Hoeveel calorieën verbrand je op een crosstrainer

Als je de onderstaande tool invult, zie je precies hoeveel calorieën je gemiddeld zou kunnen verbranden per uur op een crosstrainer.

Calorieverbranding Calculator Crosstrainer

Calorieverbranding Calculator Crosstrainer

Deze tool gebruikt nu de leeftijd, lengte en het gewicht van een gebruiker om de Basal Metabolic Rate (BMR) te berekenen met de Harris-Benedict vergelijking. De BMR wordt vervolgens gebruikt met de MET-waarden om de geschatte calorieverbranding per uur te berekenen voor langzaam, gemiddeld en snel wandelen

Intensiteit uitgelegd

In de uitkomst zie je staan hoeveel calorieën je per intensiteit gebruikt op de crosstrainer. Lichte intensiteit is een rustig tempo waarbij je nog gemakkelijk kunt praten, vaak gebruikt voor warming-up of herstel. Gemiddelde intensiteit is een steviger tempo dat je hartslag verhoogt en zorgt voor een merkbare ademhaling, maar je kunt nog steeds een gesprek voeren. Hoge intensiteit is een krachtige, snelle activiteit die je ademhaling en hartslag aanzienlijk verhoogt, waardoor praten moeilijk wordt en je je grenzen opzoekt. Deze intensiteitsniveaus beïnvloeden hoeveel calorieën je verbrandt, waarbij hogere intensiteiten meer energie en dus meer calorieën verbruiken.