VirtuFit Row 800 Roeitrainer – review en aankoopadvies

VirtuFit Row 800 Roeitrainer review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De VirtuFit Row 800 roeitrainer is een van de populairste roeitrainers van dit moment. Deze roeitrainer onderscheidt zich door zijn unieke waterweerstandsysteem, dat een soepele en realistische roeibeweging nabootst. De verhoogde zitting en ergonomische handgrepen zorgen voor een comfortabele training, terwijl het compacte ontwerp en de inklapfunctie hem ideaal maken voor thuisgebruik.

In deze review bespreek ik de voordelen en nadelen van de VirtuFit Row 800 roeitrainer, bekijken ik de gebruikerservaringen en geef ik je een compleet beeld van wat je kunt verwachten.

Wat is de VirtuFit Row 800 Roeitrainer?

De VirtuFit Row 800 Roeitrainer is een compacte, inklapbare roeimachine met waterweerstand. Het is speciaal ontworpen voor thuisgebruik. Kenmerkend is de onder de zitting geplaatste watertank en de verhoogde, comfortabele zitting die het op- en afstappen vergemakkelijkt. De roeitrainer geeft een realistische roeiervaring dankzij de gepatenteerde schoepen in de watertank, die voor een grotere weerstand zorgen. Het apparaat is voorzien van een duidelijk afleesbaar display waarop onder andere tijd, afstand, calorieverbruik en hartslag worden getoond. Met verstelbare voetriemen, anti-slip pedalen en transportwieltjes combineert de VirtuFit Row 800 gebruiksgemak met functionaliteit en is geschikt voor gebruikers tot 2 meter lang.

Aanbiedingen bekijken

Compact ontwerp en comfort

Wat direct opvalt aan de VirtuFit Row 800 is het compacte ontwerp, waarbij de watertank onder de zitting is geplaatst. Dit maakt de roeitrainer minder omvangrijk dan veel andere modellen op de markt. De verhoogde zitting, die 50 cm van de grond staat, is een ander pluspunt. Het vergemakkelijkt het op- en afstappen, wat vooral handig kan zijn na een intensieve training. De zitting zelf is ontworpen voor comfort. Ik vond tijdens mijn test het zadel erg fijn zitten. De positie van de tank was wel even wennen, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik dit niet gewoon niet gewend ben.

Soepele beweging en uitgebreide functionaliteit

De roeitrainer glijdt soepel over de rail dankzij de kogellagers, wat zorgt voor een vloeiende roeibeweging. Dit is cruciaal voor het nabootsen van het gevoel van roeien op water. De verstelbare voetriemen en anti-slip pedalen zorgen ervoor dat je voeten goed op hun plek blijven. Hier heb ik verder geen op- of aanmerkingen over. De beweging is gewoon lekker soepel. Dit mag je ook wel verwachten van een roeitrainer binnen deze prijsklasse 😉.

Duidelijke feedback via het display

Het duidelijke display van de Row 800 is een handige functie. Het toont alle belangrijke informatie zoals tijd, afstand en calorieverbruik. Ook de hartslagfunctie, die werkt met een optionele draadloze borstband, is een fijne toevoeging voor wie zijn trainingen wil monitoren en optimaliseren. Jammer vind ik wel dat het stroke/min of het wattage dat je roeit ontbreekt. Dit vind ik eigenlijk wel horen bij deze roeitrainer. Een gemiste kans.

Realistische roeiervaring met waterweerstand

De weerstand van de roeitrainer wordt opgewekt door de beweging van peddels in de watertank. Dit simuleert het roeien in een echte boot, waarbij de weerstand toeneemt naarmate je sneller roeit. De gepatenteerde schoepen zorgen voor een grotere weerstand en een realistischer gevoel, wat ik persoonlijk erg waardeer in een roeitrainer.

Wat vinden anderen?

Naast mijn eigen mening vind ik het belangrijk om ook de mening van andere mensen aan je mee te geven. Ik heb deze roeitrainer 2x mogen testen. Dat is voor mij lang genoeg om een goede review te kunnen schrijven. Wat ik wel jammer vind is dat ik bijvoorbeeld niet weet hoe het apparaat het doet na 2 jaar intensief gebruik. Vandaar dat ik ook altijd even de meningen van anderen verzamel. Hieronder vind je een samenvatting!

De VirtuFit Row 800 Roeitrainer ontvangt overwegend positieve reacties van gebruikers, vooral vanwege de geschiktheid voor langere personen en de solide bouwkwaliteit. Veel gebruikers waarderen de realistische roeiervaring die het apparaat biedt, mede door de effectieve waterweerstand. Het comfort van de verhoogde en comfortabele zitting wordt ook vaak benoemd, evenals de soepele beweging over de rails, wat bijdraagt aan een aangename trainingservaring.

Daarnaast wordt het compacte ontwerp, waardoor de roeitrainer minder ruimte inneemt en makkelijk op te bergen is, als een groot voordeel gezien. De mogelijkheid om het display aan te passen voor een optimale zichtbaarheid, ongeacht de lengte van de gebruiker, wordt ook gewaardeerd. De feedback op de gebruiksvriendelijkheid is gemengd; hoewel velen de roeitrainer makkelijk in gebruik vinden, zijn er opmerkingen over het inklapmechanisme dat soms als minder handig wordt ervaren.

