Toorx Fitness Walkingpad review – sterk in wandelen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je op zoek bent naar een compacte en moderne loopband om je hoeveelheid dagelijkse beweging te verbeteren, dan is de Toorx Fitness WalkingPad een interessante optie. Met een superplat ontwerp en handige app-functionaliteit belooft deze loopband een geweldige aanwinst te zijn om je dagelijkse stappendoel te kunnen halen.
In deze review deel ik mijn persoonlijke mening over dit product.

Toorx Fitness Walkingpad – eerste indruk

De eerste indruk van deze Toorx Fitness WalkingPad is dat dit een ultracompacte en eigentijdse loopband is. Het slanke ontwerp en de hoogwaardige afwerking met een opvallend metalen oppervlak maken het een lust voor het oog, terwijl het unieke “dubbele vouw” vouwsysteem zorgt voor een ongeëvenaarde compactheid.
Het gemak van de afstandsbediening en de handige app-functionaliteit stellen me in staat om mijn training aan te passen en mijn trainingsgegevens gemakkelijk bij te houden. Later meer over alle mogelijkheden.

Voor wie is de Toorx Walkingpad geschikt?

Ben je op zoek naar een wandelband voor thuis, die je ook kan gebruiken tijdens het werk.
Hoewel deze Toorx walkingpad niet geschikt is voor zeer intensieve workouts op hogere snelheden, is de Toorx WalkingPad de ideale metgezel voor lichte cardio-oefeningen en dagelijkse wandelingen. Ideaal om het zitten af te wisselen met (korte) periodes van wandelen.

Voor mensen die wat ‘steun’ nodig hebben bij het wandelen, en dat bedoel ik letterlijk, kan het een uitdaging zijn om een loopband zonder steun te gebruiken. Misschien is deze wandelband dan niet geschikt en kan je beter een wandelband met steun aanschaffen. Bekijk hiervoor eens onze grote wandelband test.

Het gebruik van de Toorx Fitness Walkingpad

Levering en in gebruikname

Het moment dat de Walkingpad arriveerde was ik meteen enthousiast. De wandelband was netjes verpakt en bevatte alle benodigde onderdelen, inclusief de afstandsbediening en de handleiding. Het in elkaar zetten van de loopband was eenvoudig, eigenlijk hoef je niets in elkaar te zetten en ik had het binnen no-time voor elkaar.

Design en Afmetingen

Wat mij meteen opviel aan de Toorx WalkingPad was het slanke en stijlvolle ontwerp. Met een dikte van slechts 12,9 cm (opgevouwen) past hij gemakkelijk onder mijn bed of in een kast wanneer ik hem niet gebruik.

Het gepatenteerde opvouwsysteem zorgt ervoor dat de loopband weinig ruimte inneemt en de met de transportwieltjes aan de voorkant is hij eenvoudig verrijdbaar.

Het metalen oppervlak geeft het een luxe uitstraling en de IML-technologie draagt bij aan een duurzame afwerking.

Gebruiksgemak

De Walkingpad wordt geleverd met een afstandsbediening met een duidelijk LCD-display, waarmee je de loopband kunt bedienen en je trainingsgegevens kunt bekijken. Let wel op dat je de juiste afstandsbediening mee geleverd krijgt, want dit product bestaat ook met een eenvoudige bediening zonder display.
Daarnaast is er ook de WalkingPad-app, waarmee je de loopband kunt besturen en je voorkeuren kunt instellen. Het verbinden van de app via bluetooth verliep soepel.

Wist je dat
De standaard taal van de ‘walkingpad’ app Chinees is en je dit het beste direct even kunt veranderen in Engels (tenzij je natuurlijk de Chinese taal beheerst) door op de tekentjes rechts bovenin de app te klikken en voor ‘English’ te kiezen. Helaas is Nederlands niet beschikbaar.

Trainingservaring

Ik heb de loopband voornamelijk gebruikt voor wandelen en lichte cardio-oefeningen. Met een maximale snelheid van 6,0 km/h past het perfect bij mijn behoefte aan dagelijkse lichaamsbeweging. Het dempingsysteem is comfortabel en zorgt voor een soepele loopervaring.

De automatische modus is een fijne feature die je niet vaak vind bij wandelbanden in deze prijsklasse. We leggen uit hoe het werkt.

Automatische modus van de Toorx Fitness walkingpad uitgelegd

De automatische modus op de Toorx Fitness WalkingPad maakt gebruik van sensoren om de snelheid van de loopband aan te passen aan het tempo van de gebruiker. Deze geavanceerde technologie maakt het mogelijk om zonder handmatige bediening te trainen.

Onder het loopvlak van de WalkingPad zijn druksensoren geplaatst. Deze sensoren meten de druk die wordt uitgeoefend door de voeten van de gebruiker tijdens het lopen. Op basis van deze drukmetingen kan de loopband detecteren hoe snel de gebruiker beweegt.

