Indoor Cycle (spinning)

Onze indoor cycle reviews op een rij. Klik op de afbeelding of op de titel om naar de review te gaan.

Goed om te weten: Men noemt dit ook wel fitnessfietsen of spinningfietsen. Het laatste is onterecht, want alleen spinning fietsen van het merk SPINNING™ mogen zo heten. Vandaar dat bij de meeste winkels de term indoor cycle wordt aangehouden. Wij doen dit ook. Het trademark is in bezit van Mad Dogg Athletics (zie hier). Naast dat ze gave spinningfietsen verkopen, verzorgen zij ook opleidingen voor spinninginstructeurs.

Alle reviews

Een nieuwe dimensie aan je training

Stel je voor, je wilt je conditie verbeteren, spieren trainen en tegelijkertijd genieten van de vrijheid om je eigen trainingsschema te bepalen. Met een indoor cycle fiets kan dat allemaal. Dit is de perfecte keuze voor mensen die houden van fietsen maar niet afhankelijk willen zijn van het weer.

Wat lees je in onze indoor cycle fiets reviews?

Een indoor cycle fiets kiezen is niet eenvoudig. Het aanbod is enorm en varieert van basic modellen tot geavanceerde machines met allerlei extra functies. Wij hebben het werk voor je gedaan en verschillende indoor cycle fietsen getest. We kijken naar de belangrijkste aspecten: stabiliteit, gebruiksgemak en functies zoals hartslagmeting en programmeerbare workouts. Deze informatie vind je terug in onze uitgebreide reviews.

Voor wie is deze informatie bedoeld?

Onze reviews richten zich op iedereen. Of je nu een professionele atleet bent, een fitnessfan of iemand die op zoek is naar een nieuwe manier om fit te blijven. We onderzoeken modellen die geschikt zijn voor alle niveaus en ruimtes. Van budgetvriendelijke fietsen tot modellen met de nieuwste technologieën, we hebben voor ieder wat wils.

Black Friday spinning fiets indoor cycle

Indoor cycle fietsen

Betrouwbaar en eerlijk advies Je kunt op ons vertrouwen voor objectieve en eerlijke informatie. We testen alle indoor cycle fietsen zelf. Onze teamleden en gastschrijvers die zijn aangesloten bij 365sport.nl en sportmedia365.nl, gaan grondig te werk. We belichten zowel de sterke punten als de zwakke plekken van elk model. Als we een product gratis krijgen voor een test, zullen we dat vermelden. Maar we schrijven altijd een eerlijke review, ook als we minder enthousiast zijn.

Hoe kies je de ideale indoor cycle fiets?

Als je op zoek bent naar de ideale indoor cycle fiets, zijn hier enkele tips:

  • Controleer of de fiets verstelbaar is. Zo kun je de zithoogte en het stuur aanpassen voor optimaal comfort.
  • Bekijk het maximale draagvermogen. Zo weet je zeker dat de fiets geschikt is voor jou.
  • Ga na of er extra functies zijn zoals een display dat je hartslag, snelheid en andere data laat zien.
  • Lees onze reviews en vergelijk verschillende modellen om te zien welke het beste bij je past.