De drie verschillende soorten stoelfietsen: welke koop je?

stoelfiets

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wie op zoek gaat naar een stoelfiets komt al snel veel soorten tegen. Dat komt omdat een stoelfiets een verzamelnaam is voor meerdere apparaten waarbij je zit of die een zitting hebben. Je kan hierbij denken aan een simpel apparaat met pedalen die je voor een stoel of bank zet. Ook kan het gaan om een luxe recumbent bike om zittend trainingen mee te doen. In sommige gevallen kost het ene soort stoelfiets een paar tientjes, maar het luxe ligfiets model een paar duizend euro. Nogal een verschil! Hieronder behandelen we de drie hoofdsoorten binnen de wondere wereld van stoelfietsen. Per soort geven we een aantal kenmerken.

Een stoelfiets

De originele stoelfiets is een klein apparaat met pedalen. Deze pak je eenvoudig erbij als je bijvoorbeeld op een stoel zit, achter de computer of op de bank. Je draait dan met de schoenen in de pedalen in het rond. Zo krijg je net wat meer beweging dan als je stilzit. Fijne manier om een workout te volgen als je normaal zou zitten, aan het revalideren bent of sporten aan het opbouwen bent.

Een recumbent bike

Dit is een soort stoelfiets die ook wel ligfiets wordt genoemd. Het gaat hier om grote apparaten met zowel een zitting als een stoeltje. Deze apparaten worden vaak gebruikt door fysiotherapeuten en zorgprofessionals. Ook kom je de recumbent bike steeds vaker tegen in de sportschool. Een belangrijk kenmerk is dat het gaat om grote en zware apparaten.

Een bureaufiets

Dit is een soort verlengde van de normale stoelfiets, maar bij deze zit een stoel verwerkt. Bij de normale stoelfiets gaat het alleen om het gedeelte van de trappers. Bij de bureaufiets krijg je zowel de trappers als de bureaustoel zelf. Een prima manier om op kantoor extra beweging te krijgen. Je ziet deze soort stoelfiets steeds vaker in vergaderzalen van grote bedrijven. Zo krijgen de vergaderende werknemers toch wat extra beweging op een hele leuke manier!


Categorie: Stoelfietsen

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.