Wandelband Decathlon – review – perfect aanbod

wandelband Decathlon

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wandelband Decathlon kopen? Je heb dan de keuze uit een Domyos wandelband of één van de andere merken wandelbanden die de Decathlon in zijn collectie heeft. Domyos is het eigen merk van Decathlon en staat bekend om producten met een goede prijs/kwaliteit verhouding.
In dit artikel nemen we het complete aanbod wandelbanden van de Decathlon met je door en helpen we je met het maken van de juiste keuze. We doen dat door de verschillende wandelbanden onderling te vergelijken en de specifieke eigenschappen te benoemen.

Domyos wandelband Decathlon – het eigen merk

Van het eigen Domyos heeft Decathlon de volgende wandelbanden in hun portfolio:

Hieronder nemen we deze Domyos wandelbanden stuk voor stuk met je door, lees je de belangrijkste eigenschappen en geven we alternatieven aan.

Domyos loopband zonder motor W100

Deze mechanische loopband heeft een standaard hellingshoek van 15 graden en is ideaal om sportief te wandelen zonder dat je daarbij stroom gebruikt. In aanschaf voordelig (geen motor) maar ook in gebruik en ook nog eens opklapbaar.

Domyos wandelband W500

Een ideale wandelband om thuis aan jouw stappendoel te werken. Geruisloze motor, goede demping en een gebruiksvriendelijke boordcomputer zorgen voor een comfortabele workout.

Domyos smart wandelband W900

De Domyos W900 smart wandelband is het neusje van de zalm op het geied van wandelbanden. Een stevige beugel, groot wandel oppervlak en uitstekende demping malen deze wandelband voor iedereen geschikt. Ouderen hebben voldoende steun en ruimte. Maar ook biedt deze W900 wandelband voldoende uitdaging om variatie in je workouts aan te brengen door voorgeprogrammeerde trainingen en de mogelijkheid tot het koppelen aan Domyos apps en apps van partners.

Wandelband Decathlon – Thuis werken

Ben jij iemand die regelmatig thuis werkt? Dan is de kans groot dat je te veel zit en te weinig beweegt. Ook al sport je veel in je vrije tijd, bewezen is dat langdurig beeldschermwerk zonder de nodige onderbrekingen slecht voor je is. Zelfs als je buiten je werktijd veel sport.

Wandelband met tafel WTD600 review

Een ideale oplossing om tijdens je werk regelmatig een actieve periode in te bouwen is een walkdesk. De wandelband met tafel WTD600 van BodyTrading is een combinatie van een wandelband (Walkdesk WTB500) en stabureau (Tafel WDESK 100).
De combinatie is optimaal op elkaar afgestemd en het werkblad is eenvoudig in hoogte verstelbaar.

Buiten dat deze combinatie ideaal op elkaar is afgestemd heeft het ook handige mogelijkheden om jouw fitheidsdoel te bereiken. We noemen de handige display die je eenvoudig op verschillende plaatsen op het werkblad kunt monteren en die te koppelen is aan fitness apps, zodat jouw prestaties gelogd kunnen worden en je zo je doelen kunt halen.


Wandelbanden – soorten en doelen

Er zijn verschillende soorten wandelbanden. Je hebt wandelbanden met of zonder beugel (soms is de beugel afneembaar) en wandelbanden met of zonder motor.

Een beugel heeft als voordeel dat het meer comfort geeft, de display is wat dichterbij en daardoor makkelijker af te lezen en je hebt steun aan de beugel. Ook worden de beugels op verschillende manieren uitgevoerd, wat eenvoudigere beugels kan je niet zwaar belasten en de wat steviger uitgevoerde beugels geven veel meer steun. en je wat ouder / is je evenwicht minder dan adviseren wij een wandelband met een stevige beugel.
Wil je jouw wandelband onder een stabureau gebruiken om zo jouw (zittende) thuiswerkdag af te wisselen met de nodige beweging dan moet je dus op zoek naar een wandelband zonder beugel of een wandelband met een afneembare beugel.

Wandelband Decathlon – Meer informatie

Bekijk ook onze grote walkingpad test waarin we voor ieder doel de beste wandelband kiezen en uitleggen waarom we deze keuze hebben gemaakt.
Op onze site plaatsen we ook regelmatig reviews, in deze reviews nemen we ook wandelbanden onder de loep en geven we onze expert mening. Bekijk welke wandelbanden reviews we al gedaan hebben.


Foto van auteur

Henk

Ik ben een pensionado met een passie voor sport. Spelsporten, watersporten en duursporten, mijn hele leven staat in het teken van sport. Mijn doel is om deze passie te delen en meer mensen aan het bewegen te krijgen.