5x de beste activity tracker kinderen: kinderhorloges met en zonder GPS!

Beste horloge kinderen GPS trackers

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Na veel zoeken en testen heb ik een mooie lijst met 5 activity trackers, smartwatches en horloges voor kinderen gemaakt. Deze toplijst bevat meerdere soorten horloges. Het ene horloge is meer geschikt als leuke activity tracker en stappenteller voor kinderen. Een ander model is weer geschikt als GPS tracker voor kinderen. Deze kinderhorloges zijn allemaal uitgebreid getest en van hoge kwaliteit. Elk model heb ik beoordeelt op 4 punten: Algemene kenmerken, Activiteiten- en slaaptracking, Ouderlijk toezicht, privacy, Waterbestendigheid en batterijduur. Ik begin direct met mijn favoriete tracker voor kinderen. Daarna volgen de overige 4 kindhorloges. Daarna geef ik enkele tips voor het vinden van het juiste horloge voor jouw kind!  

De topfavoriet voor kinderen
One2track-Connect-Go-review-kinderhorloge

One2track Connect Go

 • Betrouwbare GPS
 • Optimale locatiebepaling
 • Extra leuk voor kinderen
 • Uitgebreide app voor ouders
 • Goedkoop
 • Stappenteller
 • Belfunctie

One2track Connect Go – GPS tracker: het beste horloge voor kinderen

One2Track GO activity tracker kinderen

Ik heb het One2track Connect Go horloge verkozen als beste activity tracker voor kinderen. Het horloge kan alles wat je wil van een horloge. Je zou bijna kunnen stellen dat de kindersmartwatch iets teveel functies heeft 😉. Het horloge maakt gebruik van een simkaart, die al bij levering ingebouwd is. Je betaalt voor de GPS functie een klein bedrag voor de data. Dit komt neer op gemiddeld €0,30 per maand per horloge. Je kan daarmee wel altijd de locatie van het horloge nauwkeurig bekijken. Een horloge met enorm veel voordelen voor ouders én kinderen. Dit kinderhorloge is voorzien van een stappenteller. Uit onze test is deze het meest betrouwbaar gebleken vergeleken met de andere horloges. Dreigt er gevaar? Dan kan de drager van het horloge de SOS knop vijf seconden indrukken. Er volgt dan een melding via de app. Je kan als ouder meteen de belfunctie van het horloge activeren!

Goed om te weten: Ouders kunnen via de One2track GPS app altijd de locatie van het horloge bekijken. Daarnaast kun je ook de intercom functie en het telefoonboek bedienen via de app.

Prijzen en aanbiedingen vergelijken

Hieronder zie je de beste prijs in de webwinkel van dit GPS horloge voor kinderen:

One2Track Connect Go review

Ik heb het horloge beoordeelt op verschillende punten. Mijn bevindingen lees je hieronder:

 • Algemene kenmerken: Dit horloge kan alles wat je maar zoekt in een kinderhorloge. Veelzijdige smartwatch met uitstekende GPS, SOS-knop, intercom- en belfunctie.
 • Activiteitentracking: Als echte activity tracker scoort het iets minder. Je kan geen sportprofielen selecteren, zoals op een goede Garmin. Het One2Track horloge doet wel dienst als stappenteller. Dit doet het boven verwachting goed.
 • Slaaptracking: Niet aanwezig in het horloge. Je kan wel stiltetijden instellen op het horloge, zodat jouw kind niet afgeleid wordt tijdens deze momenten.
 • Ouderlijk toezicht: Eén van de grootste pluspunten. Hier scoort dit horloge echt geweldig goed op. De app is gebruiksvriendelijk en werkt erg goed. Locatiebepaling is uitstekend. Je kan in de app alles doen we je nodig hebt.  
 • Privacy: De data wordt ontvangen en verstuurd via het veilige KPN Netwerk. Verder maakt One2track gebruik van I-GPS. Een betrouwbaar zelfontworpen systeem voor het positioneren van het horloge.
 • Waterbestendigheid: 3ATM. Dit betekent dat het kinderhorloge regendicht en spatwaterdicht is. Ik raad het wel aan om dit tijdens het douchen niet om te houden.
 • Batterijduur: Tot 70 uur. Tip: Stel het horloge in de laagste GPS stand in om batterij te besparen. Je krijgt hier ook uitleg over in de handleiding.

