Hoeveel calorieën verbrand je op een roeitrainer

Wil je weten hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het roeien op de roeitrainer? Met onze handige rekenhulp krijg je snel inzicht in jouw calorieverbruik. Vul je geslacht, leeftijd, lengte en gewicht in, en onze tool berekent precies hoeveel calorieën je kan verbranden per uur op de roeitrainer.

Calorieverbranding Calculator Roeitrainer

Calorieverbranding Calculator Roeitrainer

Deze tool gebruikt nu de leeftijd, lengte en het gewicht van een gebruiker om de Basal Metabolic Rate (BMR) te berekenen met de Harris-Benedict vergelijking. De BMR wordt vervolgens gebruikt met de MET-waarden om de geschatte calorieverbranding per uur te berekenen voor langzaam, gemiddeld en snel wandelen

Drie intensiteiten

In de uitkomst zie je staan hoeveel calorieën je per intensiteit gebruikt op de roeitrainer. Lichte intensiteit is een rustig tempo waarbij je nog gemakkelijk kunt praten, vaak gebruikt voor warming-up of herstel. Gemiddelde intensiteit is een steviger tempo dat je hartslag verhoogt en zorgt voor een merkbare ademhaling, maar je kunt nog steeds een gesprek voeren. Hoge intensiteit is een krachtige, snelle activiteit die je ademhaling en hartslag aanzienlijk verhoogt, waardoor praten moeilijk wordt en je je grenzen opzoekt. Deze intensiteitsniveaus beïnvloeden hoeveel calorieën je verbrandt, waarbij hogere intensiteiten meer energie en dus meer calorieën verbruiken.