Wat zijn weerstandsbanden en booty bands? Voorbeelden!

Booty band weerstandsband uitleg voorbeeld

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten weerstandsbanden online verkrijgbaar, denk bijvoorbeeld aan bootybands. Weerstandsbanden worden gebruikt om een sterker lichaam te krijgen. Niet alleen in de sportschool zie je weerstandsbanden. Ze worden gebruikt door allerlei soorten sporters zoals zwemmers en triatleten. Thuis kunnen ze gebruikt worden voor een full body workout. Op deze website vergelijken wij de beste aanbiedingen en prijzen van de verschillende soorten weerstandsbanden. Ook leer je meer over de soorten weerstandsbanden en de oefeningen die je hiermee kan doen.

Wat is een weerstandsband?

Een weerstandsband wordt ook wel een weerstandselastiek, resistance band, een weerstandstube of een fitness elastiek genoemd. Het is een elastieken band je kan gebruiken met oefeningen voor meer kracht, balans en flexibiliteit. Sommige weerstandsbanden hebben handvaten en andere banden zijn juist één geheel. De elastieken banden kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Je hebt ook kortere banden die om je bovenbenen passen. Deze weerstandsbanden worden ook wel bootybands genoemd.

Weerstandsband kopen

Om een weerstandsband aan te schaffen hoef je helemaal niet veel geld uit te geven. Wij hebben een aantal weerstandsbanden geselecteerd. Bij deze weerstandsbanden worden de live prijzen weergegeven. Zo blijf je altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen en de laagste prijzen. Je kan ook onze top 10 weerstandsbanden bekijken. Meer informatie over het product lees je wanneer je op het product klikt.

Wat voor soorten weerstandsbanden zijn er?

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen zijn er verschillende soorten weerstandsbanden. Om de juiste keuze te kunnen maken hebben wij de soorten weerstandsbanden op een rij gezet en de kenmerken en gebruiksmogelijkheden ervan benoemd.

Bootyband

Misschien wel één van de meest bekende soorten weerstandsbanden is de bootyband. Dit is een bredere en kortere weerstandsband die je om je bovenbenen kunt dragen. Deze weerstandsband wordt voornamelijk gebruikt om oefeningen te doen waarmee je je bovenbenen en billen kan trainen. Zo wordt hij gedragen om de bovenbenen, maar ook soms rond de enkels. Top 10 Bootybands zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Wij zijn meer fan van de elastische stoffen materialen in plaats van de latex bootybands. De laatste wil namelijk nog wel eens oprollen tijdens het sporten. Een anti-slip laag aan de binnenkant zorgt ervoor dat de band tijdens het trainen goed op zijn plek blijft zitten.

Fitnesstube met handvatten

Dan kom je bij de fitnesstube met handvatten. Dit is een ronde elastieken band (tube) met speciale handvatten. Deze fitnesstube wordt onder andere gebruikt in de CXWORX-lessen van Les Mills. De CXWORX-workout is een workout van een half uur. In deze les train je voornamelijk de buik-, bil- en rugspieren, je core dus! In deze les heb je tubes met verschillende kleuren. De grijze tube is voor level 1, oranje voor level 2, paars voor level 3 en zwart voor level 4. Een deel van de oefeningen doe je zonder tube en een ander deel doe je met de tube. De fitnesstube met handvatten wordt ook regelmatig gebruikt door wedstrijdzwemmers en triatleten. Hiermee kan namelijk de slag in het water worden nagebootst. De weerstand van de tube zorgt ervoor dat zwemmers sterker worden in het water. Je hebt ook een tube in een 8-vormige lus. Deze kan je rond de enkels dragen.

Lange, dikke en smalle weerstandsband (lus)

De lange, dikkere en smalle weerstandsbanden zijn geschikt om je hele lichaam mee te kunnen trainen. Gebruikers zijn vaak verrast over de veelzijdigheid van deze weerstandsband. Omdat de band vrij dik is, is de kans dat hij “knapt” een stuk kleiner dan bij de dunnere banden. Het weerstandsniveau wordt vaak weergegeven in kg. Deze weerstandsbanden zijn vaak verkrijgbaar in een lusvorm.