Fitbit Ace 3 Kids

Fitbit Ace 3 Kids

De Fitbit Ace 3 Kids is een robuuste activity tracker. Deze is echt ontworpen speciaal voor kinderen. Toen ik dit horloge voor het eerst in mijn handen had, merkte ik meteen op dat het een vrij licht en smal horloge is. De pasvorm is voor veel kinderen dus echt ideaal. Je kan met behulp van de Fitbit App (Google Play / Apple Appstore) eenvoudig de wijzerplaat van de Ace 3 Kid veranderen. Al moet je je hier niet veel bij voorstellen. De veranderingen op het scherm zijn niet reuze. Wel een leuk detail: Als je erg actief bent met deze tracker om, zal de wijzerplaat veranderen. Kinderen worden zo gemotiveerd om meer te bewegen. De tracker meet stappen en actieve minuten. Een voordeel van dit horloge is de batterijduur (tot 8 dagen!) en de slaapregistratie. Iets wat weer bij de One2Track ontbreekt. Een prima tracker voor de ouder die niet per se hun kind met GPS in de gaten willen houden (dat kan namelijk met dit horloge niet), maar wel een tracker zoeken die kinderen motiveert om te bewegen!

Leuk: DIt model is beschikbaar in twee kleuren: zwart en een gele Minion-versie! De gele versie zie je op de foto hierboven.

Prijzen en aanbiedingen vergelijken

Hieronder zie je de beste prijs in de webwinkel van deze activity tracker voor kinderen:

Fitbit Ace 3 Kids review

Ik heb zowel de Ace, Ace 2 als Ace 3 uitgebreid getest. Deze lijn horloges vind ik zelf erg leuk altijd. Het zijn erg interactieve horloges met leuke spelletjes. Deze motiveren kinderen erg om te bewegen! Hieronder lees je al mijn bevindingen met dit nieuwe horloge.

 • Algemene kenmerken: De algemene kenmerken zijn ietwat mager bij deze activity tracker. Voor de adviesprijs van bijna 80 euro had ik er meer van verwacht. Toch doet dit horloge eigenlijk wel het hoognodige. Jammer dat een hartslagmeting ontbreekt. Verder scoort dit horloge op dit punt van mij een oké, maar niet geweldig – als je dit vergelijkt met concurrenten.
 • Activiteitentracking: Je kan stappen meten en actieve minuten. Tijdens mijn testen weken de stappen wel iets af van de stappen die mijn dure sporthorloge meet (en waarvan ik weet dat deze accuraat zijn). Voor kinderen zeker voldoende. Ik vind het erg fijn dat er actieve minuten gemeten wordt met de Ace 3 Kids van Fitbit. Deze statistiek kan je veel meer inzicht geven in de activiteiten van jouw kind dan het aantal stappen per dag!
 • Slaaptracking: Ja, de Ace 3 Kids meet de slaap. Je krijgt goed inzicht in de momenten waarop het kind slaapt. Fijn om als ouder precies te weten of je kind wel voldoende slaapt en hoe laat jouw zoon of dochter gaat slapen en weer op staat. Dit ontbreekt weer bij veel concurrenten en is voor mij een reden dat ik deze kids tracker de adviesprijs wel waard vind.
 • Ouderlijk toezicht: Je krijgt geen inzicht in de locatie van je kind. In de app Fitbit kun je wel wat instellen, maar niet megaveel vergeleken met de One2track hierboven.
 • Privacy: Er worden alleen gegevens gedeeld met de Fitbit app. Hoewel je dus gegevens deelt met een externe partij, worden er geen vreemde gegevens gedeeld die kwaad kunnen. Dit is dus prima.
 • Waterbestendigheid: Je kan met dit horloge wel douchen en zwemmen. Zodra er veel water op het scherm komt, zal de tracker zelf vragen of je de lock wilt activeren. Erg handig! Het scherm zal dan niet reageren op aanrakingen of gek gaan doen vanwege de druk die het water uitoefent op het scherm.
 • Batterijduur: Tot 8 dagen. Erg indrukwekkend en perfect voor kinderen dus! Het is wel logisch dat dit horloge beter presteert dan andere horloges met GPS. Deze functie slurpt namelijk bij elk horloge veel energie.

