Booty band: kopen, uitleg en eerlijke reviews!

Booty band kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Billen zoals de Kardashians, Jennifer Lopez en Beyonce. Tegenwoordig wil elke vrouw wel zulke mooie rondingen. Met een booty band kan je de beste oefeningen uitvoeren om jouw billen (en benen) te laten branden tijdens een workout. Binnen een mum van tijd zie je jouw lichaam veranderen.

Wat is een booty band?

Deze band staat ook wel bekend als glute band, leg band, booty builder, booty trainer, hip resistance band of weerstandsband. Je zou de booty band het best kunnen omschrijven als een weerstandsband gemaakt van een elastisch materiaal die je om je bovenbenen kan schuiven. De band zorgt voor meer weerstand tijdens verschillende oefeningen. Dit kunnen losse oefeningen zijn of oefeningen op fitnessapparaten of met extra gewichten. Tijdens het uitvoeren van de oefeningen werk je vooral aan gespierde en ronde billen (en benen), vandaar de naam booty band.

Wat is een Booty Band?

Booty band kopen

Er zijn verschillende webwinkels waar je een booty band kan kopen. Er zijn booty bands verkrijgbaar in verschillende materialen. Onze voorkeur gaat uit naar de stoffen elastische bands, het liefst met plastic strips aan de binnenkant waardoor de band niet verschuift tijdens het trainen. Er zijn ook elastieken bands verkrijgbaar van een soort rubber materiaal. Deze bands zitten vaak minder prettig, kunnen makkelijker “knappen” en verschuiven makkelijker tijdens het sporten. Hieronder zie je enkele van onze favoriete booty bands met live prijzen. Ook aanbiedingen worden hier meteen weergegeven. Bekijk ook onze top 10 booty bands.

Hoe kan je de booty band gebruiken?

De meest bekende manier waarop je deze weerstandsband gebruikt is door hem tijdens de oefeningen om je bovenbenen te dragen. Ook kan je de band plaatsen om je enkels. Of op andere manieren gebruiken om er een full body workout van te maken. De meest populaire manier om de band te gebruiken is zonder andere trainingsmiddelen. Echter kan de band ook gebruikt worden in combinatie met bepaalde fitnessapparaten en losse gewichten.

Booty band gebruiken en kopen

Kenmerken van een goede booty band

Wil jij ook een booty band aanschaffen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Geen probleem! Er zijn namelijk veel verschillende kenmerken waarop je deze bands kunt selecteren. Niet alle bands zijn namelijk even goed van kwaliteit en zitten even comfortabel.

Rubber of stof

Wij vinden zelf de latex of rubberen banden minder prettig dan de stoffen banden. Zeker de dunne latex banden kunnen knappen wanneer er te veel spanning op staat. Ook knellen ze vaker, kunnen ze oprollen tijdens de training en zakken ze sneller af. Wij raden dan ook eigenlijk altijd aan om een katoenen weerstandsband aan te schaffen.

Anti-slip strip

Er zijn verschillende elastische katoenen banden verkrijgbaar die aan de binnenkant van de band nog extra anti-slip strips hebben zitten. Hierdoor is de kans nóg kleiner dat de band tijdens het sporten af zakt. Door de strips blijft de band de hele training op de juiste plaats zitten.

Juiste weerstandniveau

De booty bands zijn verkrijgbaar in verschillende weerstandniveaus. Het is dus belangrijk om het juiste weerstandniveau te kiezen. Er zijn ook veel sets verkrijgbaar met meerdere bands die allemaal een ander weerstandsniveau hebben. Wanneer je sterker wordt kan je een band kiezen met meer weerstand. Ook kan je de banden afwisselen tijdens verschillende oefeningen.  

Omtrek band

De omtrek van de verschillende banden kan nog al eens verschillen. Bij sommige gebruikers kunnen de bands te klein zijn of juist te groot zodat ze afzakken. Vaak zijn de bands een soort “one size fits all”, toch is het misschien handig om hier ook aandacht aan te besteden. Vooral als jouw maat afwijkt van de gemiddelde maat.

Voordelen van het trainen met een booty band

Het grootste voordeel van het trainen met een booty band is dat je jouw bilspieren (glutes) en bovenbeenspieren extra aan het werk zet. Met deze bands kan je ook makkelijk thuis trainen. Je hoeft dus niet persé naar de sportschool toe. Dit scheelt natuurlijk tijd en geld. Wanneer je de bands gebruikt tijdens het trainen op de sportschool kan je jouw bilspieren extra aan het werk zetten tijdens verschillende oefeningen op fitnessapparaten of bij losse gewichten.

Booty bands oefeningen

Op social media kanalen zoals YouTube en Instagram vind je veel verschillende oefeningen die je kan uitvoeren met de booty band. Deze oefeningen kan je helemaal gratis bekijken. Wij hebben een overzicht gemaakt met YouTube filmpjes met booty band oefeningen. Ook online kan je veel verschillende ideeën vinden. Uiteraard vind je ook op booty-band.nl verschillende oefeningen met de weerstandsband.

Weerstandsband gebruiken in de sportschool

Naast losse oefeningen die je thuis kan doen, kan je de booty band ook in de sportschool gebruiken. Er zijn verschillende apparaten die je kan doen en die met de booty band nóg zwaarder worden. Ook kan je jouw bilspieren met de band extra hard aan het werk zetten tijdens losse oefeningen met extra gewichten.

Thuis trainen met de booty band

Wil je thuis trainen met de booty weerstandsband? Dan is het handig om ook te zorgen dat je een yoga- of fitnessmat in huis hebt liggen. Bij sommige oefeningen zoals de glute bridge en de hip thrust lig je namelijk op de grond. En bij oefeningen zoals de donkey kicks, side donkey kick en de fire hydrants raken jouw knieën de grond. Het is dus wel heel prettig als je niet bont en blauw bent na een training en lekker zacht kan zitten op een matje.  

Veelgestelde vragen over booty bands

Heb jij na het lezen van deze tekst nog vragen over de booty bands? Wie weet staat jouw vraag (en het antwoord hierop) in de onderstaande lijst. Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over de booty band.

Welke booty band oefeningen zijn populair?

De meest populaire oefeningen die je vaak terug zal zien zijn de hip thrust, monster walks, squat, abductor, lunges, side kicks, step ups en de glute bridge. Uiteraard zijn er nog veel meer oefeningen die je kunt doen. Zelfs oefeningen voor een full body workout.

Waar koop je booty bands met leuke printjes?

Ben jij op zoek naar booty bands met leuke printjes? Die zijn er zeker! Of je nou op zoek bent naar booty bands met een panter- of andere dierenprint, sterren, stippen, camo of bloemenprint. Je vindt het allemaal, én meer! Er zijn verschillende webwinkels die deze bands aanbieden. Nog meer favorieten? Kijk ook eens naar de tie dye en sky bands!

Zijn oefeningen met weerstandsbanden effectiever?

Eén van de meest gestelde vragen over booty bands en andere weerstandsbanden is de vraag of de oefeningen effectief zijn. De oefeningen met een booty band zijn zeker effectief! Vooral wanneer je thuis traint en maar weinig middelen ter beschikking hebt en je toch wil werken aan een mooi gevormd lichaam. Ook in de sportschool kan het gebruik van weerstandsbanden tijdens de oefeningen, de oefeningen net wat zwaarder maken.


Categorie: Booty Band

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.