VirtuFit HTR 1.0 review: goedkope hometrainer

VirtuFit HTR 1.0 ervaring expert

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wil je een hometrainer kopen, maar heb je er een beperkt budget voor over? Dan is de VirtuFit HTR 1.0 wellicht de goedkope hometrainer die je nodig hebt. Ik heb deze hometrainer uitgebreid voor je bekeken en beoordeeld. In deze review neem ik je mee door de kenmerken van dit basismodel. Je leert meer over de opbouw, functionaliteiten en extra’s die de VirtuFit HTR 1.0 te bieden heeft. Ook ga ik dieper in op voor wie dit model bijzonder geschikt is en waarom. Bovendien krijg je antwoorden op enkele veelgestelde vragen en deel ik mijn persoonlijke visie op het Nederlandse merk VirtuFit.

Wat is de VirtuFit HTR 1.0 voor een hometrainer?

De VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer is een thuisfitnessapparaat ontworpen om de ervaring van buiten fietsen na te bootsen. Het heeft een vliegwiel van 8 voor realistische weerstand en een verstelbaar stuur en zadel voor een optimale zithouding. Dit model is belastbaar tot 120 kg en is geschikt voor regelmatig gebruik, maar met name voor niet te intensieve trainingen, zoals rustig fietsen, door ouderen of voor revalidatiedoeleinden.

De hometrainer is uitgerust met een trainingscomputer die feedback geeft over diverse trainingsdata zoals tijd, afstand, verbruikte calorieën en hartslag. Verder beschikt de hometrainer over een handmatige weerstandsknop met 8 niveaus, een stevige constructie met een brede achterste stabilisator en extra’s zoals een tablethouder en bidonhouder. Het apparaat, aangeboden door het Nederlandse merk VirtuFit, staat bekend om zijn kwaliteit en aandacht voor gebruikersgemak en design. Het is niet inklapbaar en wordt geleverd met een handleiding, montageset en twee jaar fabrieksgarantie.

In de winkel bekijken

Wil je deze hometrainer kopen? Of wil je alle specificaties eens goed bekijken? Dat kan goed bij de onderstaande winkels. Via de bekijk-knop ga je direct naar de webwinkel toe om deze te bekijken.

Wist je dat: In de specificaties van deze hometrainer staat dat het een odometer heeft. Voor veel mensen een onbekend begrip: Een odometer is een instrument dat de afstand meet die een voertuig aflegt. In de context van een hometrainer zoals de VirtuFit HTR 1.0 geeft het apparaat aan hoeveel kilometer je hebt gefietst.

Wat zie je op het display van de VirtuFit HTR 1.0?

Je resultaten bijhouden gaat moeiteloos met de trainingscomputer van de VirtuFit HTR 1.0. Je ziet alles wat je moet weten: tijd, afstand, verbruikte calorieën, hartslag, snelheid en meer. Door je hartslag te monitoren train je doeltreffend. Wil je je conditie verbeteren? Dan is deze feedback onmisbaar.

Goed om te weten: Als ik kijk naar de capaciteit van maximaal 120 kg, dan overtreft deze hometrainer de Cardiofit B30. Ik zie de VirtuFit HTR 1.0 als een solide keuze voor dagelijks gebruik. Het is perfect voor lichte tot gemiddelde trainingsintensiteit. Denk aan rustige fietsritten, gebruik door ouderen of voor revalidatie.

Alles wat je moet weten

 • Maximaal gebruikersgewicht: 120 kg
 • Afmetingen: 110 cm lengte, 58 cm breedte, 132 cm hoogte
 • 8 trainingsniveaus met handmatige weerstand
 • Hartslagfunctie voor efficiënt trainen
 • Niet inklapbaar, dus een vaste plaats is nodig
 • Geschikt voor regelmatig gebruik
 • Inclusief trainingscomputer voor al je trainingsdata

Over het merk VirtuFit

VirtuFit, een merk met Nederlandse roots, onderscheidt zich door kwalitatief hoogstaande fitnessapparatuur te leveren voor elk budget. Met design en ergonomie hoog in het vaandel, voldoen hun producten aan de strenge Europese kwaliteitseisen. Of je nu een beginner bent of op zoek naar professionele apparatuur, VirtuFit’s veelzijdige assortiment van meer dan 150 artikelen biedt voor ieder wat wils. Ze garanderen betrouwbaarheid met 2 jaar garantie en voor bepaalde professionele toestellen zelfs langer. Met oog voor de nieuwste fitnessontwikkelingen bieden ze apparaten die compatibel zijn met populaire apps en extra’s zoals geluidssystemen en tablethouders voor entertainment tijdens de training. Uitstekende klantenservice en ervaren monteurs zorgen ervoor dat elke vraag of probleem snel en deskundig wordt opgelost.

