Body Bike Classic: Klassieker onder de indoor fietsen

body bike classic

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In veel sportscholen zal je de Body Bike Classic indoor fiets terugvinden in indoor cycling lesen. Wanneer je al verschillende indoor fietsen hebt bekeken zal je deze indoor fiets al snel herkennen aan de vorm. Het meest opvallende is dat er over de crank en het vliegwiel een grote cover is geplaatst. De fiets oogt daarom ook een beetje “blokkerig”. Zelf hebben wij ook veel ervaring met het fietsen op de Body Bike Classic. Vergeleken met veel andere indoor fietsen is het een zeer stabiele, stevige fiets die rotsvast blijft staan. Ook tijdens de meest intensieve trainingen. Wil jij ook thuis kunnen fietsen zoals je doet op de sportschool? Dan is deze indoor fiets zeker de investering waard!

Duurzaam en onderhoudsvrij

Het voordeel wanneer je meer geld uitgeeft aan een goede kwaliteit indoor fiets is dat deze ook jaren mee kan gaan. Een duurzame aankoop dus! Daarnaast is de Body Bike Classic een indoor fiets die vrijwel onderhoudsvrij is, zonder al te veel toeters en bellen en gemaakt met duurzame materialen. Door de behuizing van de fiets worden belangrijke onderdelen beschermd tegen beschadiging door stof en zweet. Verschillende frameonderdelen, de stuurbuis en zadelbuis zijn allemaal gemaakt van powder coated roestvrij staal waardoor de fiets niet snel beschadigd en lang mooi blijft. Het remblok hoeft niet geolied te worden door het gebruik van synthetisch Kevlar.

BODY BIKE Supreme Special edition - Indoorfietsen - Indoorcycling - Fitness

1.695,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 7 juli 2024 14:47

Productspecificaties van de Body Bike Classic

De Body Bike Classic is een indoor fiets met een vliegwiel van 22 kg en een eigen gewicht van 65 kg. Deze fiets kan belast worden met een maximaal gewicht van 150 kg. De aandrijving wordt geregeld met een V-belt in plaats van een ketting, hierdoor is hij stil in gebruik. Er zijn 100 verschillende weerstandsniveaus die je tijdens het fietsen in kan stellen. Deze weerstand kan je handmatig instellen. Bij de fiets worden combipedalen meegeleverd. Hierdoor kan je makkelijk op de fiets fietsen met fietspedalen of gewone sportschoenen. Het zadel en het stuur kan je zowel horizontaal als verticaal verstellen.

Body Bike Classic Special Edition - Indoorfietsen - Indoor cycling - Fitness

1.495,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 7 juli 2024 14:47

Een nog duurzamere Body Bike: De Body Bike Smart+

Wanneer je nog meer te besteden hebt kan je ook eens kijken naar de nog duurzamere variant van de Body Bike Classic. De Body Bike Smart+ is namelijk nog duurzamer dan de Classic en de Body Bike Supreme. Er zijn een aantal verschillen tussen deze indoor fietsen. De Smart+ kan je bijvoorbeeld gebruiken in combinatie met je smartphone. Via de Body Bike Indoor Cycling App kan je trainingsresultaten weergeven. Ook kan je de indoor fiets koppelen met andere apps. Leuk weetje: Je kan je telefoon makkelijk opladen door te fietsen. Het belastbaar gewicht van deze indoor fiets is hoger, namelijk 200 kg in plaats van 150 kg.

Body Bike Smart+ Black - Indoorfietsen - indoor cycling - Fitness

3.950,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 7 juli 2024 14:47


Categorie: Indoor cycling

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.