Review van de Tunturi hometrainer Performance E50

Tunturi Performance E50 review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je overweegt een hometrainer aan te schaffen, ben je wellicht benieuwd of de Tunturi Performance E50 aan je verwachtingen voldoet. In deze review deel ik mijn bevindingen over dit model, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Of je nu een beginner bent, revalideert of simpelweg op zoek bent naar een hometrainer die meer variatie en intensiteit in je trainingen brengt, het is cruciaal om te weten wat de Tunturi E50 te bieden heeft. Ik ga in op zowel de technische specificaties als mijn persoonlijke ervaringen met dit toestel. Zo krijg je een helder beeld of de Tunturi E50 de juiste keuze is voor jou.

Wat is de Tunturi Performance E50 hometrainer?

De Tunturi E50 is een hometrainer uit de Tunturi Performance serie, ontworpen voor thuisgebruik met als doel meer afwisseling en intensiteit in trainingen te bieden. Het toestel beschikt over 32 weerstandsniveaus, 21 trainingsprogramma’s, en is compatibel met verschillende trainingsapps zoals Tunturi Routes, iConsole+ Training, en Kinomap. Het heeft een laag gewicht vliegwiel van 11 kilogram, een PMS servo remsysteem, vetmeting, BMI-functie en een verstelbaar zadel. Ook is er een lage instap voor gemakkelijke toegang en een 5.5 inch color LCD display voor het weergeven van trainingsgegevens. De hometrainer is geschikt voor gebruikers tot 135 kilogram en biedt een garantie van 3 jaar all-in, met 10 jaar garantie op het frame.

In de winkel bekijken

Wil je deze hometrainer kopen? Bekijk dan hieronder meerdere winkels waar je de E50 kan kopen.  

Wist je dat het PMS servo remsysteem in de Tunturi Performance E50 hometrainer staat voor Power Magnetic System? Dit systeem gebruikt magneten om weerstand te creëren, waardoor je een soepele en geluidloze training ervaart. Het maakt het mogelijk om de weerstand heel precies in te stellen, wat ideaal is voor een variëteit aan trainingen en het personaliseren van je workout. Dit type remsysteem is duurzaam en vereist weinig onderhoud. Dit vind ik dan wel weer een voordeel. Een goede keuze van de fabrikant.

In een video bekijken

Alternatieven op de Tunturi Performance E50 hometrainer

Ik ben niet geheel fan van deze hometrainer. Dit komt o.a. door het lage gewicht vliegwiel, waardoor ik het fietsen niet mega-soepel vind. Als de hometrainer een paar honderd euro goedkoper was, dan had ik dit wel kunnen verwachten. Daarnaast vind ik het allemaal vrij basic. In deze prijsklasse heb ik vier alternatieven die ik beter vind. Twee van deze zijn zelfs goedkoper in adviesprijs. Dit zijn:

Klik op de naam om mijn uitgebreide review te lezen.

Mijn ervaring en eindconclusie Tunturi hometrainer Performance E50

Tunturi Performance E50 review

Naam product: Tunturi E50

Productbeschrijving: De Tunturi E50 is een hometrainer uit de Tunturi Performance serie, ontworpen voor thuisgebruik met als doel meer afwisseling en intensiteit in trainingen te bieden

Merk: Tunturi

  • Totaalscore
2.5

Samenvatting mijn mening

Als gebruiker vind ik de Tunturi E50 een degelijke hometrainer, maar met enkele minpunten. Het vliegwiel weegt slechts 11 kilogram, wat aan de lage kant is voor intensieve trainingen. Het externe scherm vereist dat je een eigen tablet gebruikt, wat niet ideaal is. Hoewel Tunturi Routes een leuke toevoeging is met 15 gratis routes, moet je betalen voor meer. De hometrainer zelf is licht, wat hem vooral geschikt maakt voor beginners of mensen die revalideren. Voor de gevraagde prijs zijn er naar mijn mening betere alternatieven beschikbaar.

Voordelen

  • Veel trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus.
  • Koppelbaar met diverse trainingsapps.
  • Duidelijk en groot LCD display.
  • Lage instap voor eenvoudige toegang.
  • 3 jaar garantie, inclusief framegarantie van 10 jaar.

Nadelen

  • Laag gewicht vliegwiel, minder geschikt voor zware trainingen.
  • Vereist eigen tablet voor de displayfunctie.
  • Beperkte gratis routes in Tunturi Routes app.
  • Niet ideaal voor gevorderde sporters.

Veelgestelde vragen en antwoorden op een rij

Is de Tunturi Performance E50 geschikt voor intensieve trainingen?

Nee, de Tunturi Performance E50 heeft een vliegwiel van slechts 11 kilogram, wat hem minder geschikt maakt voor zeer intensieve trainingen. Het is meer gericht op beginners of mensen die revalideren.

Kan ik mijn tablet of smartphone gebruiken met de Tunturi E50?

Ja, je kunt je tablet of smartphone via Bluetooth koppelen aan de Tunturi E50. Dit stelt je in staat om te trainen met apps zoals Tunturi Routes en Kinomap voor een interactieve ervaring.

Zijn er extra kosten verbonden aan de Tunturi Routes app?

De Tunturi Routes app biedt 15 gratis routes, maar voor toegang tot een uitgebreider aanbod van routes is een betaald abonnement nodig.

Hoe geschikt is dit modelvoor mensen met beperkte mobiliteit?

Dankzij de lage instap is de Tunturi E50 zeer toegankelijk, waardoor ik  het geschikt vind voor mensen met beperkte mobiliteit of die revalideren.

Wat voor garantie krijg je>

Tunturi biedt een garantie van 3 jaar all-in op de Performance E50, met een aanvullende garantie van 10 jaar op breuken in het frame, mits het toestel niet meer dan 3 uur per dag wordt gebruikt.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.