Life Fitness hometrainer Upright LifeCycle Club Series + SL: Uitgebreide review

Life Fitness hometrainer Upright LifeCycle Club Series + SL ervaring

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ik had de kans om de Life Fitness hometrainer Upright LifeCycle Club Series + SL uit te proberen in dezelfde showroom waar ik eerder was voor dit (twee keer zo dure) model. De Upright hometrainer staat bekend vanwege zijn betrouwbaarheid en innovatie, is een populair onderdeel in vele toonaangevende sportscholen. Life Fitness verkoopt deze hometrainer ook aan consumenten. Je kan dus het sportschoolgevoel ook in huis halen! Ik heb de fiets twee keer (helaas veel te kort voor mijn gevoel) kunnen uittesten en heb er een review over geschreven. Hieronder vind je alles wat je moet weten over de Life Fitness hometrainer Upright LifeCycle Club Series + SL.

Wat is de Life Fitness hometrainer Upright LifeCycle Club Series + SL?

De Life Fitness hometrainer Upright LifeCycle Club Series + SL is een geavanceerd fitnessapparaat dat thuisgebruikers de kwaliteit en ervaring van een sportschooltraining geeft. Het heeft een stevige bouw, een Comfort Curve zitting met 42 aanpassingen voor optimaal comfort, zelfnivellerende Wide Ride pedalen en ergonomische racehandgrepen voor een natuurlijke fietshouding. De hometrainer is uitgerust met de Integrity SL-console, die een scala aan interactieve trainingsprogramma’s en connectiviteitsfuncties zoals Bluetooth en NFC heeft. Bovendien is het apparaat zelfvoorzienend dankzij een generator en het heeft 25 weerstandsniveaus voor een uitdagende workout. Dit maakt de Upright LifeCycle Club Series + SL een premium keuze voor serieuze thuisfietsers die op zoek zijn naar duurzaamheid, comfort en geavanceerde technologie.

In de winkel bekijken

Bekijk deze premium hometrainer in de winkel. Mijn tip: Probeer niet te schrikken van de prijs 😉.

De naam ontleed

De naamgeving van Life Fitness hometrainers en andere fitnessapparaten is nogal lang en uitgebreid. Hieronder heb ik een goede poging gedaan om de naam te ontleden.

 • Life Fitness: Het merk van de hometrainer. Life Fitness is een bekende fabrikant van fitnessapparatuur en staat bekend om zijn kwalitatieve en duurzame producten.
 • Hometrainer: Geeft aan dat het om een fitnessapparaat gaat dat specifiek bedoeld is voor cardiotraining thuis. Hometrainers zijn stationaire fietsen die ontworpen zijn om de ervaring van fietsen na te bootsen zonder dat je je huis hoeft te verlaten.
 • Upright: Dit duidt op het type hometrainer. Een ‘Upright’ hometrainer heeft een ontwerp dat lijkt op een traditionele fiets, met een verticale oriëntatie en een zitpositie die vergelijkbaar is met die van een normale fiets. Dit staat in tegenstelling tot recumbent hometrainers, waarbij je in een meer liggende positie traint.
 • LifeCycle: De specifieke lijn van hometrainers van Life Fitness. LifeCycle hometrainers staan bekend om hun betrouwbaarheid, comfort en geavanceerde technologische functies.
 • Club Series: Dit wijst op de serie of klasse van het product. Club Series-modellen zijn ontworpen om de kwaliteit en het gevoel van hometrainers in professionele sportscholen te evenaren, wat betekent dat ze vaak meer geavanceerde functies en robuustere bouwkwaliteit bieden.
 • + SL: Dit is het type console. Je kan er hier meer over lezen. Dit is het hart van je hometrainer, waar je alle gegevens kan bekijken en de weestanden in kan stellen. Je ziet hier o.a. hoe lang je bezig bent, stelt workouts in en ziet het aantal calorieën dat je hebt verbrandt. Een mooi console, maar lang niet zo mooi als de DISCOVER SE3HD natuurlijk 😉.

Kwaliteit en design

De Club Series+ Upright LifeCycle Bike is een toonbeeld van superieure productkenmerken en een modern ontwerp. De bouwkwaliteit is opmerkelijk; het voelt stevig en duurzaam aan, wat je zou verwachten van een apparaat dat in de beste sportscholen ter wereld staat. Het strakke design en de afwerking zorgen ervoor dat het apparaat er geweldig uitziet in huis.

Wist je dat zelfnivellerende Wide Ride pedalen speciaal ontworpen pedalen zijn die automatisch terugkeren naar een horizontale positie nadat je je voet hebt opgetild? Dit maakt het gemakkelijker om je voet in en uit de pedaalriem te schuiven. Dit zorgt voor een snellere start en een comfortabelere rit, vooral voor gebruikers die regelmatig op- en afstappen van de hometrainer. Het geeft je ook een breder platform voor meer stabiliteit en comfort tijdens het trappen.

