Nautilus R628 recumbent stoelfiets: info en eerlijke review

Nautilus-R628-recumbent-review.jpg

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Welkom bij mijn eerlijke en uitgebreide review van de Nautilus R628 recumbent stoelfiets. In deze review zal ik mijn persoonlijke ervaringen delen na het grondig testen van deze ligfiets. Ik zal je alles vertellen wat je moet weten over de prestaties, kenmerken en de prijs-kwaliteitverhouding van deze fiets. Ik behandel ook de voordelen en mogelijke nadelen om je een volledig beeld te geven van wat je kunt verwachten van de Nautilus R628.

Over de Nautilus R628 ergometer

De Nautilus R628 is een ligfiets die je intensief kan gebruiken. Het is niet te vergelijken met de hele goedkope modellen. De R628 is gemaakt van hoogwaardig materiaal, weegt 40 kilo en kan een persoon aan tot 148 kilo. Alleen de professionele Gymost R11 doet het op dit gebied iets beter. Het 3.5 kg wegende HIIT vliegwiel wordt aangedreven door een hoog toerental. Hierdoor voelt het fietsen soepel aan. Je trapt niet zwaar op deze fiets, of je moet de weerstand lekker hoog zetten. Deze kan je instellen op 32 niveaus, waar weerstand 1 héél erg laag is. Je trapt dan enorm licht. Dit is voor sommige mensen fijn. Je bent zo toch in beweging, maar hoeft niet zwaar te trappen. De weerstand bepaal je zelf of dit doet de Nautilus R628 recumbent bike voor jou tijdens een ingesteld trainingsprogramma. Koppel een telefoon of tablet aan de ligfiets voor binnen en speel via RideSocial routes af die je kan volgen. Een hele interactieve ervaring dus!

Nautilus R628 in de aanbieding?

Hieronder zie je de beste prijzen van dit moment voor deze recumbent bike. Via de bekijk-knop ga je direct naar de desbetreffende webwinkel toe. Hier lees je meer informatie, zoals specificaties en leveringsvoorwaarden.

Handig om te weten: Je kan tot vier gebruiksprofielen aanmaken. Erg handig, omdat iedereen andere doelen heeft met de Nautilus R628 fiets. Je hebt deze fiets ook in een goedkopere uitvoering. Hier missen wel enkele functies die de R628 wel heeft.

Erg belangrijk: Het toverwoord is comfortabel

Op de afbeeldingen kan je het eigenlijk al goed zien. Deze ligfiets is uitgevoerd met een van de meest comfortabele stoelen die je maar kan wensen. Dit maakt de workout en/of revalidatie echt velen malen beter. Dankzij het HIIT vliegwielsysteem en EMS-weerstand maakt de Nautilus recumbent bike met ergometer haast geen geluid. Dit zorgt voor een algehele fijne trapervaring!

Informatie in een video

In de onderstaande video zie je erg goed wat het apparaat allemaal kan, hoe het er uitziet en hoe je de R628 instelt. Ook maak je kennis met RideSocial. Een app die je kan koppelen aan het fitnessapparaat, waarmee je routes kan fietsen. Een erg duidelijke video, gemaakt door Nautilus zelf.

Wist je dat: Je kan kiezen uit 29 trainingsprogramma’s op deze fiets?

Mijn eerlijke mening over de Nautilus R628 ergometer recumbent bike

Nautilus-R628-recumbent-review.jpg

Naam product: Nautilus R628

Productbeschrijving: De Nautilus R628 is een ligfiets die je intensief kan gebruiken. Het is niet te vergelijken met de hele goedkope modellen. De R628 is gemaakt van hoogwaardig materiaal, weegt 40 kilo en kan een persoon aan tot 148 kilo.

Merk: Nautilus

  • Totaalscore
4.5

Samenvatting mijn mening

Na mijn intensieve testperiode met de Nautilus R628, ben ik tot de conclusie gekomen dat dit een topklasse ligfiets is. Het is niet alleen zeer comfortabel, maar ook zeer stil, waardoor je een aangename en soepele fietservaring krijgt. De hoogwaardige materialen en het uitgebreide aanbod aan trainingsprogramma’s maken het ideaal voor zowel fitness- als revalidatiedoeleinden. Hoewel de vele opties op het display in eerste instantie misschien overweldigend kunnen zijn, went dit snel en draagt het bij aan een interactieve en aanpasbare trainingservaring.

Voordelen

  • Geschikt voor zowel thuis- als medisch gebruik
  • Perfect voor revalidatie
  • Bijna geruisloos dankzij EMS-weerstand
  • Zeer comfortabele stoel

Nadelen

  • Veel opties op het display kunnen in eerste instantie overweldigend zijn
  • Hoger geprijsd dan basismodellen

Veelgestelde vragen over de Nautilus R628

Kan ik mijn hartslag meten tijdens het fietsen?

Ja, je kan hiervoor het beste een hartslagband kopen en deze koppelen via Bluetooth aan de recumbent bike. Er zitten echter ook handsensoren ingebouwd waarmee je de hartslag kan meten. Handig als je af en toe tussendoor wilt weten wat de hartslag is, minder prettig voor continue hartslag meten.

Is dit een goede fiets?

Jazeker. Het is een topklasse fiets, die zowel voor zeer intensief thuisgebruik als sportschoolgebruik geschikt is. In de medische wereld, bijvoorbeeld bij fysiotherapeuten als bij ondersteuning voor revalidatie is dit model erg geschikt.

Hoeveel weerstandsniveaus heeft de Nautilus R628 ligfiets?

Deze ligfiets heeft 32 weerstandsniveaus, wat je een breed scala aan trainingsintensiteiten biedt. Je kunt de weerstand zelf bepalen of deze laten instellen door de Nautilus R628 tijdens een geprogrammeerde training.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.