Weerstandsbanden voor billen en benen training

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Er zijn veel verschillende soorten en maten weerstandsbanden en elastieken verkrijgbaar online. Soms kan het lastig zijn om te bepalen welke je nodig hebt. Wil jij werken aan strakke benen en ronde billen? Dan kan je het beste kiezen voor een kortere weerstandsband. Ook wanneer de sportscholen weer open gaan kan je deze weerstandsbanden gebruiken om de training nog zwaarder en effectiever te maken. Ben je benieuwd waar je deze weerstandsbanden koopt en welke oefeningen je kan doen? Lees dan snel verder!

Weerstandsbanden kopen

Er zijn verschillende webwinkels waar je weerstandsbanden kan kopen. Zo ook op Bol.com. Een voordeel is dat de bestelling van Bol.com vaak snel geleverd kan worden. Wij vonden de weerstandsbanden van het merk Fruscle er erg goed uit zien. Deze weerstandsbanden zijn van de buitenkant van stof, hierdoor snijden de banden niet zo in je benen als elastieken banden. Aan de binnenkant vind je een soort strips die ervoor zorgen dat de band tijdens de oefeningen niet verschuift. Je krijgt een set van drie verschillende banden. De ene band is elastischer dan de andere band. Zo kan je de workout zo zwaar maken als je zelf wilt. In de webwinkels worden deze banden ook wel bootybands genoemd. De NINN bootybands zijn vergelijkbaar.

Oefeningen met weerstandsbanden

Met de weerstandsbanden kan je veel verschillende soorten oefeningen doen. Ook kan je ze gebruiken om andere oefeningen, bijvoorbeeld squats met gewichten, nog zwaarder te maken. Oefeningen kan je (gratis) vinden op social media kanalen zoals Instagram en YouTube. Je kan dan zoektermen of hashtags gebruiken zoals Booty Band, resistance band booty, mini band, booty challenge en ga zo maar door. Bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen kan het ook handig zijn om een fitnessmat in huis te hebben zodat je lekker zacht zit.

27 ways to use booty bands

De onderstaande video kan je gratis bekijken op YouTube. In deze video laat Kamrin White 27 manieren zien waarop je de weerstandsbanden kan gebruiken tijdens een training. Je kan hierbij denken aan squats in verschillende vormen zoals squat pulses en jump squats. Ook de squat crossback zie je vaak terugkomen in workoutvideo’s en schijnt een hele goede oefening te zijn! Ook lunges, crab walks, wall sits en donkey kicks ontbreken uiteraard niet in deze video!

Uitgelichte afbeelding: Photo by Lindsey Saenz on Unsplash


Categorie: Booty Band

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.