WaterRower roeitrainers: Een roeitrainer met écht water

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer je op zoek bent naar een roeitrainer kan je ook eens kijken naar de bijzondere WaterRower roeitrainers. Deze roeitrainers zijn werkelijk uniek vergeleken met “standaard” roeitrainers. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van echt water, het prachtige (houten) design waardoor een WaterRower roeitrainer zeker niet misstaat in huis en het rustgevende geluid dat je hoort tijdens het roeien. Wij hebben verschillende soorten WaterRower machines op een rijtje gezet en gekeken naar de accessoires die bij deze roeimachines verkrijgbaar zijn.

WaterRower roeitrainers, een overzicht

Bekijk de WaterRower roeitrainers | Betersport |

Er zijn verschillende WaterRower roeitrainers verkrijgbaar. Je zou ze onder andere kunnen verdelen in houten en niet-houten roeitrainers. De houten roeitrainers hebben een zeer unieke en luxe uitstraling en zijn verkrijgbaar in Essen, Walnoot, Kersen en Eiken. De A1 home, het meest eenvoudige model, is een combinatie van hout (Essen) en andere materialen. Er zijn ook WaterRower roeitrainers verkrijgbaar in andere materialen, zoals roestvrij staal.

Hartslag weergeven op de monitor van de WaterRower

Het is mogelijk om naast de gegevens die je al te zien krijgt op de monitor van de WaterRower zoals de afgelegde afstand en de snelheid ook jouw hartslag te bekijken. Hiervoor heb je wel een speciale borstband nodig. Je kan in de praktijk iedere ongecodeerde borstband koppelen aan een hartslag ontvanger om op de WaterRower monitor jouw hartslag te kunnen zien tijdens het trainen. Als hartslag ontvanger kan je bijvoorbeeld de Polar receiver gebruiken.

Onderhoud van de WaterRower roeitrainer

Wanneer je een WaterRower roeitrainer hebt aangeschaft is het belangrijk om hem zo goed mogelijk te onderhouden. Zo gaat de roeitrainer een stuk langer mee. In verschillende webwinkels vind je producten om jouw roeitrainer te verzorgen. Voor het water vind je speciale tabletten die het water schoon houden en de vorming van algen tegengaan. Ook vind je een speciale kleurstof die het water helderblauw kleurt en de bacterievorming in het water tegengaat. De tabletten en de kleurstof kan je niet samen gebruiken omdat de tabletten de blauwe kleur zouden vervagen. Deze waterroeier kan je ook onderhouden met de speciale onderhoud set en de speciale olie.

Vloermat voor de roeitrainer

Wanneer je een WaterRower wilt aanschaffen is het handig om ook meteen een speciale vloermat aan te schaffen. Ten eerste is deze vloermat handig omdat de roeitrainer kan verschuiven op een gladde ondergrond. Ook blijft de WaterRower stabieler staan. De vloermat zorgt ook voor een bescherming tegen krassen op de vloer. Verder vangt de mat tijdens de training zweet en vuil op waardoor dit niet op de grond terecht komt. De vloermat is gemaakt van het materiaal PVC en is hierdoor geurloos en licht van gewicht.

Overige accessoires voor de WaterRower roeitrainers

Naast de producten voor het onderhoud van de roeitrainer, de vloermat en de hartslag ontvanger zijn er nog meer accessoires verkrijgbaar voor de WaterRower roeitrainers. Zo kan je een speciale set kopen voor de houten modellen WaterRower trainers om deze met zo’n 20 cm te verhogen. Wil jij jouw roeitrainer netjes opbergen? Dan kan je een hoes kopen voor om de roeitrainer. Van het merk WaterRower is er een ANT-Hartslag set verkrijgbaar. Voor de houten versies van de WaterRower is er ook een laptop steun en een phone en tablet arm verkrijgbaar. Met de WaterRower SmartRow kan je jouw inspanningen meten en bekijken op de SmartRow app op je smartphone. Je ziet dan de krachtinspanning, de afgelegde afstand, het geschatte calorieverbruik, de kracht-curve tijdens de roeislag. Draag je een draadloze BlueTooth hartslagmeter? Dan zie je ook jouw hartslagontwikkeling. Je installeert de SmartRow op de katrol van de roeitrainer.


Categorie: Roeien

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.