Capital Sports Azura Desk Bike: informatie en advies

Azura Desk Bike

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ik besteed per week erg veel tijd achter mijn bureau. Dit is natuurlijk niet de beste manier om lekker fit te blijven. Daarom was ik erg enthousiast toen ik de kans kreeg om de Capital Sports Azura Desk Bike uit te proberen. Deze deskbike belooft je te helpen om fit te blijven tijdens je werkdag door je de mogelijkheid te bieden om te bewegen terwijl je zit. Ik keek uit naar de uitdaging om te zien of deze deskbike aan zijn beloften kon voldoen. Met zijn 8 instelbare weerstandsniveaus, een zwaar vliegwiel en verstelbare voetlussen, had de Azura Desk Bike zeker een indrukwekkend functieprofiel. In deze review zal ik mijn ervaringen met de Capital Sports Azura Desk Bike delen.

Over de Azura desk bike / cardio bike

De Azura Desk Bike wordt verkocht door het bedrijf Capital Sports. Deze bureaufiets is ideaal voor tijdens het werken achter een bureau. Je zet de fiets neer in plaats van de bureaustoel en krijgt op deze manier nog wat beweging tijdens het werken! Wij wisselen zelf altijd af tussen een normale stoel, kruk en een deskbike tijdens het werken. We merken echt veel verschil in hoe ons lichaam aanvoelt na een lange dag achter een bureau. De Azura Desk bike heeft veel voordelen, waaronder een zwaar vliegwiel (soepel fietsen) en verstelbare weerstand. Het zadel is verstelbaar in hoogte. De weerstand van de Azura cardiofiets stel je in 8 weerstanden in. Weerstand 1 is heel laag, waarbij je dus weinig tot geen kracht zet om een omwenteling te maken. Bij de hoogste weerstand moet je erg je best doen om rond te trappen.

Tip: Deze fiets werkt het beste bij een in hoogte verstelbaar bureau, zoals een Zit/sta Bureau. Wij gebruiken daarvoor zelf – naar volle tevredenheid – het Trotten Bureau Zit//Sta van IKEA (deze).

Azura Desk Bike kopen: Aanbiedingen en prijzen vergelijken

Wil je fit blijven tijdens je werk, maar zit je vaak achter een bureau? Dan is de Azura Desk Bike wellicht een leuke oplossing voor jou. Deze fiets plaats je het beste voor een hoog/laag of sta/zit bureau. In de onderstaande prijsvergelijker zie je live de beste deals van dit moment van de Azura Desk Bike.

content-egg-block template=offers_list]

Wat vinden andere gebruikers?

Ik heb op diverse websites de gebruikersbeoordelingen gelezen. Hieronder een samenvatting van alles wat ik heb gelezen:

 • Kwaliteit: De Capital Sports Azura Desk Bike hometrainer wordt over het algemeen als een kwalitatief goed product beschouwd. Het heeft een stabiele constructie en is robuust.
 • Comfort: Gebruikers geven aan dat de zitting comfortabel is. De fiets is stil, waardoor het gemakkelijk is om tv te kijken of te telefoneren tijdens het gebruik.
 • Montage: De montage van de hometrainer wordt als eenvoudig ervaren. De instructies zijn duidelijk en het benodigde gereedschap is inbegrepen.
 • Weerstandsniveaus: De hometrainer heeft 8 magnetische weerstandsniveaus, wat gebruikers waarderen voor de variatie in training.
 • Geluidsniveau: De hometrainer is stil in gebruik, wat door gebruikers als een groot pluspunt wordt gezien, vooral voor gebruik binnenshuis.
 • Geschiktheid voor lengte: Sommige gebruikers geven aan dat de hometrainer mogelijk niet geschikt is voor langere personen vanwege de beperkte verstelbaarheid van de zadelhoogte.
 • Gebruik in kantooromgeving: De hometrainer is ontworpen voor gebruik op kantoor, maar sommige gebruikers vinden het moeilijk om op en af te stappen als het onder een bureau wordt geplaatst.

