Uitgebreide Review: Life Fitness C3 Lifecycle Upright Bike met Go Console hometrainer

Life Fitness C3 Lifecycle Upright Bike

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je zoekt naar een hometrainer die zowel betrouwbaar als functioneel is, dan is de Life Fitness C3 Lifecycle met Go Console een uitstekende keuze. Hoewel er wel (naar mijn mening) een flink prijskaartje aan deze professionele hometrainer hangt, is dit zeker niet gek als je naar de specificaties kijkt. Deze hometrainer valt op door zijn ergonomische design, stevige constructie en milieuvriendelijke eigenschappen. In deze review neem ik je mee door alle kenmerken en voordelen van deze hometrainer.

Wat is de Life Fitness C3?

De Life Fitness C3 Lifecycle Upright Bike met Go Console is een geavanceerde hometrainer die zelf stroom opwekt, waardoor het geen externe stroomvoorziening nodig heeft. Het apparaat beschikt over een ergonomisch ontwerp, inclusief een comfortabel zadel, zelfbalancerende pedalen met riemen, en ergonomisch gevormde handgrepen in een racefietsstijl. De Go Console heeft een breed scala aan programma’s, zoals manuele, heuvel-, en cardio-trainingen, evenals gespecialiseerde programma’s gericht op vetverbranding en hartslaggestuurde oefeningen.

Deze programma’s zijn bedoeld om gebruikers te ondersteunen in verschillende trainingsdoelen. De console voorziet in real-time feedback over snelheid, afstand, calorieverbruik, tijd, en hartslag. Verder is de hometrainer uitgerust met een LCD-display, biedt het Bluetooth-connectiviteit, een USB-poort, en is compatibel met smartphones. De hometrainer is geschikt voor zowel thuisgebruik als semi-professioneel gebruik en heeft een robuuste bouwkwaliteit.

Aanbiedingen en prijzen in de winkel bekijken

Verschillende trainingsmogelijkheden

Ik ben zelf altijd fan van hometrainers waarop je veel kan instellen. Dit geldt vooral als ik naar de programma’s kijk. Op deze manier kun je een training leuk en gevarieerd houden. Soms vind ik het prettig om de hometrainer handmatig in te stellen qua weerstand, maar meestal volg ik bijvoorbeeld een heuvelprogramma of hartslaggestuurd programma. Vooral het laatste vind ik erg fijn. Hieronder zie je een overzicht van alle programma’s waar je uit kan kiezen:

 • Training Manual (Handmatig): Geschikt voor beginners. Dit is een eenvoudige training zonder vaste intensiteitsniveaus waarbij de gebruiker zelf de instellingen voor niveau of snelheid/helling bepaalt.
 • Training Random (Verrassing): Voor ervaren gebruikers. Deze training simuleert een terrein met verschillende heuvels en dalen. Het doel is om variatie in trainingen te bieden en verveling te voorkomen.
 • Training Hill (Heuvel): Ook voor ervaren gebruikers. Dit is een intervaltraining die intensieve aerobische inspanningen omvat. De intervallen lijken op heuvels en dalen en zijn bedoeld om het cardiovasculaire uithoudingsvermogen te vergroten.
 • EZ Incline: Geschikt voor beginners. Deze training bestaat uit één heuvel en is ontworpen om het cardiovasculair uithoudingsvermogen te verbeteren zonder de stress van een zware training.
 • Sports Training (Sporttraining): Voor ervaren gebruikers. Deze training bootst buitenshuis trainen na door gebruik van een basiswaarde om een plat oppervlak na te bootsen, met bewegingen heuvelopwaarts en heuvelafwaarts.
 • Training Fat Burn (Vetverbranding): Voor beginners, met het gebruik van een borstband. Het doel is om vet efficiënt te verbranden en het lichaamsvet als energiebron te gebruiken.
 • Training Cardio: Voor ervaren gebruikers, met gebruik van een borstband. Het doel is om de hartspier zwaarder te belasten en het cardiovasculaire uithoudingsvermogen te vergroten.
 • Training Heart Rate Hill (Hartslag Heuvel): Voor ervaren gebruikers, met gebruik van een borstband. Dit programma heeft een reeks van heuvels en dalen die bepaald worden door de hartslag van de gebruiker.
 • Training Heart Rate Interval (Hartslaginterval): Voor ervaren gebruikers, met gebruik van een borstband. Dit programma wisselt af tussen een heuvel die de streefhartslag doet stijgen en een dal dat de streefhartslag doet dalen.
 • Training Extreme Heart Rate (Extreme Hartslag): Voor geavanceerde gebruikers, met gebruik van een borstband. Dit programma wisselt snel af tussen twee streefhartslagen en is ontworpen voor sporten waarbij korte weerstandsinspanningen vereist zijn

