Voordelige instapmodellen loopbanden

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer je een loopband wilt aanschaffen zal je al snel zien dat er een groot prijsverschil zit tussen de verschillende modellen. In deze blog hebben wij een overzicht gemaakt van voordelige instapmodellen loopbanden. Loopbanden zijn (onder andere) zeer populair onder triatleten. Veel triatleten gebruiken de loopband in de winter in hun “pain cave” om wisseltrainingen te kunnen doen. Ook hebben zij in hun “pain cave” vaak een fietstrainer, een indoor bike of een smart bike. In de winter hoef je niet in het donker te gaan hardlopen en wanneer je thuis op de kinderen moet passen kan je makkelijk ondertussen trainen.

Verschillen tussen loopbanden

Bekijk alle loopbanden op Betersport

Ben jij op zoek naar een loopband? Dan is het belangrijk om te weten wat de verschillen zijn tussen de loopbanden. Voordelige instapmodellen loopbanden hebben weer andere kenmerken en sluiten misschien minder goed aan bij wat jij zoekt. Eén van de grootste verschillen waar je rekening mee moet houden wanneer je een loopband gaat kopen is het verschil in de sterkte van de motor. De sterkte van de motor heeft te maken met de snelheid van de loopband en met het geluid dat de loopband produceert tijdens het trainen. Wanneer je wilt hardlopen op de loopband in plaats van wandelen heb je dus een sterkere motor nodig.

Voordelige instapmodellen loopbanden

In de webwinkel Betersport vind je verschillende voordelige instapmodellen loopbanden. Waar de duurste loopbanden een prijs hebben die tegen de €6000,- ligt, beginnen de goedkoopste loopbanden bij de €349,-. Wij hebben een aantal modellen uitgelicht.

Focus Fitness Jet 2

Prijs: €349,- | Vermogen motor: 1,5 pk | Maximale snelheid: 13 km/h | Bekijk op Betersport

Deze loopband is eenvoudig dicht te klappen (met één hand). Open klappen gaat door middel van het indrukken van een knop waardoor hij automatisch omlaag gaat. De loopband heeft 40 verschillende programma’s die je kunt volgen, op het display zie je afstand, tijd, snelheid, calorie verbruik en de hartslag. Door middel van handsensoren kan de hartslag gemeten worden. Er zit een hellingshoek op met twee verschillende standen. Het maximaal belastbaar gewicht is 100 kg. De maximale snelheid is 13 km per uur, dat is 04:37 minuten per km. Wanneer je dit tempo aan wilt houden zal de loopband meer geluid maken. Veel mensen gebruiken deze loopband om te wandelen en te joggen. Voor pittige intervaltrainingen is deze loopband niet geschikt.

Focus Fitness Jet 5

Prijs: €599,- | Vermogen motor: 2 pk | Maximale snelheid: 16 km/h | Bekijk op Betersport

Wanneer je een prijsklasse hoger gaat kijken zie je dat de motor meer pk heeft en dat de maximale snelheid hoger ligt. Voor de 100 euro duurdere Focus Fitness Jet 7 krijg je zelfs 2,5 pk en een maximale snelheid van 18 km/h. De Focus Fitness Jet 5 wordt aangeprezen als de Keuze van Betersport – Beste voor thuis. Ook deze loopband kan je makkelijk opbergen. Het fijne is dat dit model een breder en langer loopvlak heeft. Sport je intensief en wil je voornamelijk hardlopen op de loopband? Dan kan je beter kiezen voor de Jet 7.

NordicTrack T7.0

Prijs: €799,- | Vermogen motor: 2,75 pk | Maximale snelheid: 20 km/h | Bekijk op Betersport

Wanneer je een loopband wilt aanschaffen maar daarbij niet meer dan €1000,- wilt uitgeven is de NordicTrack T7.0 een mooie optie. Deze loopband is geschikt voor intensief thuis gebruik. De loopband kan gekoppeld worden aan de iFit app. Hiermee krijg jij de mogelijkheid om overal ter wereld te wandelen en hard te lopen. De hellingshoek van deze loopband kan ingesteld worden tot 1%. Luister jij graag naar muziek tijdens het trainen? Dan kan je mooi gebruik maken van de ingebouwde speakers die je kan koppelen aan een MP3. Het maximaal belastbaar gewicht van deze loopband is 125 kg.


Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.