Nautilus R626, het goedkope broertje van de R28: review en ervaring

Nautilus-R626-recumbent-fiets-review-en-ervaring.jpg

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ik heb recentelijk de kans gehad om de Nautilus R626 ligfiets te testen. Dit is een recumbent bike, een variant die veel comfort biedt tijdens het fietsen. Deze fiets wordt gepresenteerd als het goedkopere alternatief voor de R628, dus ik was benieuwd hoe deze zich zou houden in vergelijking.

Over de Nautilus R626 recumbent ligfiets

De Nautilus R626 is een comfortabele ligfiets in de topklasse. Het valt onder de categorie recumbent bike. Dankzij het EMS remsysteem en het HIIT vliegwiel is een training op dit apparaat nagenoeg geruisloos. Erg fijn als je regelmatig thuis fietst: je stoort er jezelf én anderen niet mee! Tijdens een training kan je kiezen uit maar liefst 29 trainingsprogramma’s. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf de weerstand bepalen (keuze uit 25 weerstanden) en gaan fietsen. Zo kan je de Nautilus R626 lekker licht zetten, bijvoorbeeld om rustig te starten of als revalidatie. Ook kan je de recumbent ligfiets zwaar zetten om een pittige workout te krijgen. Voor ieder wat wils! Instellen doe je op één van de twee ingebouwde Lcd-schermen.

Nautilus R626 kopen: aanbiedingen en laatste prijzen vergelijken

Ons systeem haalt elke nacht de laatste prijzen op van deze stoelfiets. In de onderstaande vergelijker zie je dan ook direct de beste prijs van dit moment. De adviesprijs van de R626 fiets ligt op €999,00, maar de recumbent bike is op veel plekken al voor minder geld te koop.

In een video bekijken

In de onderstaande video zie je een uitgebreide uitleg van deze recumbent bike. Zo zie je goed wat het allemaal kan en krijg je een uitgebreide uitleg over de verschillende extra’s en opties. Deze video is gemaakt door het bedrijf Nautilus zelf. Uit ervaring: Hier kunnen andere bedrijven nog wat van leren. Duidelijk en informatief.

Enkele specificaties uitgelicht

Hieronder lichten we enkele belangrijke specificaties van deze fiets toe, met daarbij een korte uitleg van onze kant.

 • HIIT vliegwiel: De Nautilus R626 heeft net als de R628 een verzwaard vliegwiel van 4KG. Dit zorgt voor een geruisloze fietservaring.
 • Gewicht: Deze ligfiets kan maximaal 135kg aan gebruikersgewicht aan. Dit is iets minder dan bijvoorbeeld de Gymost R11 en de R628.
 • Verstelbare stoel: Je kan de stoel erg precies instellen. Zo ziet je altijd lekker tijdens een training
 • Koppelen: De R626 recumbent bike kan je koppelen aan een tablet of smartphone om zo nog meer uit de training te halen
 • RideSocial: Koppel een telefoon of tablet en download RideSocial. Zo maak je deze ligfiets erg interactief met routes (zie onderstaande video)
 • Workouts: Stel zelf de weerstand in en trap vrij, of kies uit een van de 29 trainingsprogramma’s die je op de fiets in kan stellen
 • Weerstand: De EMS weerstand stel je in 25 stappen in. Dit is van héél licht naar enorm veel weerstand. Meer dan voldoende voor de meeste fietsers dus!

Review en eerlijke mening over de Nautilus R626 Black Series

Nautilus-R626-recumbent-fiets-review-en-ervaring.jpg

Naam product: Nautilus R626

Productbeschrijving: De Nautilus R626 is een comfortabele ligfiets in de topklasse. Het valt onder de categorie recumbent bike. Dankzij het EMS remsysteem en het HIIT vliegwiel is een training op dit apparaat nagenoeg geruisloos. Erg fijn als je regelmatig thuis fietst: je stoort er jezelf én anderen niet mee!

Merk: Nautilus

 • Totaalscore
4

Samenvatting mijn mening

Na mijn uitgebreide test van de Nautilus R626, moet ik zeggen dat ik positief verrast ben. Ondanks dat het een goedkoper model is, laat deze fiets niet veel te wensen over. Ik zou deze fiets aanraden voor intensief thuisgebruik, terwijl de duurdere R628 meer geschikt is voor professioneel of medisch gebruik.

Voordelen

 • Goedkoper dan de iets nieuwere Nautilus R628
 • Beschikt over twee LCD schermen
 • Kan via Bluetooth verbonden worden met andere apparaten
 • Uitgerust met een ruime keuze aan trainingsprogramma’s
 • Heeft een zeer comfortabele verstelbare stoel

Nadelen

Geen levenslange garantie op frame en laswerk

Vragen en antwoorden

Wat maakt de Nautilus R626 een goede keuze voor thuisgebruik?

De Nautilus R626 heeft meerdere kenmerken die hem geschikt maken voor thuisgebruik. Het EMS remsysteem en het HIIT vliegwiel zorgen voor een bijna geruisloze training, zodat je anderen niet stoort. Met 29 ingebouwde trainingsprogramma’s en 25 weerstandsniveaus is er voor elk fitnessniveau iets passends. De stoel is zeer comfortabel en verstelbaar, wat bijdraagt aan een aangename ervaring tijdens langere trainingssessies.

Hoe verhoudt de Nautilus R626 zich tot de duurdere R628?

Hoewel is de oudere versie goedkoper is dan de R628, doet hij qua specificaties niet onder. Ze hebben veel overeenkomsten, zoals het vliegwiel, de Bluetooth-connectiviteit en de verstelbare stoel. Het grootste verschil is dat de R626 minder gebruikersgewicht aankan dan de R628 en dat er geen levenslange garantie is op het frame en laswerk.
V: Hoe kan ik de Nautilus R626 koppelen aan andere apparaten?

Hoe kan ik de Nautilus R626 koppelen aan andere apparaten?

Je kan de bike koppelen aan een tablet of smartphone via Bluetooth. Hiermee kun je meer uit je training halen door bijvoorbeeld de RideSocial app te gebruiken. Met deze app kan je interactieve routes fietsen, wat een leuke toevoeging is aan je training.

Wat zijn de trainingsmogelijkheden?

De Nautilus R626 heeft maar liefst 29 ingebouwde trainingsprogramma’s om uit te kiezen. Daarnaast kun je de weerstand handmatig instellen, met 25 verschillende niveaus om uit te kiezen. Dit maakt de fiets geschikt voor iedereen, ongeacht je fitnessniveau.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.