Home » Blog » Nordic skiën binnenshuis met de Concept2 SkiErg PM5

Nordic skiën binnenshuis met de Concept2 SkiErg PM5

Niet op wintersportvakantie maar wel Nordic Skiën? Dat kan met de Concept2 SkiErg PM5! Dit fitnessapparaat van het bekende sportmerk Concept2 kan je gebruiken voor loodzware trainingen. Je werkt tijdens het trainen niet alleen aan spieropbouw, ook vergroot je jouw uithoudingsvermogen! Meer kracht en een betere conditie dus! Meer weten over dit fitnessapparaat en nordic skiën binnenshuis? Lees dan snel verder!

Nordic skiën

Nordic skiën wordt ook wel Noords skiën genoemd of langlaufen. Langlaufen (of skilopen) is een manier van “lopen en glijden” op latten door de sneeuw. Om je voort te kunnen bewegen maak je onder andere gebruik van twee stokken die je inzet om de voorwaartse beweging in gang te zetten. Dit kan door beide armen afwisselend te gebruiken of met twee armen tegelijk kracht te zetten. Deze sport wordt beoefend op vlak of glooiend terrein. Je kan je misschien al voorstellen dat je tijdens het langlaufen gebruik maakt van de spieren in het gehele lichaam. Zowel je onderlichaam als je bovenlichaam worden aan het werk gezet.

SkiERg Concept2 PM5

Met de SkiErg van het merk Concept2 kan je binnenshuis Nordic Skiën. Je kan met de SkiErg ook kiezen uit de dubbelstok-techniek (twee armen tegelijk bewegen) of de klassieke ski-techniek (de armen afwisselend bewegen). Concept2 staat vooral bekend om zijn roeimachines die je onder andere in professionele sportscholen ziet. Bij de SkiErg wordt er gebruik gemaakt van dezelfde vliegwielweerstand en elektronische monitorsystemen als bij de roeimachines van hetzelfde merk. De SkiErg verschilt van andere langlauftoestellen door de performance monitor die de progressie nauwkeurig bijhoudt en de uitslagen vergelijkt met anderen.

Waar zet je de SkiErg neer?

Er zijn twee manieren waarop je de SkiErg kan plaatsen. Je kan de SkiErg aan de muur monteren of met het onderstel op de vloer zetten. Wil je dat de SkiErg zo min mogelijk ruimte inneemt? Dan kan je hem het best aan de muur monteren. De vloerstandaard heeft een anti-slip-bord en zwenkwielen. Hierdoor is de vloerstandaard erg mobiel en kan je hem neerzetten waar je maar wilt.

Controle over de inspanning en weerstand

Je kan een training op de SkiErg zo zwaar maken als je zelf wilt. Op de SkiErg zit een speciale spiraalschuif waarmee je de luchtaanvoer naar het vliegwiel snel kunt verstellen. Hierdoor kan je een training laten aanvoelen alsof je op vlak terrein bent of bijvoorbeeld op een steile berg. Je kan dit fitnessapparaat dus gebruiken voor kortere high intensity workouts maar ook voor langere “duurtrainingen”.

nv-author-image

De redactie van 365sport bestaat uit drie personen die samen met gastschrijvers echt álles schrijven over sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *