De beste fitness tube met handvatten

Fitness tube weerstandsband handvat

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Eén van de meest veelzijdige fitnesselastieken op de markt is de fitness tube met handvatten. Deze tube kan gebruikt worden om verschillende spiergroepen in het lichaam te trainen. Waar en booty band voornamelijk gebruikt wordt voor het trainen van de benen en billen kan de tube ook gebruikt worden voor het sterker maken van het bovenlichaam. Zo zijn er veel zwemmers die deze fitness tube met handvatten gebruiken om het bovenlichaam zoals de schouders en de armen op te warmen voor een zwemtraining. Ook zetten ze de tube in om de techniek te verbeteren of om sterker en sneller te worden in het water. In veel sportscholen worden er ook corelessen gegeven met deze fitness tube. Meer over het trainen met deze fitnesstube en over de beste fitness tube met handvatten lees je in deze blog.

Les Mills CXWORX lessen

De Les Mills CXWORX lessen zijn misschien wel de meest bekende lessen waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van de fitness tube met handvatten. Tijdens deze les ligt de focus op het versterken van de core. Dit zijn de buikspieren, rugspieren maar ook de bilspieren. In de sportschool kan je voor de les kiezen uit verschillende kleuren weerstandsbanden die allemaal een eigen zwaarte hebben. Zo kan je de les zo zwaar maken als je zelf wilt. De lessen duren vaak maar een half uur. Tijdens dit half uur laat je echter wel je spieren branden! Wist je trouwens dat het versterken van de core veel verschillende voordelen heeft? Zo kan het ook helpen bij het krijgen en vasthouden van een juiste houding.

Fitness tube met handvatten voor zwemmers en triatleten

Ook als zwemmer of triatleet kan je veel voordelen ervaren van het trainen met een fitness tube. Voor het zwemmen kan je oefenen met het verbeteren van jouw armslag en het versterken van jouw bovenlichaam. Zwemmen is een technische sport. Dit wil zeggen dat je met de juiste techniek veel winst kan boeken. Tijdens zwemtrainingen wordt de tube regelmatig vastgemaakt aan de trap. Soms wordt er ook een rechte bank bij gezet zodat je de horizontale houding die je ook in het water hebt kan nabootsen. Je “zwemt” dan als het ware op het droge. Er zijn zelfs bedrijven die een pakket met een tube en een “bank” aanbieden als een zwempakket.

Bekijk hier de beste fitness tube met handvatten

Wil jij een fitness tube in huis halen om ook thuis een full body training te kunnen doen? Dan kan het zijn dat je het lastig vind om de juiste keuze te maken. Wij hebben een lijst gemaakt met de beste fitness tube met handvatten. Zo hoeft jouw zoektocht niet lang te duren en kan je snel beginnen met trainen en sterker en fitter worden.  


Categorie: Booty Band

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.