Ergonomie en design

De C3 Lifecycle is (volgens de fabrikant) ontworpen met aandacht voor comfort. Het zadel is voorzien van een luxe vulling en bekleding. Dit merk je ook echt. Het zorgt voor een aangename zit tijdens langere trainingssessies. De zelfbalancerende pedalen met riemen houden je voeten stevig op hun plaats, wat een veilige en effectieve workout bevordert. De handgrepen, uitgevoerd in een racefietsstijl, bieden een comfortabele grip en meten je hartslag.

Milieuvriendelijke en praktische kenmerken

Een uniek kenmerk van de C3 is het self-powered systeem. Dit betekent dat de hometrainer geen externe stroombron nodig heeft, wat zowel praktisch als milieuvriendelijk is. De aan de voorzijde gemonteerde bidonhouder en het ingebouwde leesrek verhogen het gebruiksgemak tijdens je training. Aan de ene kant vind ik het zelfvoorzienende systeem wel geinig, maar ik heb fitnessapparaten eigenlijk altijd wel in de buurt van een stopcontact staan. Het voegt voor mij dus niet bijzonder veel toe.

Connectiviteit en Gebruiksgemak

De Life Fitness C3 is uitgerust met een LCD-scherm dat essentiële trainingsgegevens zoals tijd, afstand, snelheid, hartslag, wattage en RPM weergeeft. Hoewel het scherm niet kantelbaar is, is het goed leesbaar en verlicht. De hometrainer is compatibel met Bluetooth en ondersteunt de Kinomap-app, wat je meer opties geeft voor een interactieve training.

De knoppen op de Lifecycle C3 bekeken

Ik heb hieronder alle knoppen en instellingen die ik op het display en de hometrainer zelf uitgebreid bekeken. De Life Fitness C3 Lifecycle Upright Bike met Go Console heeft verschillende functies en knoppen op het bedieningspaneel die gebruikt kunnen worden om de hometrainer te bedienen. Ik vind het zelf altijd fijn om alle opties van tevoren te weten. Hieronder heb ik opties uitgebreid voor je opgesomd!

 • Weergave Level (Niveau): Toont het weerstandsniveau van de hometrainer.
 • Weergave Time (Tijd): Geeft de verstreken of resterende tijd van de training weer.
 • Weergave Speed (Snelheid): Toont de snelheid waarmee je traint.
 • Pictogram Instellingsstappen (12345): Helpt bij het navigeren door de instellingsstappen.
 • Berichtencentrum: Geeft instructies en meldingen tijdens de training.
 • Weergave Distance (Afstand): Toont de afgelegde afstand tijdens de training.
 • Weergave Heart Rate (Hartslag): Geeft de huidige hartslag weer.
 • Weergave Target Heart Rate (Streefhartslag): Toont de doelhartslag voor de training.
 • Weergave Calories (Calorieën): Laat zien hoeveel calorieën je hebt verbrand.
 • Weergave Trainingsprofiel: Geeft een grafisch overzicht van de trainingsintensiteit.

Daarnaast zijn er verschillende knoppen op het bedieningspaneel:

 • Knop User Profiles (Gebruikersprofielen): Voor het kiezen of aanpassen van gebruikersprofielen.
 • Knop Settings (Instellingen): Hiermee open je de instellingen van de console.
 • Knop Pause/Resume (Pauzeren/Hervatten): Om de training te pauzeren of te hervatten.
 • Navigatieknoppen: Voor navigatie door menu’s en opties.
 • Knop Enter/Start: Om een selectie te bevestigen of de training te starten.
 • Knop Reset (Resetten): Om instellingen of de huidige training te resetten.
 • Knop Race Mode (Racemodus): Voor toegang tot de racemodus.
 • Knop Goal Workouts (Doelgerichte Trainingen): Voor specifieke trainingsdoelen.
 • Knop Energy Saver (Energiebesparing): Voor energiebesparende instellingen

Conclusie van de Life Fitness C3 Lifecycle Upright Bike met Go Console hometrainer review

Life Fitness LifeCycle C3 Track Connect hometrainer review

Naam product: Life Fitness C3 Lifecycle Upright Bike met Go Console

Productbeschrijving: De Life Fitness C3 Lifecycle Upright Bike met Go Console is een geavanceerde hometrainer die zelf stroom opwekt, waardoor het geen externe stroomvoorziening nodig heeft.

