Ergo-Fit Cardio Line 457 MED hometrainer review: informatie en advies

Ergo-fit hometrainer Cardio Line 450 review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je op zoek bent naar een uitgebreide review van de Ergo-Fit Cardio Line 457 MED, dan ben je hier aan het juiste adres. Ik zal je meenemen door alle belangrijke aspecten van deze hometrainer, van de technische specificaties en functionaliteiten tot de gebruikservaring. Ik richt me hierbij op de geschiktheid voor zowel intensieve fitness trainingen als revalidatiedoeleinden. Daarnaast zal ik de gebruiksvriendelijkheid en de medische certificeringen bespreken, zodat je een compleet beeld krijgt van wat deze hometrainer te bieden heeft voor zowel professioneel als thuisgebruik.

Wat is de Ergo-Fit Cardio Line 457 MED hometrainer?

De Ergo-Fit Cardio Line 457 MED is een professionele hometrainer ontworpen voor zowel intensieve fitness trainingen in sportscholen als voor gezondheidstrainingen in therapie en revalidatie. Het toestel is uitgerust met een comfortabele en gebruikersvriendelijke trainingscomputer, een LCD-display met blauwe achtergrondverlichting, horizontale en verticale zitverstelling, en een geïntegreerde POLAR-polsslagontvanger.

Het heeft een lage instap en is voorzien van comfort pedalen met riempjes. Technisch gezien biedt de hometrainer een riemaandrijving, een elektronisch gestuurde wervelstroomrem, een vermogensbandbreedte van 15-400 watt, en een toerentalbereik van 20-120 omwentelingen per minuut. Het voldoet aan hoge medische normen, waaronder de Europese Richtlijn Medische hulpmiddelen. Het geheel is geschikt voor gebruikers tot 180 kg. Dit maximale gebruikersgewicht is in lijn met de Cardio-Line 400 en Cardio-Line 450 hometrainer serie.

Technische specificaties

Alle specificaties kan je goed in de winkel bekijken. Hieronder heb ik een opsomming gemaakt van de belangrijkste specificaties van deze medische hometrainer.

 • Aandrijfsysteem en remsysteem: De hometrainer heeft een riemaandrijving en een elektronisch gestuurde wervelstroomrem.
 • Vermogensbandbreedte: Het apparaat biedt een vermogensbereik van 15-400 watt, met een verstelbaarheid in stappen van 5 watt.
 • Trainingscomputer: Met functies als tijdmeting, trainingsafstand, totaal aantal kilometers, snelheid, trapfrequentie, energieverbruik en polsslagmeting.
 • Programma’s: 10 trainingsprogramma’s, inclusief een polsslaggestuurd programma en 3 testprogramma’s.
 • Maximale gewichtsbelasting: Het toestel kan gebruikers tot 180 kg dragen.

Ideale hometrainer voor medische (zorg)professionals

De Ergo-Fit Cardio Line 457 MED is geclassificeerd als Klasse I type B medisch hulpmiddel en draagt het CE-label, wat aangeeft dat het voldoet aan de Europese Richtlijn Medische hulpmiddelen 93/42/EEC. Deze classificatie duidt op een hoger niveau van veiligheid en betrouwbaarheid, geschikt voor medisch gebruik. Daarnaast valt het onder MDD klasse IIa, wat betekent dat het apparaat bedoeld is voor therapeutische doeleinden en een middelmatig tot hoog risico kan inhouden. Deze classificaties verzekeren dat de hometrainer voldoet aan strikte Europese normen voor kwaliteit en veiligheid, waardoor het een betrouwbare keuze is voor gebruik in medische en gezondheidszorginstellingen.

Mijn mening over de Cardio Line 457 MED

Ergo-fit hometrainer Cardio Line 450 review

Naam product: Ergo-Fit Cardio Line 457 MED

Productbeschrijving: De Ergo-Fit Cardio Line 457 MED is een professionele hometrainer ontworpen voor zowel intensieve fitness trainingen in sportscholen als voor gezondheidstrainingen in therapie en revalidatie.

Merk: Ergo-fit

 • Totaalscore
4.5

Samenvatting mijn mening

Ik beschouw de Cardio Line 457 MED als een fantastisch professioneel fitnessapparaat dat perfect zou passen in een sportschool of bij een fysiotherapeut. Ondanks het basic display, wat enigszins teleurstellend kan zijn voor wie op zoek is naar meer connectiviteit, heeft het toestel alle noodzakelijke functies voor professioneel en zorggebruik. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die een professionele sportervaring zoekt, of het nu thuis is of in een professionele setting. Het toestel is ideaal voor het uitvoeren van diverse tests met patiënten, vooral met de borstband, en voldoet aan hoge medische normen, waaronder de (strenge) Europese Richtlijn Medische hulpmiddelen.

Voordelen

 • Veelzijdigheid: Geschikt voor zowel professioneel als thuisgebruik, met name in medische of revalidatie-instellingen.
 • Uitgebreide trainingsmogelijkheden: Met een breed scala aan weerstandsniveaus en programma’s.
 • Gebruikersvriendelijkheid: Lage instap en eenvoudige bediening maken het toestel toegankelijk.
 • Medische certificering: Voldoet aan hoge medische normen, waardoor het ook geschikt is voor gebruik in de zorg.

Nadelen

 • Basic display: Het display biedt minder connectiviteit en geavanceerde functies.
 • Prijs: Mogelijk aan de hogere kant, vooral voor thuisgebruikers. Voor de medisch professional wel weer in de prijsklasse die ik er van zou verwachten.

Veelgestelde vragen en antwoorden op een rij

Is de Ergo-Fit Cardio Line 457 MED geschikt voor revalidatiedoeleinden?

Ja, dankzij de lage instap en aanpasbare trainingsopties is deze hometrainer ideaal voor revalidatie en therapie.

Wat zijn de belangrijkste technische specificaties van de Ergo-Fit Cardio Line 457 MED?

Het toestel heeft een vermogensbandbreedte van 15-400 watt, een toerentalbereik van 20-120 omwentelingen per minuut en voldoet aan de Europese Richtlijn Medische hulpmiddelen.

Hoe gebruiksvriendelijk is de Ergo-Fit Cardio Line 457 MED?

Met een lage instap en eenvoudige bediening met vier toetsen, is deze hometrainer zeer gebruiksvriendelijk, zelfs voor minder mobiele gebruikers.

Heeft de Cardio Line 457 MED een hartslagmetingsfunctie?

Ja, het beschikt over een geïntegreerde POLAR-polsslagontvanger en biedt de mogelijkheid om een borstgordel te gebruiken voor hartslagmeting.

Is dit model geschikt voor zwaardere gebruikers?

Ja, de Cardio Line 457 MED kan gebruikers tot 180 kilogram ondersteunen, wat het geschikt maakt voor een breed scala aan lichaamstypes.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.

Share to...