Gebruikerservaring en comfort

De Comfort Curve zitting, met 42 afgestemde zittingsaanpassingen, zorgt ervoor dat je de perfecte zithouding kunt vinden. De zelfnivellerende Wide Ride pedalen met eenvoudige veiligheidsriemen maken het gemakkelijk om direct te beginnen met je training. De ergonomische racehandgrepen bieden ontspannen, hybride en raceposities, met geïntegreerde bediening om de weerstand tijdens het trainen eenvoudig bij te stellen.

Prestatie en onderhoud

De achtvoudig geribbelde poly-V-riem zorgt voor een soepele en stille training en vereist weinig tot geen onderhoud. Dit betekent dat je je kunt concentreren op je training zonder je zorgen te maken over het lawaai of het onderhouden van de machine. Ik gebruik meestal een dempende mat, zoals een puzzelmat, onder mijn fitnessapparaten thuis, maar dit is in principe bij deze hometrainer echt niet nodig.

Eindconclusie: Life Fitness hometrainer Upright LifeCycle Club Series + SL

Life Fitness hometrainer Upright LifeCycle Club Series + SL review

Naam product: Life Fitness hometrainer Upright LifeCycle Club Series + SL

Productbeschrijving: De Life Fitness hometrainer Upright LifeCycle Club Series + SL is een geavanceerd fitnessapparaat dat thuisgebruikers de kwaliteit en ervaring van een sportschooltraining geeft.

Merk: Life Fitness

 • Totaalscore
4.5

Samenvatting mijn mening

Na de Life Fitness hometrainer Upright LifeCycle Club Series + SL uitgebreid te hebben getest, concludeer ik dat dit apparaat een fantastische keuze is voor iedereen die op zoek is naar een professionele trainingservaring thuis. De hometrainer combineert hoogwaardige bouwkwaliteit met geavanceerde trainingsmogelijkheden en gebruikerscomfort, waardoor het een uitstekende investering is voor serieuze fietsers.

Voordelen

 • Professionele kwaliteit thuis: Deze hometrainer brengt de kwaliteit en ervaring van sportschoolapparatuur naar je eigen huis, waardoor je geen concessies hoeft te doen aan je trainingsroutine.
 • Geavanceerde Integrity SL-console: Met functies zoals Bluetooth®-verbinding, compatibiliteit met Apple Watch® en een reeks van 17 tot 22 workouts, biedt de console een interactieve en gevarieerde trainingservaring.
 • Comfort Curve zitting en Wide Ride pedalen: Deze zorgen voor optimaal comfort en stabiliteit tijdens je trainingen, waardoor je langer en efficiënter kunt trainen.
 • Self Powered: De ingebouwde generator maakt het apparaat zelfvoorzienend en milieuvriendelijk, aangezien er geen externe stroombron nodig is.

Nadelen

 • Geen ingebouwd scherm: In vergelijking met sommige andere modellen mist het een ingebouwd scherm voor trainings- en entertainmentopties.
 • Hoge prijs: De hoge kwaliteit en geavanceerde functies van de hometrainer worden weerspiegeld in de prijs, waardoor het misschien niet voor iedereen toegankelijk is.
 • Hoge instap: Voor sommige gebruikers, vooral die met beperkte mobiliteit, kan de hoge instap een hindernis vormt

5 veelgestelde vragen over de Life Fitness hometrainer Upright LifeCycle Club Series + SL

Wat maakt de Comfort Curve Zitting van de Club Series + SL uniek?

De Comfort Curve Zitting is uniek omdat het 42 afstelbare posities heeft, waardoor gebruikers de perfecte, comfortabele zithouding kunnen vinden die past bij hun lengte en voorkeur. Dit zorgt voor een meer gepersonaliseerde en comfortabele training.

Kan ik mijn trainingsgegevens delen of synchroniseren met andere apps?

Ja, de Integrity SL-console van de Club Series + SL hometrainer heeft Bluetooth- en NFC-verbindingen die het mogelijk maken je trainingsgegevens te delen met je favoriete fitnessapps. Ook is het compatibel met Apple Watch GymKit, waardoor je eenvoudig je gegevens kunt synchroniseren.

Heeft de Club Series + SL hometrainer een lage instap?

Nee, deze hometrainer heeft een hoge instap, wat betekent dat het niet het gemakkelijkste model is om op en af te stappen voor mensen met beperkte mobiliteit of bepaalde verwondingen. Niet handig als je een hometrainer voor revalidatie zoekt.

Hoe helpt de Club Series + SL hometrainer bij het onderhoud?

De Integrity SL-console biedt functies voor eenvoudig service en onderhoud. Fitnesscentra kunnen preventieve onderhoudsdata instellen en een waarschuwing ontvangen met een servicemelding op de console. Ook helpt de console servicemonteurs bij het stellen van diagnoses en het verhelpen van problemen.

Wat betekent het dat de hometrainer ‘Self Powered’ is?

‘Self Powered’ betekent dat de hometrainer een ingebouwde generator heeft die elektriciteit opwekt door je trapbewegingen. Dit betekent dat het apparaat geen externe stroombron nodig heeft om te functioneren, waardoor het milieuvriendelijker is en je het overal zonder toegang tot stopcontacten kunt plaatsen.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.