Apple Watch Series 8 vs. Fitbit Sense 2: Verschillen en overeenkomsten

Fitbit-Sense-2-review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Apple Watch Series 8 en de Fitbit Sense 2 zijn beide geavanceerde smartwatches die je kunnen helpen met je gezondheid en fitness. Ze hebben ook een aantal verschillen die je kunt overwegen voordat je een keuze maakt. Ik heb alle verschillen en overeenkomsten op een rij gezet! Ik vergelijk de twee premium horloges op meerdere punten, zoals prijs, batterijduur, fitnessfuncties en algemene prestaties. Het zijn beiden enorm goede gezondheidshorloges.

In de winkel bekijken

Hieronder kan je deze twee horloges direct in de winkel bekijken. Je ziet ook meteen de beste prijzen, die elke dag live worden opgehaald.

Hier zijn enkele belangrijke punten om te vergelijken:

 • Prijs: De Apple Watch Series 8 begint bij €499 voor de 41 mm GPS-versie en gaat tot €619 voor de 41 mm GPS + cellular versie. De Fitbit Sense 2 kost €229 voor alle kleuren en maten.
 • Design: De Apple Watch Series 8 heeft een always-on Retina-display met een helderheid tot 1000 nits. Het is waterbestendig tot 50 meter diep en stofbestendig conform IP6X. De Fitbit Sense 2 heeft een AMOLED-touchscreen met een helderheid tot 1000 nits. Het is ook waterbestendig tot 50 meter diep, maar heeft geen IP-rating voor stofbestendigheid.
 • Batterijduur: De Apple Watch Series 8 heeft een batterijduur van ongeveer 18 uur bij normaal gebruik. De Fitbit Sense 2 heeft een batterijduur van maximaal 6 dagen bij normaal gebruik.
 • Gezondheidsfuncties: De Apple Watch Series 8 heeft een saturatie-app, een ecg-app, een waarschuwing bij hoge of lage hartslag, een valdetectie, een geluidsniveaumeter en een slaaptracker. De Fitbit Sense 2 heeft een EDA-meter voor stressniveau, een ecg-app, een huidtemperatuursensor, een hartslagmeter, een slaaptracker, een zuurstofsaturatiemeter en een menstruatiecyclus-tracker.
 • Fitnessfuncties: De Apple Watch Series 8 heeft meer dan 80 trainingsmodi, waaronder zwemmen, fietsen, hardlopen, yoga en golf. Het heeft ook een gps, een hoogtemeter, een kompas en een gyroscoop. De Fitbit Sense 2 heeft meer dan 20 trainingsmodi, waaronder zwemmen, fietsen, hardlopen, yoga en golf. Het heeft ook een gps, maar geen hoogtemeter, kompas of gyroscoop.
 • Compatibiliteit: De Apple Watch Series 8 werkt alleen met iPhones die iOS 15 of hoger draaien. De Fitbit Sense 2 werkt met zowel Android- als iOS-apparaten die de Fitbit-app ondersteunen.
 • Prestaties: De Apple Watch Series 8 wordt aangedreven door de nieuwe dual-core S8-chipset, die sneller en responsiever is dan de vorige generatie. Het heeft ook 32 GB opslagruimte en 1 GB RAM. De Fitbit Sense 2 heeft een onbekende processor, maar het heeft 4 GB opslagruimte en 512 MB RAM.
 • WatchOS 9: De Apple Watch Series 8 draait op het nieuwe watchOS 9-besturingssysteem, dat een aantal nieuwe functies en verbeteringen biedt, zoals een portretwijzerplaat, een focusmodus, een mindfulness-app, een contacten-app en meer.
 • Fitbit Premium: De Fitbit Sense 2 wordt geleverd met een gratis proefperiode van zes maanden voor Fitbit Premium, een abonnementsservice die je toegang geeft tot gepersonaliseerde inzichten, begeleide programma’s, wellnessrapporten, gezondheidsstatistieken en meer
 • Muziek: De Apple Watch Series 8 kan muziek streamen van Apple Music, Spotify, Pandora en andere diensten. Je kunt ook muziek downloaden naar je horloge voor offline luisteren. De Fitbit Sense 2 kan muziek streamen van Deezer en Pandora. Je kunt ook muziek downloaden naar je horloge voor offline luisteren, maar alleen als je een betaald abonnement hebt op deze diensten.
 • Notificaties: De Apple Watch Series 8 kan je meldingen sturen van je iPhone, zoals oproepen, berichten, e-mails, sociale media en meer. Je kunt ook reageren op sommige meldingen met behulp van Siri, voorgeprogrammeerde antwoorden of emoji’s. De Fitbit Sense 2 kan je ook meldingen sturen van je smartphone, maar je kunt alleen reageren op sommige meldingen als je een Android-apparaat hebt. Je kunt ook gebruik maken van spraakassistenten zoals Alexa of Google Assistent op je horloge.

Conclusie: welk horloge moet je kopen?

Als je op zoek bent naar een slim horloge dat je leven makkelijker en leuker kan maken, dan heb je twee geweldige opties: de Apple Watch Series 8 en de Fitbit Sense 2. Beide horloges zijn de nieuwste en beste modellen van hun respectievelijke merken, en ze hebben veel te bieden op het gebied van design, functies en prestaties. De Apple Watch Series 8 is een prachtig en krachtig horloge dat perfect werkt met je iPhone. Het kan je helpen om in contact te blijven, fit te blijven en meer te doen met je stem of een tikje. De Fitbit Sense 2 is een slim en stijlvol horloge dat werkt met zowel Android- als iOS-apparaten. Het kan je helpen om je gezondheid en welzijn te verbeteren door je stress, slaap, activiteit en meer te volgen en te coachen

Als ik zelf de keuze zou moeten maken, dan zou ik waarschijnlijk kiezen voor de Apple Watch Series 8, omdat ik denk dat het meer functies en mogelijkheden heeft dan de Fitbit Sense 2.

Bronnen geraadpleegd

 • https://www.tomsguide.com/reviews/apple-watch-series-8.
 • https://bing.com/search?q=Fitbit+Sense+2.
 • https://www.apple.com/nl/apple-watch-series-8/.
 • https://www.pcmag.com/reviews/fitbit-sense-2.
 • https://bing.com/search?q=Apple+Watch+Series+8.
 • https://www.apple.com/nl/shop/buy-watch/apple-watch.
 • https://www.apple.com/nl/watch/.
 • https://www.tomsguide.com/reviews/fitbit-sense-2.
 • https://www.androidplanet.nl/reviews/fitbit-sense-2-review/.
 • https://www.mediamarkt.nl/nl/product/_fitbit-sense-2-zwart-1735635.html.
 • https://www.coolblue.nl/smartwatches/fitbit/fitbit-sense-2
 • https://www.zdnet.com/article/apple-watch-series-8-review/.
 • https://www.pcmag.com/reviews/apple-watch-series-8.
 • https://www.expertreviews.co.uk/smartwatches/1417147/fitbit-sense-2-review.
 • https://spy.com/articles/gadgets/electronics/apple-watch-series-8-review-1202910556/.
 • https://www.xataka.com/analisis/fitbit-sense-2-analisis-caracteristicas-precio-especificaciones.

Categorie: Horloge

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.