Thuis boksen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Boksen is een ideale workout om veel calorieën te verbranden, af te vallen, sterker te worden en je hoofd helemaal leeg te maken in een stressvolle periode. Tijdens het boksen werk je aan meerdere spiergroepen in je boven- en onderlichaam. Ook krijg je er een sterke core van. Zeker kickboksen is zeer intensief voor het lichaam. Het is ook heel makkelijk om thuis te beginnen met boksen. In deze blog lees je wat je allemaal nodig hebt voor thuis boksen.

Hoe veel calorieën verbrand je met boksen?

Uiteraard verbrandt je tijdens een training meer calorieën wanneer je de trainer intensiever maakt. Wanneer je flink je best doet kan je tijdens een uurtje kickboksen maar liefst 750 tot 900 calorieën verbranden. Wij zijn zelf van mening dat je tijdens een bokstraining makkelijker “alles” kan geven dan bij veel andere sporten. Zeker wanneer je een trainingsmaatje zoekt die jou goed kan motiveren om net even wat meer te geven.

Wat heb je nodig om thuis boksen mogelijk te maken?

Eigenlijk valt het reuze mee hoeveel materialen je nodig hebt of moet aanschaffen om thuis te kunnen boksen. Voor thuis boksen kan je al aan de slag wanneer je bokshandschoenen en stootkussens koopt. Vind je het boksen helemaal geweldig en wil je meer aanschaffen? Dan kan je ook speciale grotere stootkussens kopen waar je tegenaan kan trappen. Wanneer je veel alleen traint en geen trainingsmaatje hebt kan je ervoor kiezen om een stootzak te kopen. Ook zijn er speciale poppen verkrijgbaar die je makkelijk kan verplaatsen. Zo lijkt het alsof je echt tegen een persoon vecht.

Verschillende stoten en workouts

Er zijn uiteraard verschillende vormen van boksen. Er wordt beweerd dat je met kickboksen de meeste calorieën verbrandt omdat je bij deze vorm van boksen het hele lichaam inzet. Er zijn tegenwoordig op veel sportscholen ook bokslessen die bestaan uit zaktraining, padstraining of die worden gecombineerd met andere oefeningen in een HIIT training. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen met trainen? Op YouTube vind je enorm veel verschillende video’s met trainingsideeën. Bekijk bijvoorbeeld de uitleg van verschillende basistechnieken, bekijk een home boxing workout, bokszak training etcetera. De onderstaande workout kan je ook volgen wanneer je nog geen boksspullen in huis hebt.

Uitgelichte afbeelding: Photo by Matheus Ferrero on Unsplash


Categorie: Algemeen

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.