Indoor fiets kopen: Hier moet je op letten!

indoor fiets kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je een indoor fiets wilt kopen dan zijn er verschillende punten waar je op moet letten en waarmee je de verschillende indoorcycling bikes met elkaar kan vergelijken. Deze punten vind je hieronder met een korte uitleg. Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Gewicht

Bij het kopen van een indoor fiets kijk je naar het gewicht van de fiets, het vliegwielgewicht en de belastbaarheid. Meestal geldt hierbij: Hoe zwaarder de indoor fiets, hoe stabieler. Bedenk wel dat je een zwaardere indoor fiets minder makkelijk kan verplaatsen. Het is dan wel fijn als er wieltjes onder zitten. Als je kijkt naar het vliegwielgewicht dan is het vaak zo dat je een hogere weerstand in kan stellen bij een zwaarder vliegwielgewicht. Bij topklasse indoor fietsen gaat dit niet altijd op. Dan kan een sterkere magneet ook zorgen voor een hogere weerstand. Het is ook slim om te kijken het belastbaar gewicht.

Aandrijving en weerstand

Wij raden altijd aan om een indoor fiets te kopen met een V-belt in plaats van een ketting en een magnetische weerstand in plaats van viltblokjes. Hierdoor wordt de indoor cycling fietsen namelijk zo goed als onderhoudsvrij en is hij fluisterstil.

Instellen van de indoor fiets

Het is belangrijk dat je de indoor fiets op de juiste manier moet kunnen instellen om geen last te krijgen van blessures. Bekijk van tevoren voor welke lengte deze indoor fiets geschikt is en hoe je het stuur en zadel kan instellen. Bij de wat duurdere fietsen kan je het zadel en stuur vaak met millimeters horizontaal of verticaal verstellen.

Extra’s

Naast de bovenstaande punten zijn er nog vele extra’s die je kunt vergelijken. Zo is het fijn als er bij de indoor fiets een trainingscomputer zit waar je de trainingsgegevens op kunt bekijken. Sommige topklasse indoor fietsen kunnen zelfs een hellingspercentage nabootsen en hebben luxe extra’s zoals ingebouwde speakers en ventilatoren.


Categorie: Indoor cycling

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.