Garmin Vívofit Junior 3

De Garmin Vivofit Junior 3 is een activity tracker speciaal voor kinderen. Het heeft een kleurrijk display en wordt geleverd met een handig waterdicht bandje. Ik moet er wel bij zeggen dat ik niet echt onder de indruk was van de meegeleverde horlogeband. Deze vond ik vrij breekbaar en slap. Ik denk dat deze niet een jaar meegaat zonder enige slijtage!  Verder motiveert de Garmin Vivofit jr. 3 kinderen om actief te blijven met getimede activiteiten en leuke uitdagingen. De tracker telt stappen, slaaptijd en geeft  herinneringen voor dagelijkse taken. Ouders kunnen de bijbehorende app gebruiken om activiteiten en taken te beheren. Het grootste voordeel: Je hoeft het horloge niet zelf op te laten! Er zit een batterij ingebouwd, die je zelf eenvoudig kan vervangen. Naar schatting gaat de batterij tot een jaar mee. Het is tevens de meest interactieve tracker uit de lijst qua spelletjes.

Prijzen en aanbiedingen vergelijken

Hieronder zie je de beste prijs in de webwinkel van dit horloge, dat in veel kleuren te koop is!

Batterij vervangen

In de onderstaande video zie je hoe het vervangen werkt:

Mijn Garmin Vivofit Junior 3 kinderhorloge review

Ik heb zowel de Vivofit Jr. 2 als Jr. 3 in het verleden uitgetest. De eerste versie heb ik helaas nooit in mijn handen gehad (deze is ook niet meer te koop overigens). Hieronder lees je mijn review en ervaring met de Junior 3.

 • Algemene kenmerken: Deze zijn vergelijkbaar met de Fitbit 3 Kids die ik hierboven heb genoemd. Niet goed, niet slecht. Het doet in de basis wat het moet doen.
 • Activiteitentracking: Qua activiteiten meet het horloge het aantal stappen en het aantal trappen. Deze gegevens kan je op het horloge terugkijken of in de app voor ouders.
 • Slaaptracking: De Vivofit Jr. 3 meet de slaaptijden en slaapfasen van de drager. Erg handig om precies te weten hoe laat jouw zoon of dochter gaat slapen.
 • Ouderlijk toezicht: Je kan via de bijbehorende app als ouder zijnde wel wat dingen instellen. Je krijgt ook goed inzicht in de verschillende statistieken, zoals stappen en slaaptijden. Het nodige kun je dus doen in de app!
 • Privacy: De gegevens worden gesynchroniseerd met Garmin Connect. Een betrouwbare app, die ik zelf al 10 jaar gebruik voor mijn horloge.
 • Waterbestendigheid: 5 ATM waterdicht. Je kan prima met dit horloge douchen en door de regen wandelen!
 • Batterijduur: Dit is uniek in de wereld van kinderhorloges met zoveel functies: je hoeft de Vivofit Junior 3 niet op te laden. Dit is wel zo fijn. We leven in een wereld waar tegenwoordig álles opgeladen moet worden… In deze activity tracker voor kinderen zit een vervangbare batterij. Eén van de grootste voordelen wat mij betreft.

Tip: Sommige kinderen ervaren uitslag van een horlogebandje. Hier hebben wij een uitgebreid hulp-artikel over geschreven!

West Watches Smartwatch Kids Model Wave II review

West Watches Smartwatch Kids Model Wave II review

De West Watches Activity Tracker Model Wave II is een veelzijdige tracker voor kinderen en tieners. Dit is een van de meest veelzijdige horloges voor de drager zelf. Het heeft namelijk functies zoals hartslagmeting, slaapmonitoring, stappenteller, afstandsmeting en calorieverbruik. Het horloge heeft een 20 mm OLED-scherm en is geschikt voor een polsomtrek van 14-21 cm. De batterijduur is ongeveer 2 dagen en het apparaat werkt met de VeryFitPro app op iOS 7.0+ en Android 4.4+. De tracker is spatwaterdicht. Wat ik ook erg handig vind is de meldingen voor berichten, oproepen en de wekkerfunctie. Waar ik de andere horloges hierboven aan zou raden vanaf 6 – 7 jaar. Is dit horloge meer voor de iets oudere doelgroep van 10+ jaar. Al moet elke ouder dit natuurlijk zelf voor hun zoon of dochter beslissen!

Prijzen en aanbiedingen vergelijken

Hieronder zie je de beste prijs in de webwinkel van dit GPS horloge voor kinderen:

Mijn ervaring met de West Watches Smartwatch Kids Model Wave II (review)

Het horloge presteert niet in alle situaties erg goed. Ik ben op sommige punten (grootte) erg kritisch. Hieronder lees je mijn ervaring.

