Home » Blog » Weerstandsbanden voor billen en benen training

Weerstandsbanden voor billen en benen training

Er zijn veel verschillende soorten en maten weerstandsbanden en elastieken verkrijgbaar online. Soms kan het lastig zijn om te bepalen welke je nodig hebt. Wil jij werken aan strakke benen en ronde billen? Dan kan je het beste kiezen voor een kortere weerstandsband. Ook wanneer de sportscholen weer open gaan kan je deze weerstandsbanden gebruiken om de training nog zwaarder en effectiever te maken. Ben je benieuwd waar je deze weerstandsbanden koopt en welke oefeningen je kan doen? Lees dan snel verder!

Weerstandsbanden kopen

Er zijn verschillende webwinkels waar je weerstandsbanden kan kopen. Zo ook op Bol.com. Een voordeel is dat de bestelling van Bol.com vaak snel geleverd kan worden. Wij vonden de weerstandsbanden van het merk Fruscle er erg goed uit zien. Deze weerstandsbanden zijn van de buitenkant van stof, hierdoor snijden de banden niet zo in je benen als elastieken banden. Aan de binnenkant vind je een soort strips die ervoor zorgen dat de band tijdens de oefeningen niet verschuift. Je krijgt een set van drie verschillende banden. De ene band is elastischer dan de andere band. Zo kan je de workout zo zwaar maken als je zelf wilt. In de webwinkels worden deze banden ook wel bootybands genoemd. De NINN bootybands zijn vergelijkbaar.

Oefeningen met weerstandsbanden

Met de weerstandsbanden kan je veel verschillende soorten oefeningen doen. Ook kan je ze gebruiken om andere oefeningen, bijvoorbeeld squats met gewichten, nog zwaarder te maken. Oefeningen kan je (gratis) vinden op social media kanalen zoals Instagram en YouTube. Je kan dan zoektermen of hashtags gebruiken zoals Booty Band, resistance band booty, mini band, booty challenge en ga zo maar door. Bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen kan het ook handig zijn om een fitnessmat in huis te hebben zodat je lekker zacht zit.

27 ways to use booty bands

De onderstaande video kan je gratis bekijken op YouTube. In deze video laat Kamrin White 27 manieren zien waarop je de weerstandsbanden kan gebruiken tijdens een training. Je kan hierbij denken aan squats in verschillende vormen zoals squat pulses en jump squats. Ook de squat crossback zie je vaak terugkomen in workoutvideo’s en schijnt een hele goede oefening te zijn! Ook lunges, crab walks, wall sits en donkey kicks ontbreken uiteraard niet in deze video!

Uitgelichte afbeelding: Photo by Lindsey Saenz on Unsplash

nv-author-image

De redactie van 365sport bestaat uit drie personen die samen met gastschrijvers echt álles schrijven over sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *