Beste weerstandsbanden: review + booty bands

Beste weerstandsband

Ben jij op zoek naar de beste weerstandsbanden? Het kan zijn dat je door het grote aanbod niet goed weet welke weerstandsband je moet aanschaffen. Gelukkig zijn er in meerdere webwinkels goede weerstandsbanden te vinden. Op deze pagina hebben wij een overzicht gemaakt van de beste weerstandsbanden per categorie. Zo weet je zeker dat jij de beste bootybands, fitnesstube met handvatten, lange dikke en smalle weerstandsband met lus of dunne en brede weerstandsband kan vinden.

Soorten weerstandsbanden

Er ontstaat nogal eens verwarring over wat nou precies een weerstandsband is. Een weerstandsband is een elastische band die je kan gebruiken voor krachttrainingsoefeningen. Er zijn verschillende soorten weerstandsbanden die gebruikt kunnen worden op verschillende manieren. Zo zijn er weerstandsbanden in een lus-vorm en weerstandsbanden met een lage of juist hogere weerstand.

Booty bands

De beste booty bands vind je ook terug in de Top 10 Bootybands. Booty bands worden voornamelijk gebruikt om billen en benen te trainen. Ze zijn lus-vormig waardoor je ze makkelijk om je bovenbenen kan schuiven. Ook worden ze wel eens gebruikt om de enkels. Je kan zelf kiezen welke weerstand bij jouw fitnessniveau past. Het versterken van de benen en billen kan ook veel voordelen hebben voor hardlopers. Zo kan het helpen om minder snel geblesseerd te raken.

Fitnesstube

De fitnesstube met handvatten kan je op verschillende manieren gebruiken om je spieren sterker te maken. Zo worden deze fitnesstubes gebruikt in Les Mills sportlessen. Namelijk in de CXWORX lessen. Dit zijn lessen waarin je voornamelijk werkt aan buik-, bil- en rugspieren. Op deze manier versterk je jouw core. De tube die gebruikt wordt, wordt ook wel de resistance tube of smartband genoemd. Ook tijdens zwemtrainingen wordt deze fitnesstube op het droge gebruikt. Bijvoorbeeld als warming-up of voor het versterken van de spieren je gebruikt tijdens het zwemmen.

Smalle weerstandsband in lusvorm

De smalle weerstandsband in lusvorm is een elastiek die op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. Waar de booty band voornamelijk gebruikt wordt voor het trainen van de benen en billen wordt de smalle weerstandsband in lusvorm gebruikt voor full body workouts. Je kan deze langere power bands ook om een tafelpoot vastmaken. Dit soort weerstandsbanden worden ook in de sportschool gebruikt om oefeningen zwaarder te maken of juist lichter. Zo kunnen ze gebruikt worden tijdens assisted pull ups.

Dunne brede weerstandsbanden

De dunne brede weerstandsbanden worden vaak gebruikt door fysiotherapeuten. Deze power banden hebben een lagere weerstand. Je kan ze eventueel lus-vormig maken door er een knoop in te leggen. In huis kan je ze makkelijk knopen aan een tafelpoot om bepaalde oefeningen uit te kunnen voeren.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van 365sport bestaat uit drie personen die samen met gastschrijvers echt álles schrijven over sport.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.