Enkele gebruikers merken op dat het verstellen van de weerstand en het in- en uitklappen van het apparaat handiger zou kunnen. Ondanks deze kleine kritiekpunten zijn de meeste gebruikers tevreden over hun aankoop, met name door de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het geluidsniveau tijdens het gebruik wordt als laag ervaren, wat het apparaat geschikt maakt voor gebruik in woonomgevingen. Kortom, de VirtuFit Row 800 lijkt een goede keuze voor wie thuis wil roeien en waarde hecht aan een realistische training, gebruiksgemak en compactheid.

Veiligheidsinstructies

Ik adviseer om voorafgaand aan het starten van een trainingsprogramma op een roeitrainer een arts te raadplegen. Dit is vooral belangrijk voor personen boven de 35 jaar of met bestaande gezondheidsproblemen. Het zorgvuldig lezen van alle instructies voordat het apparaat gebruikt wordt, is cruciaal om letsel of schade te voorkomen. Voor een veilige montage en gebruik wordt aanbevolen om het apparaat met twee personen op te zetten en ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed vastgedraaid zijn. Daarnaast is het raadzaam om bewegende delen jaarlijks te smeren met vaseline of siliconenspray​​.

Montage-instructies

Bij de montage van de roeitrainer wordt aangeraden om eerst te controleren of alle onderdelen aanwezig zijn. Sommige onderdelen, zoals bouten en schroeven, kunnen reeds bevestigd zijn aan het apparaat. Bij eventuele foutmeldingen tijdens of na de montage is het belangrijk om de aluminium pootjes, die gevoelig zijn voor buigen, zorgvuldig recht te buigen om de foutmelding te verhelpen​​.

Onderhoudstips

Regelmatig onderhoud is essentieel voor de levensduur en veiligheid van het apparaat. Dagelijks onderhoud omvat het reinigen van het apparaat om zweet en vocht te verwijderen en het controleren van de rail en wielen op vuil. Halfjaarlijks onderhoud houdt in dat alle bouten en moeren moeten worden nagelopen en dat de mobiliteit van bewegende delen moet worden gecontroleerd, waarbij indien nodig siliconenspray kan worden gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de watertank te onderhouden door het water te verversen of een waterzuiveringstablet toe te voegen, wat elke zes maanden wordt aanbevolen​​.

Eindconclusie VirtuFit Row 800 waterroeier review

 • Totaalscore
3.5

Samenvatting mijn mening

Na het uitgebreid bekijken van de functies, gebruikerservaringen en de algemene bouwkwaliteit van de roeitrainer, kan ik concluderen dat dit apparaat een waardevolle toevoeging is voor thuisgebruik, vooral voor wie op zoek is naar een realistische roeiervaring. Het compacte ontwerp, de comfortabele zitting en de soepele beweging over de rails maken het een gebruiksvriendelijk apparaat dat geschikt is voor een breed scala aan gebruikers. De waterweerstand zorgt voor een natuurlijke roeibeweging en de mogelijkheid om de intensiteit van de training aan te passen. Ondanks enkele kritiekpunten vind ik de VirtuFit Row 800 waterroeier over het algemeen een goede balans tussen kwaliteit, functionaliteit en prijs hebben. Als alternatief zou je naar de Focus Fitness Row 6 (luchtweerstand) kunnen kijken. Deze vind ik persoon voor de hele lange termijn iets betrouwbaarder, voor dezelfde prijs.

Voordelen

 • Compact en inklapbaar ontwerp, wat ruimtebesparend werkt.
 • Verhoogde en comfortabele zitting voor gemakkelijk op- en afstappen.
 • Soepele en realistische roeibeweging dankzij de waterweerstand.
 • Duidelijk afleesbaar display met aanpasbare hoek voor optimale zichtbaarheid.
 • Geschikt voor gebruikers tot 2 meter lang.
 • Stille werking, ideaal voor thuisgebruik.

Nadelen

 • Inklapmechanisme kan als omslachtig ervaren worden.
 • Weerstand aanpassen is niet altijd even handig.
 • Voor sommige gebruikers kan het apparaat bij intensief gebruik minder stabiel aanvoelen
 • Geen wattage / strokes per minuut aanwezig

Veelgestelde vragen over de VirtuFit Row 800

Is de roeimachine geschikt voor langere personen?

Ja, dankzij de 105 cm lange rail en de verstelbare voetsteunen is het apparaat geschikt voor gebruikers tot 2 meter lang, waardoor het een goede keuze is voor zowel langere als gemiddelde gebruikers

Kan ik mijn hartslag bijhouden tijdens het roeien?

Zeker, het apparaat heeft een ingebouwde hartslagontvanger die compatibel is met een 5 kHz draadloze borstband. Let op, de borstband moet apart aangeschaft worden.

Is het apparaat gemakkelijk op te bergen?

Ja, het is ontworpen met het oog op ruimtebesparing. Dankzij de inklapfunctie en transportwieltjes kun je het gemakkelijk verplaatsen en rechtop opbergen, waardoor het niet veel ruimte in beslag neemt wanneer het niet gebruikt wordt.

Hoe pas ik de weerstand aan tijdens mijn training?

De weerstand wordt geregeld door de snelheid van je roeislag en de hoeveelheid water in de tank. Je kunt de intensiteit van je training aanpassen door sneller te roeien of door de hoeveelheid water in de tank te veranderen.

Hoe onderhoud ik de watertank om het apparaat in optimale staat te houden?

Het apparaat wordt geleverd met chloortabletten die je in de watertank kunt doen om het water schoon en helder te houden. Dit helpt om algen en bacteriën te voorkomen en verzekert een langere levensduur van het apparaat.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.