Citysports WP2 wandelband: review en aanbieding

Citysports loopband WP2 review - ultraplat

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Citysports WP2 loopband is een product die je ongetwijfeld tegen komt wanneer je op zoek bent naar een goedkope wandelband. Wij kwamen deze Citysports loopband WP2 ook tegen en vroegen ons af of deze Citysports WP2 jouw geld waard is. In deze review lees je heel veel informatie over deze aantrekkelijk geprijsde wandelband, geven we aan voor wie deze wandelband geschikt is, wat de voor- en nadelen zijn en waar je de beste aanbieding kunt vinden. Ook kan je in deze review lezen welke alternatieve opties er zijn voor deze Citysports loopband WP2.

Citysports loopband WP2 review

Deze Citysports loopband is ultraplat en ziet er verzorgd uit. Het is eigenlijk ongelofelijk wat je voor deze prijs krijgt. Ook de display is duidelijk en je kan zelfs tegelijkertijd jouw snelheid, verbrandde calorieën, tijd en aantal stappen aflezen. Vaak zie bij dit soort loopbanden deze waarden afwisselend in beeld. Bij deze WP2 kan je alle waarden in één oogopslag zien.

Wat een leuke toevoeging is, dat is de speaker die je via bluetooth kunt koppelen. Gezien de tegenwoordige mogelijkheden om op een andere manier naar muziek te luisteren bied dat volgens ons weinig meerwaarde, maar uit reviews van gebruikers blijkt, zijn er toch mensen die dit een fijne optie vinden.

Door zijn compacte afmetingen en lichte gewicht is deze loopband makkelijk op te bergen. Je kan hem makkelijk onder een bed of bank plaatsen en er zitten ook nog eens twee handige transportwieltjes onder.

De afstand bediening is simpel,maar doet het minimale wat nodig is. Aan/uit zetten en harder of zachter via de + en – knoppen. Meer mogelijkheden zijn er niet.

Citysports loopband WP2 review

Lopen op de Citysports WP2 loopband

De loopband is zeker niet geschikt om op hard te lopen. Daarvoor is de maximale snelheid van 6 km/u te weinig en de oppervlakte van het loopgedeelte te klein.
Ook het motorvermogen is zeer beperkt. Ben je niet te zwaar dan is het vermogen net aan voldoende, maar voor zwaardere mensen is dit vermogen toch echt te weinig om soepel te wandelen. Ook de demping is dan niet optimaal.

Prijzen en aanbiedingen vergelijken

Citysports WP2 ervaringen

Met een gemiddelde score van 4,8 uit 5 in de reviews die wij konden vinden, het waren er niet zo veel, scoort deze Citysports WP2 best hoog. Hier een summiere samenvatting.

 • Het is geen loopband, alleen geschikt om te wandelen
 • De Bluetooth speaker wordt als leuke extra gewaardeerd
 • Gebruikers halen makkelijker hun dagelijkse stappendoel

Beste Citysports WP2 aanbieding scoren

Deze Citysports loopband is momenteel alleen via bol.com verkrijgbaar en niet meer leverbaar via Amazon op het moment van schrijven van deze review.

Voor wie is de Citysports WP2 wandelband geschikt?

Deze wandelband is geschikt voor iedereen die wil wandelen op een loopband. Of je nu thuis wilt wandelen of op je werk, en of je dat werk nu thuis doet op kantoor, deze wandelband kan je overal gebruiken. Het is een ultradunne wandelband en dus makkelijk op te bergen.

Is de Citysports WP2 loopband dan echt voor iedereen geschikt? Nee, deze wandelband heeft een beperkt motorvermogen en is daardoor niet fluisterstil. Het is aan jou hoe erg je jezelf daar aan stoort. Zeker als je zelf wat zwaarder bent moet de motor relatief ‘hard werken’ en zal je meer last van het geluid hebben.

Goed om te weten
Wandelen is gezond. Het liefst wandel je natuurlijk buiten in de natuur. Een wandelband biedt uitkomst op dagen dat het niet lukt naar buiten te gaan. Bovendien kan je het wandelen dan combineren met b.v. het kijken naar je favoriete serie.

Omdat de Citysports WP2 geen beugel heeft kan het wat lastiger zijn jouw evenwicht te bewaren. De Citysports WP3 is dan een optie, deze heeft wel een beugel.

Over Citysports

Citysports is de merknaam waarmee de handelsmaatschappij Noblefu B.V. diverse fitness artikelen op de markt brengt waaronder deze Citysports WP2 loopband.

