Een krachtstation kopen: Wat heb je nodig?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een krachtstation wordt ook wel een multi gym of multistation genoemd. Het is een fitnessapparaat waarmee je enorm veel oefeningen kan doen. Je combineert er eigenlijk meerdere fitnessaparaten mee. Het is een ideaal apparaat om in huis te hebben. Je kan er veel oefeningen mee doen. Zo maak je echte en home gym helemaal compleet en heb je – in combinatie met een paar andere apparaten – geen sportschool meer nodig! In het onderstaande artikel bekijken we meerdere soorten krachtstations, zie je een aantal oefeningen die je er mee kan doen en lees je alles over een krachtstation kopen + waar je op moet letten.

Wat is een krachtstation?

Een multigym, krachtstation, multi-gym of meervoudig fitnessapparaat is een fitnessapparaat. Het is een groot apparaat dat meerdere fitnessapparaten zowel cardio als kracht, combineert inéén groot werkstation. Het is een apparaat dat in elke sportschool staat en ook thuis aan populariteit wint. In de onderstaande video zie je een verdere uitleg over dit begrip en zie je waar je op moet letten als dit apparaat gaat kopen. Na de video volgt een geschreven uitleg.

Krachtstation kopen

Hieronder zie je enkele voorbeelden. Druk op de bekijk-knop om meer over het specifieke apparaat te leren.

Voordelen van dit apparaat?

Een aantal voordelen op een rij:

 • Een multigym of krachtstation combineert meerdere fitnessaparaten met elkaar
 • Een prachtige oplossing voor iedereen die thuis wil trainen
 • Je traint het volledige lichaam met dit apparaaat
 • Een van de meest veelzijdige fitnessapparaten die je kan kopen voor een home gym

Oefeningen met een krachtstation

Dankzij de veelzijdigheid van het apparaat kun je de volgende oefeningen er mee uitvoeren. Let op: Je kan er nog véél meer mee. Zo kun je ook diverse variaties op de onderstaande oefeningen er mee uitvoeren.

 • Single Arm Crossovers.
 • Straight Arm Pull Downs.
 • Rows.
 • Bicep Curl.
 • Tricep Pulldown.
 • Kneeling Shoulder Press.
 • Negative Rep Chest Press.

Categorie: Fitnessapparaten

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.