust aan ons, dan kijken wij hoe we jou verder kunnen helpen!
Welke spinningfietsen kan je koppelen aan jouw favoriete trainingsplatform?
Wil je jouw spinningfiets koppelen aan trainingsapps zoals Zwift, Rouvy, Trainerroad, Kinomap, Sufferfest, BestCycling, Fulgaz en Bkool? Dan heb je een fiets nodig die je via Bluetooth of Wireless ANT+ kan koppelen.
Wat heb ik naast een spinningfiets nog meer nodig?
Om thuis te kunnen trainen op de indoor fiets kan je nog meer spullen aanschaffen. Denk hierbij aan een bidon, eventueel met sportvoeding en elektrolyten. Ook kan je de spinningfiets op een speciale mat zetten met