Wanneer je begint te lopen in de automatische modus, zal de WalkingPad de druk op de sensoren monitoren en de snelheid aanpassen aan jouw tempo. Als je sneller loopt, zal de loopband automatisch versnellen om je bij te houden. Als je langzamer loopt, zal de loopband de snelheid verlagen zodat je comfortabel kunt blijven bewegen.

Deze automatische snelheidsaanpassing maakt de loopervaring op de Toorx WalkingPad uiterst intuïtief en gebruiksvriendelijk. Het stelt je in staat om ook als je met ander dingen bezig bent toch fijn te kunnen blijven wandelen op de loopband.

Technische Specificaties

De Toorx Fitness walkingPad wordt aangedreven door een 1/2 (piek) HP DC motor en heeft een snelheidsbereik van 0,5 tot 6,0 km/h. Het loopvlak heeft een afmeting van 43 x 120 cm en is geschikt voor gebruikers tot 100 kg. De loopband heeft ook een handige hellingshoek van 1%.

Toorx-Fitness-walkingpad-review-en-ervaringen

Naam product: Toorx Fitness Walkingpad

Merk: Toorx

  • Totaalscore
4

Toorx fitness walkingpad review samengevat

Al met al ben ik zeer tevreden over de Toorx Fitness Walkingpad. Het compacte ontwerp en de handige app-functionaliteit maken het een waardevolle wandelband om thuis aan mijn stappendoel te werken. Ook wanneer ik een thuiswerkdag heb. Met name de automatische modus maakt dat ik ook makkelijk kan wandelen terwijl ik aan het telefoneren ben of leeswerk achter mijn sta-bureau doe. De snelheid van de loopband past zich automatisch aan mijn tempo aan. Hoewel het niet geschikt is voor zeer intensieve trainingen, voldoet het perfect aan mijn behoefte aan dagelijkse beweging. Daarom geef ik het product 4,0 sterren.

Voordelen

  • Compact en opvouwbaar ontwerp
  • Automatische modus
  • Comfortabel dempingsysteem
  • Handige app-functionaliteit
  • Eenvoudig in gebruik

Nadelen

  • Geen hartslagfunctie
  • Beperkt in snelheid voor intensievere trainingen

Veelgestelde vragen

Kan ik de Toorx Fitness walkingpad gemakkelijk opbergen?

Ja, dankzij het ultraplatte ontwerp van slechts 12,9 cm dik, kun je de loopband gemakkelijk opbergen onder je bed of in een kast.

Hoe verbind ik de Walkingpad met de app?

Je kunt de WalkingPad verbinden met de app door je smartphone of tablet via bluetooth te koppelen aan de loopband.

Is de loopband geschikt voor intensieve trainingen?

Hoewel de WalkingPad comfortabel is voor lichte cardio-oefeningen en wandelen, is het niet geschikt voor zeer intensieve trainingen vanwege de beperkte maximale snelheid van 6,0 km/h.

Is er een hartslagfunctie op de loopband?

Nee, de Toorx WalkingPad heeft geen ingebouwde hartslagfunctie. Als je je hartslag tijdens het sporten wilt meten, moet je hiervoor een aparte hartslagmeter gebruiken.

Over het merk Toorx

Toorx is een vooraanstaand merk in de fitnessindustrie, bekend om zijn hoogwaardige fitnessapparatuur en innovatieve ontwerpen. Als exclusieve leverancier van fitnessapparatuur werkt NRG Fitness BV nauw samen met Toorx om hun producten op de markt te brengen in België, Nederland en Luxemburg. Met jarenlange ervaring als importeur van topmerken in de fitnesswereld, heeft NRG Fitness BV een diepgaande kennis van de Toorx-producten, waardoor ze klanten optimaal kunnen adviseren.

Toorx Fitness Walkingpad - daar krijg je eNeRGie van

De Toorx Fitness WalkingPad is een van de unieke keuzes in het assortiment van NRG Fitness BV. Het is een perfecte aanvulling op het thuisgymaanbod van klanten, en past goed bij de groeiende populariteit van compacte fitnessapparatuur. De WalkingPad is slechts een voorbeeld van het uitgebreide aanbod dat NRG Fitness BV biedt aan klanten die hun thuisgym willen uitbreiden.

Met een sterke focus op kwaliteit en klanttevredenheid streeft NRG Fitness BV ernaar om fitnessdoelen te helpen bereiken. Hun selectie van fitnessapparatuur, waaronder Toorx-producten, wordt zorgvuldig gekozen om de beste prestaties en gebruikservaring te garanderen. Lees ook wat klanten va NRG vinden.


Categorie: Algemeen, Reviews

Foto van auteur

Henk

Ik ben een pensionado met een passie voor sport. Spelsporten, watersporten en duursporten, mijn hele leven staat in het teken van sport. Mijn doel is om deze passie te delen en meer mensen aan het bewegen te krijgen.