Tunturi Competence F20R Comfortfiets – Informatie en advies

Tunturi Competence F20R ervaring

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ik heb de kans gekregen om de Tunturi Competence F20R recumbent bike uit te proberen, en ik keek er echt naar uit. Tunturi is een bekend merk dat al sinds 1922 bestaat, en deze ligfiets is hun nieuwste toevoeging. Het belooft veel: een makkelijke manier om thuis te trainen, aanpasbare weerstand, een plek voor je tablet of telefoon, en een heleboel gegevens om je voortgang bij te houden. Ik was dus super benieuwd of deze fiets zijn beloftes waar kon maken. In deze uitgebreide review lees je mijn ervaring met deze recumbent bike van het merk Tunturi.

Over de Tunturi Competence F20R recumbent bike

Het lukt Tunturi al een tijd erg goed om de Nederlandse en Belgische markt te veroveren. Het bedrijf bestaat al sinds 1922. De Recumbent Bike is een vrij recente toevoeging aan het al uitgebreide sportassortiment van dit bedrijf. Deze ligfiets heeft een lage instap en een zwaar vliegwiel. Je draait met de knop de magnetische weerstand geruisloos van niveau. Zo bepaal je op de Tunturi Competence F20R zelf hoeveel weerstand je wilt trappen. Wil je revalideren of rustig aan fietsen? Dan draai je de knop naar links. Voor een intensieve training op de F20R draai je de knop een stuk naar rechts. Het apparaat heeft een ingebouwd scherm waar je hartslag (als je de hand op de sensor houdt), snelheid, cadans, tijd en afstand af kan lezen. Hoewel het scherm wat simpel oogt, doet het precies wat het moet doen.

Aanbiedingen en prijzen vergelijken

In de onderstaande prijsvergelijker zie je direct alle aanbiedingen en prijzen van deze ligfiets. Deze wordt (nog) niet bij enorm veel winkels verkocht. Met name bol.com en Decathlon (bekijk hier de aanbieding) zijn bekende verkopers van Tunturi producten. Via de bekijk-knop ga je direct naar de winkel.

In een video bekijken

In de onderstaande video maak je kennis met deze ligfiets voor thuis

Fietsen en serie kijken

Bovenop het scherm zit een ingebouwde tablethouder, waar je ook prima een smartphone in kan plaatsen verwerkt. Je kan op deze manier goed tijdens het ligfietsen binnen een serie kijken of muziek aanzetten. Erg handig om wat afleiding te hebben terwijl je aan het trappen bent op de Competence F20R recumbent bike!

Mijn review en eindconclusie

  • Totaalscore
3.5

Samenvatting mijn mening

De Tunturi Competence F20R is een solide keuze voor diegenen die een comfortabele en gebruiksvriendelijke ligfiets zoeken. Hoewel er zeker meer geavanceerde modellen op de markt zijn, biedt de F20R een degelijk pakket aan functionaliteiten voor een eerlijke prijs. Het biedt een lage instap en een aangenaam zadel, ideaal voor revalidatie of mensen met gezondheidsklachten. Het ontbreken van Bluetooth-connectiviteit kan een gemis zijn voor sommigen, maar over het geheel genomen verdient de F20R een respectabele 3.5 sterren.

Voordelen

  • Verstelbare weerstanden
  • Ingebouwde tablethouder
  • Uitgebreide statistieken op het display, waaronder hartslag
  • 3 instelbare trainingsprogramma’s

Nadelen

  • Geen Bluetooth-connectiviteit

Vragen en antwoorden op een rij

Is de Tunturi Competence F20R gemakkelijk te vervoeren?

Ja, ondanks het gewicht is de fiets vrij eenvoudig te verplaatsen dankzij de ingebouwde transportwielen.

Kan ik mijn smartphone gebruiken met de F20R?

Ja, de fiets heeft een ingebouwde tablethouder die ook perfect een smartphone kan accommoderen.

Kan ik mijn hartslag meten?

Ja, de ligfiets heeft een hartslagsensor. Je kunt je hartslag aflezen op het display wanneer je je handen op de sensoren houdt.

Hoeveel weerstandsniveaus heeft deze recumbent bike?

De F20R biedt 8 instelbare weerstandsniveaus, waardoor je je training op je eigen niveau kunt aanpassen.

Is dit apparaat geschikt voor revalidatie?

Ja, dankzij de lage instap en instelbare weerstandsniveaus is de F20R zeer geschikt voor revalidatie en voor mensen met gezondheidsklachten.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.