Tunturi Performance E50R Comfortfiets: informatie en mening

Tunturi Performance E50R review en advies

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Welkom bij mijn gedetailleerde review van de Tunturi Performance E50R Comfortfiets. Deze ligfiets, die een topklasse recumbent bike is, beschikt over 32 weerstandniveaus en 20 workoutprogramma’s en biedt de mogelijkheid om verbinding te maken via Bluetooth. Uitgerust met een Nederlandstalige handleiding en een comfortabele stoel met rugleuning, biedt deze fiets alles wat je nodig hebt voor een fijne en effectieve training. Of je nu revalideert, aan je gezondheid werkt, of simpelweg geniet van een goede workout, de Tunturi Performance E50R voldoet aan al je behoeften. De enige keerzijde die ik kon vinden, was het ontbreken van een ventilator boven het scherm. Laten we dieper ingaan op de specificaties, kenmerken en mijn ervaringen met deze opmerkelijke recumbent bike.

Over de Tunturi Performance E50R recumbent bike

De Tunturi Performance E50R heft eigenlijk alles wat je nodig hebt van een ligfiets. Een training voelt erg fijn en vertrouwd aan, omdat je in een zeer comfortabele stoel zit met een rugleuning. Dankzij de lage instap van de E50R is de stoel ook goed geschikt voor mensen met gezondheidsproblemen, rugklachten, ouderen en mensen die aan het revalideren zijn. De ligfiets voor binnen heeft een verstelbare stoel en een zwaar vliegwiel. Dankzij dit vliegwiel stel je de weerstand op 32 niveaus in. Zo kun je zelf bepalen hoe zwaar de training moet zijn. In niveau 1 voel je geen weerstand, in niveau 32 enorm veel weerstand. Het grootste voor – naar onze mening – van de Tunturi Performance E50R Comfortfiets – Recumbent Bike is de connectiviteit. Dankzij de Bluetooth module maak je verbinding met een hartslagmeter en fiets je routes op een tablet.

Tunturi Performance E50R recumbent bike aanbiedingen en prijzen vergelijken

Deze ligfiets is erg populair. Logisch ook, want het is simpelweg een van de betere recumbent bikes die je op dit moment kan kopen in deze prijsklasse. Wil je dit model kopen? Bekijk dan hieronder de laatste aanbiedingen van de E50R. Via de Bekijk-knop ga je direct naar de webwinkel toe waar de bike te koop is.

Maak kennis met de ligfiets

In de onderstaande informatieve video zie je hoe de fiets eruit ziet, hoe je deze in kan stellen en hoe het werkt. De video is gemaakt door Tunturi zelf. Ook maak je kennis met het display en de instelmogelijkheden op de E50R.

Een trainingsprogramma volgen: ervaring en display

Nadat je op de stoel hebt plaatsgenomen en de rugleuning en stoel op de juiste hoogte hebt gezet, kan je beginnen met een fiets training. Het display van de Tunturi Performance E50R is eenvoudig te bedienen en bestaat uit vier knoppen en een grote ronde knop in het midden. Hiermee bedien je het gehele apparaat. Op het display krijg je tijdens en na een training de volgende informatie te zien:

 • Tijd: Hoe lang je bezig bent met de workout
 • Afstand: Hoeveel kilometers je hebt afgelegd
 • Calorieën: Aantal calorieën dat je hebt verbrand tijdens de workout op de Performance E50R
 • Snelheid: Hoeveel kilometer per uur je weg aan het trappen bent
 • Watt: Het wattage dat je trapt (lees hier meer)
 • Hartslag: Als je jouw handen op de hartslagsensoren houdt, krijg je de hartslag op het scherm te zien.
 • Trainingsprofielen: Het profiel waar je nu mee bezig bent, bijvoorbeeld heuvelachtig fietsen (weerstand past zich aan).

Trainen met Tunturi Routes

Dankzij de Bluetooth verbinding kan je de recumbent bike verbinden met een hartslagmonitor, bijvoorbeeld een hartslagband. Ook is het mogelijk om routes te rijden. Dit kan bijvoorbeeld met Tunturi Routes of Zwift. Je zet dan een tablet in de tablethouder boven het scherm en opent de app. Je ziet dan op het scherm een virtuele omgeving waar jij als fietser doorheen kan fietsen. Erg interactief en fijn. Dat maakt een training op de E50R comfortfiets nog een stuk aangenamer dan het al is. In de onderstaande video zie je een uitleg over virtuele routes fietsen met behulp van een app.

