Home » Blog » 5 soorten weerstandsbanden: welke is geschikt voor jou?

5 soorten weerstandsbanden: welke is geschikt voor jou?

Soorten-weerstandsbanden

Je kan tegenwoordig enorm veel soorten weerstandsbanden kopen. De banden verschillen in lengte, maar ook van materiaal. Er zijn zelfs speciale banden voor specifieke doeleinden, zoals de booty bands. Je hebt eigenlijk vijf hoofdcategorieën als het gaat om weerstandsbanden. In dit artikel bekijken we de soorten banden en lees je per soort band de voordelen. Je kan zo goed bepalen of een bepaalde weerstandsband goed geschikt is voor jouw doel.

De vijf verschillende soorten

Hieronder zie je per soort een uitleg. Onder de uitleg staat een kleine prijsvergelijker. Je kan op de bekijk-knop klikken om er meer informatie over te lezen. Ga je tot aankoop over, steun je onze website. Wij krijgen namelijk een klein percentage commissie over de aangekochte producten. Jij betaalt hier echter helemaal niets extra’s voor!

Weerstandselastiek / fitnessband

Dit type wordt vaak een weerstandselastiek genoemd. Deze zijn niet van stof, zoals bij de booty band wel het geval is. Het is gemaakt van elastisch materiaal en is ideaal om te werken aan de spierweerstand. Je kan deze elastieken gebruiken voor zowel het onderlichaam als het bovenlichaam. Het is te koop in verschillende sterktes en weerstanden.

Fitnessband met handgrepen

Je kan ook weerstandsbanden kopen van diverse materialen met handgrepen. Deze handgrepen zorgen er voor dat je meerdere oefeningen kan uitvoeren die je met een normale weerstandsband minder goed uit kan voeren. Heel erg goed als je specifieke oefeningen in gedachten hebt.

Stoffen mini bands / booty bands

Dit zijn de populairste weerstandsbanden van dit moment. Zoals je in onze top 10 booty bands kan zien, zijn er talloze aanbieders van deze mini bands of booty bands. Deze zijn vaak gemaakt van stof.

Therapiebanden

Een therapieband is vaak gemaakt van een zacht en rekbaar materiaal. Dit type wordt ook wel Weerstandstube genoemd. Dit type is ideaal voor mensen die aan het revalideren zijn of niet veel kracht kunnen/mogen zetten. Vaak is de therapieband voorzien van een zacht handvat.

Figure 8 weerstandsbanden

Dit soort banden worden in het Engels de Figure 8 weerstandsbanden genoemd vanwege de vorm. Het voordeel is dat je er weer hele andere specifieke oefeningen mee kan uitvoeren. Goed geschikt voor spierversterking, fysio, revalidatie, spieruithoudingsvermogen en stabiliteitsoefeningen.

nv-author-image

De redactie van 365sport bestaat uit drie personen die samen met gastschrijvers echt álles schrijven over sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.