Beslissingsvermoeidheid en afvallen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je het over afvallen hebt dan is heb je het natuurlijk over vet verliezen. Door af te vallen ben je bezig met het vetpercentage lager te maken. Er zijn ontzettend veel manier voor om dat te doen. De meeste mensen kiezen dan voor iets wat snel werkt en waarmee snel resultaat geboekt wordt. Dit werkt alleen nooit lang, je moet er namelijk hard voor werken en je leefstijl ook aanpassen. Het moet normaal worden dat je voor de gezonde variant van een gerecht kiest, of de trap neemt in plaats van de lift of de fiets in plaats van de auto. De onzekerheid hierin heet ook wel beslissingsvermoeidheid.

Snelle diëten werken niet

Nieuwe diëten groeien als paddestoelen uit de grond. Jij past jouw leefregels aan aan het dieet en dit is vooral voor de bedenkers zeer lucratief, aangezien zij hun producten en boeken aan jou verkopen. Voor jou is het minder positief omdat de meeste diëten niet werken. Er is geen algemeen dieet wat bij iedereen past, plus een dieet waarmee je snel afvalt waarna je weer terugvalt in je oude levensstijl werkt ook niet. Je moet je hele leefstijl aanpassen en daar ook aan houden. Je maakt een nieuwe routine voor jezelf en daarmee voorkom je beslissingsvermoeidheid.

Routine voorkomt beslissingsvermoeidheid

Je denkt misschien dat een routine een soort van obsessief gedrag is om het goede te doen, maar dat is het eigenlijk niet. Door jezelf bepaalde gewoontes aan te leren hoef je niet meer na te denken over wat je eet en wanneer. Dan leef je op de automatische piloot en daar wordt het juist makkelijker van. Hierdoor heb je geen last meer van beslissingsvermoeidheid omdat de keuze voor wat anders weg genomen is door je routine. Beslissingsvermoeidheid wordt ook gecreëerd doordat je misschien niet zo snel resultaat krijgt als je graag ziet. Door op zulke momenten door te zetten, val je juist af.


Categorie: Algemeen

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.