NordicTrack VR21 recumbent bike: info, aanbieding en review

NordicTrack-VR21-recumbent-bike-review.jpg

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je op zoek bent naar de perfecte ligfiets voor je trainingen thuis, kom je veel verschillende opties tegen. Daarom ben ik er om je te helpen de juiste keuze te maken. In deze review ga ik de NordicTrack VR21 recumbent bike onder de loep nemen. Ik zal de specificaties, functies, voordelen en nadelen van deze ligfiets bespreken. Hierdoor krijg je een helder beeld van wat deze recumbent bike te bieden heeft, of het de juiste keuze voor jou is en wat andere gebruikers ervan vinden.

Over de NordicTrack VR21 comfortfiets

De NordicTrack VR21 is een ligfiets in de categorie recumbent bike. Deze fiets is ideaal voor trainingen binnen. Dankzij de verstelbare stoel en lage instap is het een geschikt model voor jong en oud. Op het ingebouwde display zie je direct alle belangrijke statistieken, zoals tijd, afstand, snelheid, hartslag en het aantal calorieën dat je hebt verbrand tijdens de workout. Deze ligfiets is voorzien van een interne hartslagmeter met sensoren aan de zijkant van het display. Op het scherm kun je kiezen voor één van de 25 weerstandniveaus. Natuurlijk kun je ook vrij trainen en trappen. Het voordeel van de VR21 is dat je een fijne en optimale houding kan fietsen, vooral als het fietsen op een normale fiets of hometrainer niet meer lukt. Als je de recumbent fiets koppelt aan iFit, kun je interactieve trainingen volgen.

NordicTrack VR21 kopen: aanbiedingen en prijzen vergelijken

Deze ligfiets wordt bij meerdere aanbieders aangeboden. De bekendste aanbieder is Betersport. In de onderstaande prijsvergelijker zie je direct live de beste aanbiedingen van de NordicTrack VR21 Recumbent Bike.

Wist je dat: Als je NordicTrack VR21 binnen 28 dagen na koop registreert bij iconsupport, krijg je een levenslange garantie op het frame van deze ligfiets.

Voordelen van deze recumbent fiets

De NordicTrack VR21 is qua recumbent bike een van de beste keuzes namens onze redactie. Het is dan ook een ligfiets van hoge kwaliteit. Dit zie je ook terug in de prijs. Maar geloof ons: dat is deze ligfiets voor binnen meer dan waard. De NordicTrack VR21 is vergeleken met andere fietsen binnen deze categorie wellicht ietsjes duurder, maar dit zie je ook terug in de afwerking, het gewicht en de algehele kwaliteit. Hieronder zie je een lijst met voordelen die wij hebben opgemerkt:

 • Vliegwiel van 9kg: Dit is een zwaar vliegwiel, waardoor je een fijne soepele trapbeweging kan maken op deze fiets.
 • Zitting is verstelbaar: pas de zitting aan naar jouw voorkeur
 • Magnetische weerstand: eenvoudig de zwaarte van het trappen aanpassen. Ook mogelijk om heel licht in te stellen.
 • Opbergen: Er zitten wieltjes onder dit model verwerkt. Je rijdt de NordicTrack VR21 ligfiets dus eenvoudig weer terug naar de opbergplek. Het is natuurlijk wel een vrij grote fiets (150 x 57 x 132 cm) met een totaalgewicht van bijna 60 kilo! Hier moet je wel rekening mee houden.
 • Weerstandsniveaus: In totaal kan je kiezen uit 25 weerstandsniveaus, van heel licht tot heel zwaar.
 • Tablethouder: Koppel de fiets aan een tablet. Via de iFit app (gratis 1 jaar lidmaatschap bij aankoop), kun je de training erg interactief maken!
 • Hartslagsensoren: Er zitten aan de zijkant van het display speciale sensoren ingebouwd. Als je deze vastpakt, wordt de hartslag gemeten. Voor een continue hartslag raden we echter een sporthorloge of hartslagband aan. Deze kan je ook prima koppelen aan de VR21 ligfiets.

