Schwinn IC8 indoor fiets mét Zwift koppeling

Schwinn IC8

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Schwinn IC8 is een indoor fiets mét Zwift koppeling die geschikt is voor (intensief) dagelijks gebruik. Op deze fiets kan dagelijks zo’n 6 uur gefietst worden. Je kan deze fitness bike via Bluetooth verbinden met je smartphone of tablet waardoor je de RideSocial app of Zwift kan gebruiken.

Bijgeleverde computer

Bij de aankoop van de indoor fiets krijg je een speciale computerscherm waar je meerdere gegevens kan zien. Ook kan je op dit scherm de weerstand instellen. Er zijn wel 100 verschillende weerstandsniveaus waar je uit kan kiezen. Ook kan je de stuurcomputer gebruiken om een trainingsprogramma te volgen die gericht is op de hartslag. Op het display zie je de afgelegde afstand, calorieverbruik, hartslag, trapfrequentie, snelheid, tijd en het wattage.

Connectie met Zwift en andere apps

De indoor fiets is uitgerust met Bluetooth. Hiermee kan je de indoor fiets koppelen aan apps op je smartphone of tablet. Apps zoals Zwift. De fitness bike kan je koppelen aan Android, iOS of Windows Phone.

Schwinn IC8 kopen

Er zijn verschillende webwinkels waar je de Schwinn IC8 kunt aanschaffen. Wij hebben een lijst gemaakt met een aantal grote aanbieders. Dagelijks worden de laatste prijzen opgehaald zodat je altijd op de hoogte blijft van de beste aanbiedingen.

Schwinn IC8 Indoorfietsen met Zwift

★★★★★
1.199,00
1.148,90
Bol.com
Prijs gecheckt op 1 juni 2024 21:18

Hartslag bekijken

Bij de aanschaf van deze fitness bike krijg je een borstband geleverd zodat je op de stuurcomputer jouw hartslag in de gaten kan houden. Ook kan je zo makkelijk een hartslagprogramma volgen. Dit is een trainingsprogramma gericht op jouw hartslag.

Kenmerken van de Schwinn IC8 indoor fiets

De indoor fiets heeft een eigen gewicht van 48,1 kg. Het vliegwiel weegt 18 kg. Deze indoor fiets is geschikt voor gebruikers met een maximaal gewicht van 150 kg en een maximale lengte van 195 cm. Wanneer je de fiets binnen krijgt heb je wel minimaal 1 persoon extra nodig die jou helpt om de fiets in elkaar te zetten. Het duurt ongeveer 35 minuten om de fitness bike te monteren en het is vrij complex. Wanneer de fiets staat kan je hem makkelijk verplaatsen dankzij de transportwielen.

Weerstand en aandrijfsysteem

Als aandrijfsysteem wordt er gebruik gemaakt van een V-Belt. Vergeleken met een ketting als aandrijfsysteem is de V-aandrijfriem veel stiller in het gebruik. Ook hoef je de V-aandrijfriem niet regelmatig te onderhouden. De weerstand wordt geregeld met magneten in plaats van een viltje. Ook deze magneten hoef je niet te onderhouden. De weerstand kan je via de stuurcomputer lichter of zwaarder zetten. Het maximale vermogen wat je kunt trappen is 1000 W.


Categorie: Indoor cycling

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.