Citysports loopband WP2 - het logo

Andere loopbanden van hetzelfde merk zijn de:

 • Citysports WP1 loopband (inmiddels niet meer leverbaar)
 • Citysports WP3 loopband

Gezien de lage prijs mag je niet te veel verwachten. Waar we ons wat zorgen over maken is de garantie afhandeling. Noblefu verzorgt deze, maar heeft bijvoorbeeld geen fysieke winkel; dat hoeft natuurlijk geen bezwaar te zijn.

Citysports WP2 loopband – alternatieve opties

Met deze Citysports loopband WP2 koop je een budget loopband voor heel weinig geld. Of hij jouw geld waard is moet je zelf bepalen, maar als je het budget beschikbaar hebt adviseren wij iets meer geld uit te geven.

Lees ook eens onze grote wandelbanden test, waarin we heel veel walkingpads beoordelen en vergelijken. Ook kan je hierin lezen waar je op moet letten bij de aanschaf van een wandelband.

Hieronder vind je in het kort alternatieve opties waar je ook nog eens naar kunt kijken.

Budget

Ga je voor een budget wandelband dan is de Dreaver S310 een optie, lichter maar ook een kleiner loop oppervlak. Deze Dreaver is alleen een optie als je niet te groot en te zwaar bent.
Een veel betere optie is de Senz Sports M500. Deze wandelband heeft een meer dan 2x zo groot motorvermogen en is daardoor stiller, ook is de demping beter. Dat alles voor een paar tientjes meer.

Fluisterstil voor kantoor

Ben je op zoek naar een loopband die veel minder geluid maakt, bijvoorbeeld in een kantooromgeving is dat heel fijn, dan val je in een duurdere prijs klasse. We adviseren dan de Xiaomi Loopband A1 Pro of de Toorx Fitness.
Ga je voor een zeer professionele wandelband met bijbehorend prijskaartje dan is de LifeSpan TR5000-SC100 walking pad het neusje van de zalm. Fluisterstil en geschikt voor zwaardere personen.

Wandelband met beugel

Toch liever een wandelband met beugel voor wat meer evenwicht? De Tunturi Cardio Fit T10 is een loopband met steun, maar kan je ook zonder steun gebruiken.
Zoek je een loopband met een stevige steun en iets meer mogelijkheden kijk dan eens naar de Senz Sports M1000 loopband of de Virtufit TR-50i. Je bent dan wel iets duurder uit.

Eindconclusie Citysports WP2 review

Citysports loopband WP2 review - ultraplat

Naam product: Citysports WP2

Merk: City Sports

4

Samenvatting

Na mijn grondige analyse van de Citysports WP2 loopband, kan ik concluderen dat dit apparaat een prijsbewuste, uiterst dunne en compacte keuze is, die bovendien enkele nuttige kenmerken biedt, zoals een helder display en een ingebouwde Bluetooth-speaker. Echter, ik moet benadrukken dat het vooral geschikt is voor lichtere wandelactiviteiten, en mogelijk niet voldoet aan de behoeften van zwaardere gebruikers of diegenen die op zoek zijn naar een meer intensieve loopervaring. Als je op zoek bent naar een eenvoudige, draagbare loopband om je te helpen je dagelijkse wandeldoelen te bereiken, en je bent niet te veel geïrriteerd door een beetje geluid, dan zou je de Citysports WP2 in overweging kunnen nemen.

Voordelen

 • Budgetvriendelijk.
 • Compact en ultradun, waardoor makkelijk op te bergen.
 • Display waarop meerdere waarden tegelijkertijd te zien zijn.
 • Ingebouwde Bluetooth-speaker.
 • Nuttig voor dagelijkse lichte wandelactiviteiten.

Nadelen

 • Beperkt motorvermogen, waardoor het mogelijk geluid maakt en niet geschikt is voor intensievere activiteiten of zwaardere gebruikers.
 • Heeft geen beugel, wat het evenwicht bewaren kan bemoeilijken.

Citysports loopband WP2 – veel gestelde vragen

Is de Citysports WP2 loopband geschikt voor onder een bureau?

Ja en nee. Hij heeft geen beugel dus past onder een sta bureau. Wij vinden het motorvermogen wat te klein waardoor hij net even te veel geluid maakt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.

Is er een betere wandelband voor dezelfde prijs?

Nee, maar voor een aantal tientjes meer is de Senz Sports M500 een betere deal. Meer motorvermogen, betere demping en geleverd via Betersport met een goede garantie en service.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Henk

Ik ben een pensionado met een passie voor sport. Spelsporten, watersporten en duursporten, mijn hele leven staat in het teken van sport. Mijn doel is om deze passie te delen en meer mensen aan het bewegen te krijgen.