Verschillen tussen de Nautilus R626 en Nautilus R628 recumbent bikes

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wil je een topklasse ligfiets kopen in de categorie recumbent bike? Dan ben je waarschijnlijk uitgekomen bij een merk zoals Gymost, NordicTrack of Nautilus. Van het laatste merk zijn er twee ligfietsen die er – wat ons betreft – uitspringen. Dit zijn de Nautilus R626 en Nautilus R628. Beiden topklasse fietsen, waarvan er één op het gebied van specificaties het beter doet, maar de ander op prijs/kwaliteit het wint. In dit artikel bekijken we de verschillen en overeenkomsten tussen de twee comfortfietsen van het merk Nautilus.

Verschillen tussen de R626 en R628

Hieronder bekijken we eerst de belangrijkste verschillen. Daarna bekijken we de overeenkomsten (dit zijn er alsnog aardig wat!) tussen de twee modellen recumbent bikes. We sluiten de vergelijking af met een duidelijke conclusie. Overigens geven we per specificatie die we uitlichten ook al een winnaar per categorie.

Adviesprijs

De adviesprijs ligt van het nieuwere model, de Nautilus R628, ongeveer 250 euro hoger. Hier staan wel een aantal vernieuwingen en verbeteringen voor tegenover, maar hier komen we later op terug. Op het gebied van adviesprijs is de R626 het goedkoopst. Deze heeft een adviesprijs van €849,00, vergeleken met €1099,00 van het andere model

Winnaar: Nautilus R626

Aantal weerstanden

De R628 kun je instellen in 32 weerstanden. Bij zijn voorganger is dit iets minder. Deze stel je in 25 niveaus in. Je wilt het liefste zoveel mogelijk keuze hebben qua weerstand, omdat je zo de zwaarte van het trappen bepaalt. Dit is minder van toepassing bij mensen die al fit zijn, maar bij ouderen en mensen die revalideren is het wel handig om meer weerstandniveaus te kunnen kiezen

Winnaar: Nautilus R628

Display

Beiden hebben een fantastisch display met enorm veel mogelijkheden. De R628 heeft alleen een extra optie om ook Wattage te tonen. Dit gegeven is erg handig voor een gerichte training. Hierdoor heeft de R628 ook een speciaal wattageprogramma waar je uit kan kiezen als training. Deze ontbreekt bij het oudere model.

Winnaar: Nautilus R628

Display Nautilus R628
De R628 heeft een prachtig en duidelijk display met énorm veel mogelijkheden

Belastbaar gewicht

De R626 kan maximaal een persoon tot 135 kg aan. Het nieuwere model kan personen tot 145 kg aan. Hoewel de meeste mensen die een recumbent bike willen kopen hier niet aankomen, zegt dit gegeven vaak wel wat over de algehele bouwkwaliteit.

Winnaar: Nautilus R628

Overeenkomsten tussen de twee topklasse recumbent bikes

Naast de duidelijke verschillen, zijn er ook een aantal overeenkomsten te noteren tussen de twee ligfietsen. Dit zijn o.a:

 • Gewicht vliegwiel
 • 3-delige crank
 • Dubbele kogellagers
 • Onderhoudsarm
 • EMS weerstandssysteem
 • Zadel horizontaal te verstellen
 • 3 jaar garantie op het gehele apparaat, zowel onderdelen als frame en laswerk
 • Tablethouder
 • Koppeling via Bluetooth mogelijk
 • Hartslagsensor via handmeting ingebouwd
 • Hartslag-trainingsprogramma

Conclusie

Qua specificaties wint de nieuwe Nautilus R628 het van het iets oudere model. De bouwkwaliteit is net iets beter en je hebt meer mogelijkheden qua display. Toch zijn er enorm veel gelijkenissen tussen de twee recumbent bikes. Voor de intensieve thuissporter en revalidatie zouden we zelf eerder gaan voor de goedkopere Nautilus R626. Voor professioneel gebruik kiezen we voor de Nautilus R628.


Categorie: Stoelfietsen

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.