Onze eerlijke mening over de Tunturi Performance E50R

Wij zijn heel erg fan van deze ligfiets. In de prijscategorie rond 1000 euro is het echt een topper. Het apparaat heeft een fijne lage instap en een comfortabele stoel met verstelbare rugleuning. Daarnaast zie je op het scherm ook het wattage, iets wat bij veel concurrenten ontbreekt, ook in de topklasse. Het scherm is duidelijk en de knoppen laten zich goed indrukken. Tijdens onze testen is gebleken dat de weerstand fijn en vertrouwd aanvoelt, en dat je deze geruisloos aan kan passen naar een hogere of lagere weerstand. Een erg geschikt toestel voor jong tot en met oud en voor mensen met allerlei doelen. Of het nu revalideren is of het volgen van een uitdagende workout,.. alles kan op de Tunturi Performance E50R! Dankzij de Bluetooth connectiviteit zijn er veel mogelijkheden op het gebied van routes rijden en hartslagmeters koppelen. Een uitstekende comfortfiets voor een prima prijs.

Tunturi Performance E50R review en ervaring

Tunturi Performance E50R review en advies

Naam product: Tunturi Performance E50R

Productbeschrijving: De Tunturi Performance E50R heft eigenlijk alles wat je nodig hebt van een ligfiets. Een training voelt erg fijn en vertrouwd aan, omdat je in een zeer comfortabele stoel zit met een rugleuning.

Merk: Tunturi

 • Totaalscore
4

Samenvatting mijn mening

Ik ben echt een enorme fan van deze ligfiets. In de prijsklasse rond de 1000 euro is de Tunturi Performance E50R een echte topper. Wat ik bijzonder waardeer aan dit apparaat is de lage instap en de comfortabele, verstelbare stoel. Een functie die vaak ontbreekt bij veel concurrenten is de wattage-aanduiding op het scherm; dit apparaat biedt dat wel. De duidelijkheid van het scherm en de gemakkelijke bediening van de knoppen voegen veel toe aan de gebruiksvriendelijkheid. Tijdens mijn tests bleek de weerstand prettig en vertrouwd aan te voelen en kan ik deze geruisloos aanpassen naar een hogere of lagere intensiteit. De Tunturi Performance E50R is zeer geschikt voor een breed publiek, van jong tot oud en voor mensen met verschillende trainingsdoelen, of dat nu revalidatie of een uitdagende workout is. De Bluetooth-connectiviteit biedt talloze mogelijkheden voor het rijden van routes en het koppelen van hartslagmeters. Kortom, het is een uitstekende comfortfiets voor een redelijke prijs.

Voordelen

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Lage instap en comfortabele stoel met verstelbare rugleuning
 • Wattage-aanduiding op het scherm
 • Geruisloze aanpassing van de weerstand
 • Geschikt voor alle leeftijdsgroepen en verschillende trainingsdoelen
 • Bluetooth-connectiviteit voor extra trainingsmogelijkheden

Nadelen

 • Ik heb geen nadelen ervaren tijdens mijn tests, maar houd er rekening mee dat persoonlijke voorkeuren kunnen variëren.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Voor wie is dit model geschikt?

Dit model is geschikt voor vrijwel iedereen, van jong tot en met oud. Voor mensen die aan het revalideren zijn, rugklachten hebben, vet willen verbranden en afvallen of mensen die gewoon een pittige fietsworkout willen volgen. Deze recumbent bike kan het allemaal goed aan.

Wat zijn de bijzonderheden van de Tunturi Performance E50R?

De mogelijkheid om via bluetooth een externe hartslagmeter te koppelen en via Tunturi Routes / Kinomap / ZWIFT routes te rijden zijn vrij uniek in de wereld van recumbent bikes.

Hoe is de stabiliteit van de Tunturi Performance E50R ligfiets tijdens intensieve workouts?

De Tunturi Performance E50R ligfiets heeft een stevig en stabiel ontwerp. Zelfs tijdens intensieve workouts blijft de fiets stabiel, wat bijdraagt aan een veilige en comfortabele training.

Is het mogelijk om gebruikersprofielen aan te maken op de Tunturi Performance E50R?

Ja, de Tunturi Performance E50R maakt het mogelijk om meerdere gebruikersprofielen aan te maken. Hierdoor kan elk gezinslid zijn of haar individuele voorkeuren en trainingsgegevens opslaan, wat bijdraagt aan een gepersonaliseerde en effectieve training.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.