Wist je dat: Dankzij de grote zitting en de lage instap is de NordicTrack VR21 ook erg goed geschikt voor oudere mensen en/of mensen die aan het revalideren zijn.

In een video bekijken

In de onderstaande video krijg je een goed beeld van de fiets. Je maakt kennis met het display, het trappen, de instap en nog veel meer. Ook zie je goed het mooie design van de recumbent fiets. Hier zijn wij erg fan van.  

NordicTrack VR21 en iFit

Bij aankoop van deze recumbent fiets krijg je automatisch een jaar lang gratis lidmaatschap op iFit. Deze app kan je op een tablet zetten. De tablet klik je weer vast in de tablethouder van de NordicTrack VR21. De app en de ligfiets communiceren ook met elkaar. Je kan dus een trainingsprogramma met video afspelen. De zwaarte van het trappen past zich automatisch aan op basis van de video. Ga je een heuvel op? Dan trap je wat zwaarder. Hieronder zie je in een video een voorbeeld:

Onze eerlijke mening en ervaring

Mijn mening over deze topklasse comfortfiets

NordicTrack-VR21-recumbent-bike-review.jpg

Naam product: NordicTrack VR21

Productbeschrijving: De NordicTrack VR21 is een ligfiets in de categorie recumbent bike. Deze fiets is ideaal voor trainingen binnen. Dankzij de verstelbare stoel en lage instap is het een geschikt model voor jong en oud. Op het ingebouwde display zie je direct alle belangrijke statistieken, zoals tijd, afstand, snelheid, hartslag en het aantal calorieën dat je hebt verbrand tijdens de workout.

Merk: NordicTrack

 • Totaalscore
5

Samenvatting mijn mening

Toen ik met het testen van stoelfietsen begon, was dit het allereerste product dat ik heb beschreven. Waarom? Omdat ik wildebeginnen met mijn topfavoriet. Deze fiets heb ik meerdere keren mogen uittesten. Het is een zeer fijne fiets voor jong en oud. Je kan namelijk de zitting naar wens aanpassen, waardoor het voor elk lichaamstype geschikt gemaakt kan worden. De interactieve workouts zijn super. Iets wat we kennen van ZWIFT in combinatie met onze fietstrainer. De weerstand kan automatisch worden aangepast als op de interactieve video (iFit nodig) er een berg op gereden wordt. Het standaarddisplay biedt alle informatie die je nodig hebt. Kortom: Ik kan de NordicTrack VR21 van harte aanraden voor jong tot en met oud. Voor sporters tot senioren die op deze manier nog goed kunnen bewegen.

Voordelen

 • Ergonomisch ontwerp met een fijne lage instap en verstelbare zitting
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Bluetooth-compatibiliteit voor koppeling met verschillende apparaten
 • Duidelijke knoppen voor het instellen van de weerstand
 • Ingebouwde hartslagmeter voor realtime hartslagmonitoring

Nadelen

 • Het formaat en het gewicht kunnen het verplaatsen bemoeilijken
 • Het kan voor sommige gebruikers aan de dure kant zijn
 • Het kan tijd kosten om te wennen aan de houding op een ligfiets

Veelgestelde vragen en antwoorden over deze fiets

Een aantal vragen en antwoorden over deze fiets

Is dit een goede aankoop?

Jazeker. Deze recumbent ligfiets voor binnen heeft het TIP-label van onze redactie gekregen. Dat betekent dat het een apparaat is dat wij voor de volle 100% kunnen aanraden. De NordicTrack VR21 is geschikt voor jong en oud, voor sportdoeleinden, maar ook als uitstekend hulpmiddel bij revalidatie.

Zit er Bluetooth in verwerkt?

Ja. Je kan via de Bluetooth een apparaat koppelen aan de fiets. Denk hierbij aan een horloge met hartslagmeter, tablet of hartslagband.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.