Tunturi Cardio D20 kantoorfiets: review en info

Tunturi Cardio Fit D20 review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ben je op zoek naar een goedkoop model bureaufiets / kantoorfiets? Dan kun je de D20 van het bekende fitnessmerk Tunturi overwegen. Deze instapmodel bureaufiets is ideaal voor degenen die net beginnen met de combinatie van werken en bewegen. Met zijn 8 instelbare weerstandsniveaus en opvouwbare ontwerp biedt de D20 een verscheidenheid aan trainingen op maat en een handige opslagoptie. Ik was ook blij met de vrij stille werking, waardoor ik me kon concentreren op mijn werk zonder afleiding. Toch moet ik opmerken dat de D20 enkele gebreken kent, waaronder het lage vliegwielgewicht en het feit dat de trainingscomputer afzonderlijk moet worden gekocht. In deze review zal ik mijn ervaringen delen en hopelijk helpen bij het nemen van jouw beslissing.

Informatie over de Tunturi Cardio D20 bureaufiets

De Tunturi Cardio D20 is een instapmodel fiets voor bij het bureau. Dankzij het lage gewicht pak je de fiets er snel bij. Dit model kan je ook goed opvouwen, waardoor je het na het fietsen eenvoudig op kan bergen. De weerstand is in 8 niveaus in te stellen, waardoor je een training op maat kan maken. Bij een lage weestand op de Tunturi Cardio D20 trap je heel erg licht. Een hoge weerstand zorgt juist weer dat je zwaar trapt achter het zit/sta bureau. Verwacht echter geen mega-zware training. Daar zijn bureaufietsen niet voor gemaakt.

Aanbiedingen en prijzen vergelijken

Wil je ook fit blijven terwijl je aan het werk bent achter een bureau? Overweeg dan eens om de Tunturi D20 uit te proberen. Deze cardio fiets is vooral geschikt achter een zit/sta bureau. Wij hebben dit model getest achter het dit model zit/sta bureau van IKEA.

Console erbij kopen

Wil je tijdens het fietsen ook wat extra gegevens weten? Dan koop je er een losse Tunturi Cardio Fit Deskbike Console bij t.b.v. de D20 Deskbike. Dit model heeft een kort bereik, dus je moet het wel op het bureau zetten in de buurt van de fiets. Je leest op de trainingscomputer de volgende gegevens af:

 • Afstand
 • Snelheid
 • Verstreken tijd
 • Calorieën verbrand

In een video

Goed om te weten: In de video zie je een console op de tafel staan. Hierop zie je gegevens zoals tijd, doelen en afstand. Deze wordt niet standaard meegeleverd bij aankoop en dien je los erbij te kopen.

Mijn eerlijke review over de D20 van Tunturi

Tunturi Cardio Fit D20 review

Naam product: Tunturi Cardio D20

Productbeschrijving: De Tunturi Cardio D20 is een instapmodel fiets voor bij het bureau. Dankzij het lage gewicht pak je de fiets er snel bij. Dit model kan je ook goed opvouwen.

Merk: Tunturi

 • Totaalscore
4.5

Samenvatting mijn mening

Na enkele weken de Tunturi Cardio Fit D20 bureaufiets te hebben gebruikt, vind ik het een solide instapmodel voor wie de voordelen van actief werken wil ervaren. Het is ideaal voor lichte tot matige trainingen en biedt een stille werking die perfect past bij een kantooromgeving. Echter, als je van plan bent om intensievere trainingen te doen, zou je misschien teleurgesteld kunnen zijn door het lage vliegwielgewicht. Ook het feit dat de trainingscomputer apart moet worden gekocht, kan voor sommigen een nadeel zijn. Maar voor degenen die gewoon wat beweging willen toevoegen aan hun werkdag, is de Tunturi D20 een prima keuze.

Voordelen

 • 8 instelbare weerstandsniveaus
 • Opvouwbaar model voor eenvoudige opslag
 • Kan tot 110 kg dragen
 • Stille werking

Nadelen

 • Laag vliegwielgewicht
 • Trainingscomputer moet apart worden gekocht

Veelgestelde vragen en antwoorden op een rij

Is de Tunturi Cardio Fit D20 gemakkelijk op te vouwen?

Ja, de Tunturi D20 is zeer gemakkelijk op te vouwen en kan zonder veel moeite worden opgeborgen.

Is de Tunturi Cardio Fit D20 bureaufiets geschikt voor mensen met een groter gewicht?

De Tunturi Cardio Fit D20 kan een gewicht van maximaal 110 kg dragen, wat het geschikt maakt voor veel gebruikers.

Is deze bureaufiets luid tijdens het gebruik?

Nee, de Tunturi D20 is ontworpen voor stil gebruik, waardoor het ideaal is voor een kantooromgeving.

Hoe zit het met de weerstandsniveaus?

De fiets heeft 8 instelbare weerstandsniveaus, wat een aangepaste training mogelijk maakt.

Moet ik de trainingscomputer apart kopen ?

Ja, de trainingscomputer is niet inbegrepen bij de aankoop.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.