Dunnere en bredere weerstandsband.

Er zijn ook dunnere en bredere weerstandsbanden online verkrijgbaar. Deze weerstandsbanden worden ook veel gebruikt door bijvoorbeeld fysiotherapeuten. Meestal worden deze weerstandsbanden niet verkocht in lusvorm. Je kan er wel zelf een knoop in leggen waardoor er een lusvorm ontstaat. Hoe kleiner de lus, hoe hoger de weerstand.

Waar moet je op letten als je een weerstandsband wilt kopen?

Wil jij een weerstandsband aanschaffen en een miskoop voorkomen? Dan is het slim om de volgende tips even door te lezen. Zo weet je zeker dat je blij kan zijn met de aankoop die je hebt gedaan!

  • Koop je een weerstandsband op Bol.com? Dan zie je soms meerdere producten op de foto staan. Bij veel aanbieders krijg je echter slechts één product geleverd. Wil je banden met verschillende weerstanden bestellen? Let dan goed op of je deze ook daadwerkelijk geleverd krijgt!
  • Het voordeel van de weerstandsband is dat je er ontelbare full body workouts mee kan doen en aan je droomlichaam kan werken zonder dat je er kapitalen aan kwijt bent. Een booty band kopen voor boven de 25 euro hoeft dus echt niet (tenzij je echt een bepaald patroon wilt zoals een panterprint)! Wanneer je jezelf goed inleest zal je zien dat je ook voor lage prijzen weerstandsbanden kan kopen van een goede kwaliteit.

Voordelen van het trainen met een weerstandsband

Het trainen met een weerstandsband heeft verschillende voordelen. Eén van de voordelen die zeker in dit coronatijdperk erg fijn is, is dat je met de weerstandsbanden ook binnen een full body workout kan doen. Ook in de sportschool kan je bij verschillende oefeningen weerstandsbanden gebruiken om de training zwaarder te maken of om te voorkomen dat je gaat “schommelen” bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Verder is het geen aanslag op je spieren en gewrichten wanneer je traint met de weerstandsbanden. Zo voorkom je blessures en werk je wel aan mobiliteit.

Veelgestelde vragen over weerstandsbanden

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen met daarbij de antwoorden over de weerstandsbanden.

Hoeveel kg moet ik kiezen voor de weerstandsband?

Wanneer je op zoek gaat naar de juiste weerstandsband kan het zijn dat je het lastig vindt om een keuze te maken. De verschillende banden hebben namelijk ook verschillende weerstandniveaus. Deze weerstandsniveaus worden aangegeven als kg. Je zou de niveaus kunnen onderverdelen in een beginnersniveau, een niveau voor gevorderden en een niveau voor professionals. Beginners kunnen gaan voor een band van 3 tot 18,5 kg. Gevorderden voor een band van 7 tot 40 kg en de professional voor een band van 20 tot 54 kg.

Welke weerstandsband heb ik nodig?

Er zijn natuurlijk ook nog verschillende soorten weerstandsbanden. Voordat je een weerstandsband aan gaat schaffen is het slim om je te bedenken waar je de band voor wil gebruiken. Wil je de band gebruiken voor een full body workout? Dan kan je het beste kiezen voor het smalle en dikke fitnesselastiek dat één grote lus is. Wil je je focussen op het trainen voor ronde billen en mooie gespierde benen? Dan kan je beter voor de booty band gaan.

Waar vind ik oefeningen met weerstandsbanden?

Eigenlijk kan je overal op internet wel oefeningen vinden die je kan doen met weerstandsbanden. Deze oefeningen vind je bijvoorbeeld op YouTube maar ook in verschillende blogs. Op beste weerstandsband.nl vind je ook meerdere blogs met oefeningen die je kan doen met deze fitness elastieken.


Categorie: Booty Band

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.