Professionele massage gun kopen: mijn top 5 + uitleg over de soorten

Professionele massage gun

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Professionele massage guns hebben enorm veel voordelen. De vaste lezer van 365sport zal zeker weten dat ik erg fan ben van dit soort apparaten. Ze hebben dan ook veel voordelen: helpen bij het verlichten van spierpijn, het verbeteren van de bloedcirculatie en het versnellen van het herstel na een intense training. Maar met zoveel opties op de markt, hoe kies je de beste massage gun voor jouw behoeften? In dit artikel nemen we een duik in de wereld van professionele massage guns en bespreken we de top 5 modellen die momenteel verkrijgbaar zijn.

Wat is een massage gun?

Een massage gun is een apparaat dat gebruik maakt van percussieve therapie, ook wel bekend als vibratietherapie. Het apparaat levert snelle pulsen of trillingen die diep in het spierweefsel doordringen. Dit helpt bij het losmaken van stijve spieren, het verminderen van spierpijn en het bevorderen van de bloedstroom.

En.. wat is een professionele massage gun eigenlijk?

Een professionele massage gun is een geavanceerd handheld apparaat dat wordt gebruikt voor diepe weefselmassage, voornamelijk door gezondheids- en wellnessprofessionals, zoals fysiotherapeuten en sporttrainers. Deze apparaten zijn doorgaans krachtiger, duurzamer en bieden meer geavanceerde functies dan standaard massage guns. Ze zijn uitgerust met sterke motoren, meerdere snelheidsinstellingen, en diverse opzetstukken voor verschillende spiergroepen. Ze kunnen ook verbonden worden met gespecialiseerde apps voor aangepaste massageprogramma’s. Het doel is het geven van effectieve spierontspanning, verlichting van spierpijn, verbetering van de bloedcirculatie, en versnelling van herstelprocessen, met een focus op professioneel gebruik in sport- en therapeutische omgevingen. Hierbij kun je denken aan fysiotherapeuten en topsporters.

Top 5 Professionele massage guns op een rij

Hieronder heb ik mijn top 5 professionele massage guns op een rij gezet. Bij elk model geef ik uitgebreid mijn mening en leg ik je uit wat het apparaat allemaal kan. Ik begin met mijn absolute topfavoriet. De modellen daarna staan in willekeurige volgorde.

Therabody Theragun Pro Gen 5

Ik vind de Theragun Pro Gen 5 een geweldig apparaat voor diepe spiermassage. Met 6 opzetstukken en 3 intensiteitsstanden kan ik precies de massage aanpassen naar de soort massage die ik op dat moment nodig heb. Het verbinden met de Therabody app is een groot pluspunt. Je kan er dan hele handige begeleide massages mee volgen. Hoewel het voor sommigen misschien te krachtig kan zijn, is het voor mij perfect voor na intensieve trainingen. De 20% stillere werking vergeleken met de vorige generatie is een aangename verbetering.

Hyperice Hypervolt 2 Pro

De Hypervolt 2 Pro van Hyperice is een van mijn favorieten. Het apparaat is krachtig met een blokkeerkracht van 27 kilogram en 5 intensiteitsstanden. De verbinding met de Hyperice app voor begeleide massages maakt het geheel wel echt compleet. Hoewel het wat luidruchtiger kan zijn, is de effectiviteit bij het losmaken van hardnekkige spierknopen ongeëvenaard.

Theragun Pro Gen 4

De Theragun Pro Gen 4 is een solide keuze voor wie een krachtige en toch stille massage gun zoekt. Met een blokkeerkracht van 30 kilogram en de mogelijkheid om te verbinden met de Therabody App, geeft het je precies wat je nodig hebt voor een effectieve massage. De verstelbare massagekop maakt het gemakkelijk om moeilijk bereikbare plaatsen zoals de rug en schouders te masseren.

Theragun Elite

De Theragun Elite is een gebruiksvriendelijk apparaat dat ik aanraad voor regelmatige sporters. Het verbinden met de Therabody app biedt extra begeleiding en de blokkeerkracht van 20 kilogram is voldoende voor de meeste spiergroepen. Hoewel de massagekop niet verstelbaar is, maken de verschillende opzetstukken het toch een erg veelzijdige en krachtige keuze.

€359,00
Bol.com
€367,00
Coolblue.nl
€399,00
2 nieuw vanaf €399,00
Prijs gecheckt op 6 juni 2024 10:55
Amazon.nl

Hyperice Hypervolt Plus

De Hypervolt Plus onderscheidt zich met zijn matzwarte kleur en verhoogde motorvermogen. Met een krachtige 90W motor en een ergonomisch ontwerp is dit een topmodel voor diepe spierpenetratie. Het apparaat is licht en stil, wat ik zeer waardeer. De drie snelheidsinstellingen en 5 verwisselbare koppen geven je enorm veel opties. Ideaal voor zowel grote spiergroepen als gevoelige gebieden.

€347,99
2 nieuw vanaf €347,99
Prijs gecheckt op 6 juni 2024 10:55
Amazon.nl

Waar let je op bij het kiezen van een massage gun?

Professionele massage gun Theragun

Bij het kiezen van een massage gun, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden:

1. Kracht en snelheid

De kracht van het apparaat bepaalt hoe diep de massage is. Een krachtigere massage gun kan dieper in het spierweefsel doordringen, wat ideaal is voor atleten of mensen met diepere spierpijn.

2. Batterijduur

De levensduur van de batterij is belangrijk, vooral als je het apparaat vaak gebruikt of meeneemt op reis. Zoek naar modellen met een lange batterijduur of verwisselbare batterijen.

3. Geluidsniveau

Sommige massage guns kunnen luid zijn, wat storend kan zijn in een rustige omgeving. Modellen met een lager geluidsniveau zijn vaak wenselijker.

4. Hanteerbaarheid en gewicht

Een lichtgewicht en ergonomisch ontwerp zorgen ervoor dat je het apparaat gemakkelijk en comfortabel kunt gebruiken.

5. Prijs en kwaliteit

Zorg ervoor dat je een massage gun kiest die een goede balans biedt tussen prijs en kwaliteit. Duurdere modellen bieden vaak meer functies en een betere bouwkwaliteit.

6. Extra functies

Sommige massage guns komen met extra functies zoals verwisselbare kopstukken, verstelbare snelheden, en zelfs Bluetooth-connectiviteit voor een gepersonaliseerde ervaring.

De voordelen van een massage gun

Het regelmatig gebruiken van een massage gun kan verschillende voordelen bieden:

  • Spierherstel: Versnelt het herstelproces door de bloedstroom naar de spieren te verhogen.
  • Pijnverlichting: Helpt bij het verminderen van spierpijn en stijfheid.
  • Verhoogde flexibiliteit: Regelmatig gebruik kan leiden tot verbeterde flexibiliteit en bewegingsbereik.
  • Stressvermindering: Kan helpen bij het verlichten van stress en het bevorderen van ontspanning.

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.