Eindconclusie VirtuFit HTR 1.0 review

VirtuFit HTR 1.0 ervaring expert mening

Naam product: VirtuFit HTR 1.0

Productbeschrijving: De VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer is een thuisfitnessapparaat ontworpen om de ervaring van buiten fietsen na te bootsen. Het heeft een vliegwiel van 8 voor realistische weerstand en een verstelbaar stuur en zadel voor een optimale zithouding.

Merk: VirtuFit

 • Totaalscore
3.5

Samenvatting mijn mening

Na een grondige evaluatie van de VirtuFit HTR 1.0 hometrainer kan ik stellen dat dit apparaat een verstandige aankoop is voor wie op zoek is naar een betaalbare, betrouwbare en eenvoudige manier om thuis aan conditieverbetering te werken. Met zijn verstelbare zadel en stuur biedt het comfort voor verschillende lichaamslengtes, terwijl de hartslagfunctie en de acht weerstandsniveaus de mogelijkheid geven om je training aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren. Hoewel het niet zeker niet de geavanceerde hometrainer op de markt is, vervult de VirtuFit HTR 1.0 zijn rol met verve. Het is een solide keuze voor iedereen die met regelmatige, niet al te intensieve trainingen aan de slag wil. Daarnaast zorgt de Nederlandse herkomst voor een betrouwbaar en kwalitatief product binnen het bereik van een bescheiden budget.

Voordelen

 • Betaalbare prijs voor een breed publiek
 • Verstelbaar zadel en stuur voor persoonlijk comfort
 • Inclusief hartslagsensoren voor effectieve trainingen
 • 8 weerstandsniveaus voor variatie in intensiteit
 • Stevige bouw met een maximum gebruikersgewicht van 120 kg
 • Voorzien van een trainingscomputer voor directe feedback
 • Nederlands merk met betrouwbare klantenservice

Nadelen

 • Niet inklapbaar, dus vraagt een vaste plek in huis
 • Minder geschikt voor zeer intensieve trainingen
 • Beperkte professionele functionaliteiten in vergelijking met duurdere modellen
 • Maximum gebruikerslengte van 190 cm kan beperkend zijn voor langere personen
 • Veelgestelde vragen en antwoorden oer de VirtuFit HTR 1.0 hometrainer

Een aantal vragen die ik regelmatig krijg over deze hometrainer op een rij

Kan ik de VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer gemakkelijk verplaatsen?

Ja, ondanks zijn stevige bouw is de VirtuFit HTR 1.0 relatief licht met een gewicht van 21.1 kg. De hometrainer is echter niet inklapbaar, dus houd hier rekening mee bij het kiezen van een plek.

Is de VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer geschikt voor lange mensen?

Met een maximaal gebruikerslengte van 190 cm is deze hometrainer ontworpen om comfortabel te zijn voor de meeste volwassenen. Het verstelbare zadel en stuur dragen bij aan een ergonomische zitpositie voor diverse lichaamslengtes. Voor mijn lengte was de hometrainer net niet fijn (1.92cm).

Hoeveel weerstandsniveaus biedt dit apparaat?

De VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer heeft 8 handmatig verstelbare weerstandsniveaus. Deze bieden je de mogelijkheid om de intensiteit van je training aan te passen.

Heeft de VirtuFit HTR 1.0 een hartslagfunctie?

Ja, dit model is uitgerust met hartslagsensoren. Je kunt je hartslag meten door de sensoren vast te houden tijdens het fietsen.

Is de VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer geschikt voor dagelijks gebruik?

De hometrainer is bestempeld voor ‘af en toe’ gebruik, wat betekent dat hij perfect is voor regelmatige, maar niet extreem intensieve trainingen.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.