Merk: Life Fitness

 • Totaalscore
4.5

Samenvatting mijn mening

De Life Fitness C3 Lifecycle Upright Bike met Go Console hometrainer is naar mijn mening een veelzijdige hometrainer, geschikt voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. Het zelfopwekkende stroomvoorzieningssysteem maakt het apparaat milieuvriendelijk en praktisch in gebruik, doordat er geen externe stroombron nodig is. Met een scala aan trainingsprogramma’s en instellingen, biedt deze hometrainer voor elk wat wils, ongeacht wat je doelen zijn. De ergonomische vormgeving en verstelbaarheid dragen bij aan het comfort tijdens het trainen, terwijl de real-time feedback en connectiviteit met apps zoals Kinomap voor een interactieve en effectieve trainingservaring zorgen.

Voordelen

 • Zelfopwekkende stroomvoorziening, milieuvriendelijk en praktisch.
 • Ergonomisch ontwerp met comfortabel zadel en zelfbalancerende pedalen.
 • Diverse trainingsprogramma’s voor verschillende fitnessniveaus.
 • Real-time feedback op training en connectiviteit met apps.
 • Geschikt voor zowel thuisgebruik als semi-professioneel gebruik.
 • Verstelbare zitting en weerstandsniveaus voor aanpasbaarheid.
 • Handige functies zoals bidonhouder en ingebouwd leesrek.

Nadelen

 • Het hoge prijskaartje kan een belemmering zijn voor sommige gebruikers.
 • Het niet-kantelbare scherm kan als een minpunt worden beschouwd.
 • Mogelijk complex voor absolute beginners door de veelheid aan functies en instellingen.

Veelgestelde vragen en antwoorden op een rij

Hoe milieuvriendelijk is de Life Fitness C3 Lifecycle Upright Bike?

De Life Fitness C3 is bijzonder milieuvriendelijk omdat het zelf stroom opwekt voor de console. Dit betekent dat er geen externe stroombron nodig is om het apparaat te gebruiken, wat energie bespaart en goed is voor het milieu.

Is de Life Fitness C3 geschikt voor beginners?

Ja, de Life Fitness C3 is geschikt voor beginners. Het heeft verschillende trainingsprogramma’s, waaronder enkele speciaal ontworpen voor beginners, zoals de Training Manual en Fat Burn. Deze programma’s helpen nieuwe gebruikers geleidelijk op te bouwen en vertrouwd te raken met de hometrainer.

Kan ik mijn trainingsvoortgang volgen op de Life Fitness C3?

Ja, je kunt je trainingsvoortgang volgen op de Life Fitness C3. De Go Console biedt real-time feedback over verschillende trainingsaspecten zoals snelheid, afstand, verbrande calorieën, tijd en hartslag. Bovendien is het apparaat compatibel met smartphones en ondersteunt het apps zoals Kinomap voor een interactieve trainingservaring.

Hoe pas ik de weerstandsniveaus aan op de Life Fitness C3?

De weerstandsniveaus op de Life Fitness C3 kunnen eenvoudig worden aangepast met behulp van de navigatieknoppen op de console. Je kunt kiezen uit 20 verschillende weerstandsniveaus, waardoor je je training kunt aanpassen aan je persoonlijke fitnessniveau en trainingsdoelen.

Is de Life Fitness C3 eenvoudig te verplaatsen in huis?

Ja, de Life Fitness C3 is relatief eenvoudig te verplaatsen dankzij de ingebouwde transportwieltjes. Dit maakt het mogelijk om de hometrainer te verplaatsen voor opslag of om je trainingsruimte aan te passen. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat het verplaatsen soepel en moeiteloos verloopt.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.

Share to...