Aantal kenmerken en eigenschappen op een rij

Je kan alle specificaties goed hier bekijken. Hieronder lichten we een aantal kenmerken uit die wij extra belangrijk vinden:

 • Aanpasbare weerstand: Je kan de weerstand met een draai aan de knop eenvoudig aanpassen in 8 standen. Iets wat bij concurrenten nog wel eens ontbreekt in de categorie deskbikes.
 • Makkelijk te verplaatsen: De Azura Desk Bike weegt slechts 13,4 kg. Voor de meeste mensen is het dus prima te doen om de fiets te verplaatsen.
 • Trainingscomputer op bureauL Bij aankoop krijg je een kleine trainingscomputer, waarop je tijdens een training enkele gegevens kan bekijken, zoals afstand en tijd.
 • Zwaar vliegwiel: Een deskbike met een vliegwiel van 7,5 kg is vrij uniek. Je merkt dit tijdens het fietsen zeker. Het fietst erg soepel en het schakelen gaat nagenoeg geruisloos.
 • Zadel in hoogte in te stellen: Er zit een verstelbare zadelpin in de stoelfiets van Capital Sports verwerkt. Hier zit 10cm speling in.

Azura Desk Bike - cardio bike review

Azura Desk Bike

Naam product: Azura Desk Bike

Productbeschrijving: De Azura Desk Bike wordt verkocht door het bedrijf Capital Sports. Deze bureaufiets is ideaal voor tijdens het werken achter een bureau. Je zet de fiets neer in plaats van de bureaustoel en krijgt op deze manier nog wat beweging tijdens het werken!

Merk: Azura

 • Totaalscore
4.5

Samenvatting mijn mening

Na een paar weken de Capital Sports Azura Desk Bike te hebben gebruikt, kan ik zeggen dat ik over het algemeen tevreden ben met de ervaring. Het is een solide, gebruiksvriendelijke deskbike die doet wat hij belooft: het biedt een comfortabele, eenvoudige manier om actief te blijven terwijl je werkt. Hoewel ik enigszins beperkt was door het maximale gebruikersgewicht van 100 kg, heeft dit de algehele ervaring niet wezenlijk beïnvloed. De Azura Desk Bike is een geweldige manier om beweging in je dagelijkse routine te integreren en ik zou het zeker aanraden aan anderen.

Voordelen

 • 8 instelbare weerstandsniveaus, wat voldoende variëteit biedt voor een uitdagende training.
 • Zwaar vliegwiel, wat zorgt voor een soepele en stille rit.
 • Verstelbare voetlussen, wat zorgt voor comfort en stabiliteit tijdens het fietsen.

Nadelen

 • Het maximale gebruikersgewicht is slechts 100 kg, wat beperkend kan zijn voor sommige gebruikers.

Veelgestelde vragen

Neemt de deskbike veel ruimte in beslag?

De Azura Desk Bike is vrij compact en neemt niet veel meer ruimte in beslag dan een gewone bureaustoel.

Is het lastig om te werken en tegelijkertijd te fietsen?

Het kan in het begin wat wennen zijn, maar na een tijdje wordt het vrij gemakkelijk om beide tegelijk te doen.

Maakt de deskbike veel lawaai?

Nee, dankzij het zware vliegwiel is de deskbike zeer stil in gebruik.

Kan ik mijn huidige bureau gebruiken met de Azura Desk Bike?

Ja, zolang het bureau op de juiste hoogte kan worden afgesteld. Een zit/sta-bureau werkt het beste.

Hoe vaak moet ik de Azura Desk Bike gebruiken om resultaten te zien?

Dat hangt af van je persoonlijke doelen, maar zelfs een beetje beweging gedurende de dag kan een positief effect hebben op je gezondheid en welzijn.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.