 • Algemene kenmerken: Je zou dit model kunnen zien als een goedkopere tegenhanger van de eerder genoemde Fitbit en Garmin trackers voor kinderen. Qua algemene kenmerken doet het precies wat je voor dit bedrag kan verwachten.
 • Activiteitentracking: Dit is de meest sportieve activity tracker voor kinderen uit de lijst. Het horloge kan meerdere sporten bijhouden en heeft een speciale trainingfunctie. Daarnaast registreert de West Watches Smartwatch Kids Model Wave 2 ook de stappen, afstand, calorieën en duur van de activiteit (actieve minuten). Een prima keuze voor de sportievere kinderen!
 • Slaaptracking: De goedkope activity tracker voor kinderen geeft een goed inzicht in de hoeveelheid slaap van het kind. Je krijgt helaas geen slaapfases te zien, zoals bij de Garmin Vivofit Junior 3.
 • Ouderlijk toezicht: Dit horloge is vooral bedoelt voor de drager. De ouders kan geen gegevens zelf goed inzien. Alleen als je het horloge van je kind er bij pakt. Dit maakt het voor mij iets minder geschikt als tracker voor ouders die inzicht willen hebben in wat hun kinderen doen op een dag.
 • Privacy: Het is voor mij onbekend waar en hoe de gegevens worden opgeslagen en met wie deze het bedrijf deelt.
 • Waterbestendigheid: Net als mijn topfavoriet van One2track heeft dit model de classificatie 3ATM meegekregen. Het is regen- en spatwaterdicht. In theorie zou je er dus mee kunnen zwemmen. Al raad ik dit meestal af met deze goedkopere versies.
 • Batterijduur: De tracker gaat tot 48 uur mee en is daarmee het kinderhorloge met de minste batterijduur. Dit zie je dan ook weer direct terug in de lage adviesprijs.

DEPLAY 4G KidsWatch – Smartwatch Kinderen (met GPS)

DEPLAY 4G KidsWatch - Smartwatch Kinderen (met GPS)

De DEPLAY 4G KidsWatch is een erg veelzijdige smartwatch. Je merkt in gebruik echt dat het speciaal is ontworpen voor kinderen. Er zitten meerdere handige functies ingebouwd, die ik zelf erg prettig vind in een horloge voor kinderen. Denk hierbij aan: GPS-tracking en een belfunctie. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals een kortere batterijduur bij GPS-gebruik en het ontbreken van Bluetooth, is de DEPLAY 4G KidsWatch een betrouwbare en leuke oplossing voor het bijhouden van de activiteiten van je kinderen. Je kan zelfs videobellen met je kind via het horloge! Het bellen gaat met een simkaart (niet meegeleverd). Dit is vergelijkbaar met de One2track. Al zit bij dat topmodel wel de simkaart al ingebouwd. De Deplay 4G KidsWatch is een vrij groot horloge. Hier moet je wel rekening mee houden als je kind smalle polsen heeft. Ik kon het tijdens het testen zelf om mijn polsen doen!

Prijzen en aanbiedingen vergelijken

Hieronder zie je de beste prijs in de webwinkel van dit GPS horloge voor kinderen:

Tip: Qua specificaties zou ik dit horloge veel hoger willen plaatsen. Echter struikel ik een beetje over de slechte batterijduur. Vandaar dat ik eerder de One2track zou aanraden als alternatief!

DEPLAY 4G KidsWatch review

Als laatste in de lijst vinden we de DEPLAY. Een oké horloge met toch wat gebreken.

 • Algemene kenmerken: Er zijn in dit kinderhorloge enorm veel functies ingebouwd. Dit is niet altijd een goed teken. Enkele functies werkten niet helemaal soepel, zoals het videobellen. Toch is het fijn om veel keuze te hebben. Uit ervaring kan ik vertellen dat je kind echt niet alle functies van het DEPLAY 4G horloge gaat gebruiken, maar slechts een paar.
 • Activiteitentracking: het horloge houdt netjes de stappen bij die de drager zet. Hiernaast is er geen uitgebreide tracking voor training profielen aanwezig.
 • Slaaptracking: Net als de vergelijkbare One2track (behalve batterijduur en kwaliteit) houdt de DEPLAY 4G geen slaapgegevens bij. Jammer, want ik vind dit altijd wel erg interessant om te weten!
 • Ouderlijk toezicht: In de app kan je de locatie bekijken van het horloge. Dit werkte bij mijn testen goed.
 • Privacy: Het is mij niet bekend met wie de gegevens wordt gedeeld bij dit horloge. Dit is ook erg afhankelijk van welke simkaart je koopt bij het horloge. Jammer wel dat deze niet van tevoren al ingebouwd zit, maar dat je dit zelf nog los moet regelen.  
 • Waterbestendigheid: Kan tegen wat regen en water. Zwemmen zou ik afraden. Douchen zou moeten kunnen, maar ik zou kinderen toch aanraden om het horloge dan toch even af te doen om zo de levensduur van deze wearable te vergroten.
 • Batterijduur: Deze is vrij slecht. Met GPS aan kun je er 1 uur mee doen. Zonder GPS maximaal een dag. Dit is voor de reden dat het horloge hierop een echte onvoldoende scoort, maar wellicht is het voor jouw kind wel voldoende. Bepaal dit goed voor jezelf. Kies anders een ander horloge uit deze top 5 kinderhorloges.

