5 soorten weerstandsbanden: welke is geschikt voor jou?

Soorten-weerstandsbanden

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Je kan tegenwoordig enorm veel soorten weerstandsbanden kopen. De banden verschillen in lengte, maar ook van materiaal. Er zijn zelfs speciale banden voor specifieke doeleinden, zoals de booty bands. Je hebt eigenlijk vijf hoofdcategorieën als het gaat om weerstandsbanden. In dit artikel bekijken we de soorten banden en lees je per soort band de voordelen. Je kan zo goed bepalen of een bepaalde weerstandsband goed geschikt is voor jouw doel.

De vijf verschillende soorten

Hieronder zie je per soort een uitleg. Onder de uitleg staat een kleine prijsvergelijker. Je kan op de bekijk-knop klikken om er meer informatie over te lezen. Ga je tot aankoop over, steun je onze website. Wij krijgen namelijk een klein percentage commissie over de aangekochte producten. Jij betaalt hier echter helemaal niets extra’s voor!

Weerstandselastiek / fitnessband

Dit type wordt vaak een weerstandselastiek genoemd. Deze zijn niet van stof, zoals bij de booty band wel het geval is. Het is gemaakt van elastisch materiaal en is ideaal om te werken aan de spierweerstand. Je kan deze elastieken gebruiken voor zowel het onderlichaam als het bovenlichaam. Het is te koop in verschillende sterktes en weerstanden.

Fitnessband met handgrepen

Je kan ook weerstandsbanden kopen van diverse materialen met handgrepen. Deze handgrepen zorgen er voor dat je meerdere oefeningen kan uitvoeren die je met een normale weerstandsband minder goed uit kan voeren. Heel erg goed als je specifieke oefeningen in gedachten hebt.

Stoffen mini bands / booty bands

Dit zijn de populairste weerstandsbanden van dit moment. Zoals je in onze top 10 booty bands kan zien, zijn er talloze aanbieders van deze mini bands of booty bands. Deze zijn vaak gemaakt van stof.

Therapiebanden

Een therapieband is vaak gemaakt van een zacht en rekbaar materiaal. Dit type wordt ook wel Weerstandstube genoemd. Dit type is ideaal voor mensen die aan het revalideren zijn of niet veel kracht kunnen/mogen zetten. Vaak is de therapieband voorzien van een zacht handvat.

Figure 8 weerstandsbanden

Dit soort banden worden in het Engels de Figure 8 weerstandsbanden genoemd vanwege de vorm. Het voordeel is dat je er weer hele andere specifieke oefeningen mee kan uitvoeren. Goed geschikt voor spierversterking, fysio, revalidatie, spieruithoudingsvermogen en stabiliteitsoefeningen.


Categorie: Booty Band

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.