Kettler Tour 600 R – Recumbent Bike: informatie en mijn mening

Kettler Tour 600 R

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Tijdens mijn zoektocht naar een kwalitatieve ligfiets heb ik de Kettler Tour 600 R getest. Dit is een ligfiets ergometer van hoge kwaliteit met diverse voordelen, maar er zijn ook enkele aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze review deel ik mijn ervaringen met deze ligfiets.

Over de Kettler Tour 600 R Recumbent bike

De Kettler Tour 600 R is een Recumbent bike ergometer. De ligfiets wordt aangedreven door een zwaar vliegwiel van 8kg. Samen met het EMS-weerstandssysteem zorgt het voor een fijne en bijna geruisloze ervaring. Tijdens een training kan je zelf kiezen of je een trainingsprogramma wilt instellen of gewoon vrij wilt trainen op de ligfiets. Je kan altijd zelf de weerstand nauwkeurig bepalen. Zo stel je dus in of je licht of zwaarder wilt trappen op de Kettler Tour 600 R Recumbent fiets. Erg handig. Hierdoor is deze recumbent fiets geschikt voor zowel ouderen en mensen die revalideren en mensen die goed aan hun conditie willen werken.

Aanbiedingen en prijzen vergelijken

In de onderstaande prijsvergelijker zie je direct de beste prijzen voor deze ligfiets. Via de bekijk-knop ga je naar de webwinkel toe voor meer informatie:

Goed om te weten: Naast de Tour 600 R heeft Kettler ook een fitnessapparaat genaamd Kettler Tour 600 (dit model). Het gaat hier om de hometrainer. De R in Kettler Tour 600 R staat in dit geval voor recumbent. Dit is de ligfiets waar deze tekst over gaat.

Wat zie je allemaal op het scherm

De Kettler Tour 600 R recumbent bike ergometer is uitgerust met een display. Hierop zie je tijdens de training direct alle informatie die je nodig hebt. Dit zijn:

 • Wattage: Dankzij de meting van wattage kan je heel nauwkeurig trainen. Dit doen professionele fietsers overigens ook. Fijn dat dit gegeven ook wordt gemeten op deze recumbent bike.
 • Tijd: de totale tijd dat je op de fiets hebt gezeten en getrapt
 • Afstand: Totale afstand gemeten in km
 • Actuele snelheid en gemiddelde snelheid
 • Hartslag: Naast het zadel zitten speciale sensoren verwerkt. Als je deze met je handen vastpakt, wordt de hartslag gemeten. Deze zie je dan live op het display
 • Calorieën verbrand
 • RPM: het aantal rotaties dat je wegtrapt per minuut

Mijn mening over de Kettler Tour 600R

Kettler Tour 600 R

Naam product: Kettler Tour 600 R

Productbeschrijving: De Kettler Tour 600 R is een Recumbent bike ergometer. De ligfiets wordt aangedreven door een zwaar vliegwiel van 8kg. Samen met het EMS-weerstandssysteem zorgt het voor een fijne en bijna geruisloze ervaring.

Merk: Kettler

 • Totaalscore
4.5

Samenvatting mijn mening

Na het testen van de Kettler Tour 600 R kan ik bevestigen dat dit een hoogwaardige recumbent bike is die zeer geschikt is voor intensief thuisgebruik. De fiets is uitgerust met een zwaar vliegwiel en een EMS-weerstandssysteem dat zorgt voor een vlotte en bijna geruisloze ervaring. De ligfiets meet ook je wattage en is voorzien van een tablethouder. Hoewel het maximale gebruikersgewicht van 130 kg lager is dan dat van andere ligfietsen in deze prijsklasse, is de fiets in het algemeen een solide keuze voor thuisgebruik. Het is echter minder geschikt voor (zorg)professionals.

Voordelen

 • Zwaar vliegwiel
 • EMS-weerstandssysteem
 • Meet ook wattage
 • Houder voor tablet
 • Geschikt voor zeer intensief thuisgebruik

Nadelen

 • Maximaal gebruikersgewicht tot 130 kg

Alternatieven om te overwegen

Er zijn twee alternatieven die bij ons te binnen schieten. Dit zijn de goedkopere NordicTrack VR21 en de even dure Gymost Turbo R11. Het goedkopere alternatief is meteen wel een stuk goedkoper, maar – net als de Kettler Tour 600 R – niet echt geschikt voor professioneel gebruik. Wel ideaal voor thuisgebruik als instapmodel. De Gymost Turbo R11 is in alles net even iets beter, en ook geschikt voor professioneel gebruik.

Vragen en antwoorden op een rij

Wat betekent het dat de Kettler Tour 600 R het wattage meet?

Het wattage is een maat voor het vermogen dat je tijdens je training levert. Door dit nauwkeurig te meten, kun je je inspanningen precies volgen en je trainingsintensiteit daarop aanpassen.

Wat is een EMS-weerstandssysteem?

EMS staat voor Elektro Magnetische Weerstand. Dit type weerstand biedt een uiterst soepele en stille fietservaring. Je kunt de weerstand gemakkelijk aanpassen, wat betekent dat je de intensiteit van je training kunt variëren.

Is de Kettler Tour 600 R geschikt voor revalidatie?

Ja, dankzij het ergonomische ontwerp en de instelbare weerstand is de Kettler Tour 600 R zeer geschikt voor revalidatietrainingen. Raadpleeg echter altijd een medische professional voordat je met een nieuw trainingsprogramma begint, vooral als je herstellende bent van een blessure.

Is deze ligfiets geschikt voor zwaardere mensen?

De Kettler Tour 600 R heeft een maximaal gebruikersgewicht van 130 kg. Dit betekent dat het misschien niet de beste keuze is voor zwaardere gebruikers. Er zijn alternatieve ligfietsen op de markt die een hoger gebruikersgewicht ondersteunen.

Kan ik mijn tablet plaatsen tijdens het trainen?

Ja, deze ligfiets is voorzien van een houder waarin je een tablet veilig kunt plaatsen. Dit maakt het gemakkelijk om tijdens je training films te kijken, muziek te luisteren of je trainingsapp te gebruiken.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.