Waar let je op als een horloge koopt voor je kind?

Heb je een zoon of dochter en wil je graag een horloge kopen voor ze? Dan heb je veel keuze in de winkel. Hieronder zie je een overzicht van punten waar ik zelf altijd op let als ik op zoek ga naar een horloge voor een kind.

Leeftijd

Ik heb bewust bij de bovenstaande horloges niet de adviesleeftijd genoemd. Dit is echt afhankelijk van hoe je dit zelf als ouder ziet. Zo krijgt de Model Wave II de leeftijd vanaf 10 jaar mee, maar ik vind deze zelf al geschikt vanaf een jaartje of 8. Bepaal zelf wat voor horloge je denkt nodig te hebben voor je kind. Houd hierbij extra rekening met de grootte van de horlogekast. Veel horloges zijn echt te groot voor te jonge kinderen.

Wel of geen GPS

Een horloge met GPS heeft als voordeel dat jij als ouder altijd de locatie van je kind kan opvragen via de app. Waar de ene ouder dit verschrikkelijk vindt, begrijp ik ouders die het wel fijn vinden zeker. Het kan ook ideaal zijn voor de overgangsfase, waar kinderen normaal onder begeleiding spelen, maar nu voor het eerst met vriendjes op pad mogen. Onze favoriet uit de lijst (nummer één hierboven) heeft de GPS functie.

kinderhorloges GPS

Kosten

Bij sommige horloges moet je – naast aanschafkosten – ook nog betalen voor het gebruik. Zo kost bellen met het horloge geld. Dit wordt afgeschreven vanaf de simkaart, waar je zo nu en dan wat geld op moet zetten. De kosten zijn zeker niet hoog, maar wel iets om rekening mee te houden. Andere horloges, zoals de modellen van Fitbit en Garmin voor kinderen hebben geen extra kosten, tenzij je Fitbit Premium afsluit. Dit is echter niet verplicht om het kinderhorloge te mogen gebruiken.

Opladen

De meeste horloges moet je regelmatig opladen. Vind je dit een probleem? Dan kun je overwegen om voor de Fitbit Ace 3 Kids te gaan. Deze heeft een batterij die een jaar meegaat. Daarna kan je het zelf eenvoudig vervangen. Ik zou altijd adviseren om voor een horloge te gaan die je niet elke dag hoeft op te laden. Hier hebben zowel jij als je kind vaak niet heel veel zin in 😉. Let wel op dat wee horloge met GPS-stand vaak sneller leeg is dan een horloge zonder GPS.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Een aantal vragen en antwoorden op een rij over activity trackers en horloges voor kinderen.

Hoe werken GPS-trackers en waarom zijn ze belangrijk voor kinderen?

GPS-trackers werken met behulp van satellietsignalen om de locatie van het apparaat nauwkeurig te bepalen. Voor kinderen kunnen GPS-trackers belangrijk zijn om hun veiligheid te waarborgen, omdat ouders de locatie van hun kinderen kunnen volgen en in geval van nood snel kunnen reageren.

Kun je kinderen volgen als ze een horloge dragen?

Ja, dit is goed mogelijk. Je koopt dan dit horloge. Dit is tevens onze favoriete horloge voor kinderen van dit jaar. De locatie wordt met de ingebouwde simkaart doorgegeven (kosten: €0,30 per maand gemiddeld). Via de app kan je de locatie van je kind altijd zien!

Zijn activity trackers voor kinderen waterdicht of waterbestendig?

De meeste activity trackers voor kinderen zijn waterbestendig, wat betekent dat ze bestand zijn tegen spatwater, zweet en regen. Sommige modellen zijn echter waterdicht en kunnen ook worden gebruikt tijdens het zwemmen of andere watersporten. De meeste modellen echter niet. Iets om rekening mee te houden als je een kinderhorloge zoekt!


Categorie: Horloge

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.