De beste patellabandjes

patellabandje

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een overzicht van alles wat je moet weten als je een patellabandje gaat kopen. Uitleg, informatie en de beste patellabandjes!

Wat is een patellaband?

Een patellabandje is een klein bandje die je om de knie vastmaakt Het zet druk op de patellapees, die zich direct onder de knieschijf bevindt en de knieschijf verbindt met de quadriceps-spier (ook wel Musculus quadriceps femoris). Hierdoor wordt de patellapees ontlast en neemt de spanning van de bovenkant van de patellapees af. Daardoor wordt ook de pijn, veroorzaakt door de patella tendinitis, verminderd.

Patellabandje kopen

Een patellaband kopen of een patellabandje kopen kan al voor weinig geld. Hieronder zie je geschikte bandjes met daarbij de live prijzen weergeven. Je ziet ook direct of er aanbiedingen zijn. De prijzen worden namelijk dagelijks bij de aangesloten webshops opgehaald. Je kan ook onze top 10 patellabandjes bekijken. Als je op het product klikt, lees je er meteen meer informatie over.

Wanneer gebruik je een patellaband? Bij welke aandoeningen en pijnen?

Een patellabandje is een type kniebrace die is ontworpen om extra ondersteuning rond de knieschijf te bieden. Ze werken door de patella voorzichtig in de juiste positie te tillen en compressie rond de knie te geven om de druk gelijkmatiger over de patellapees te verdelen. Hoewel er meer onderzoek nodig is om de specifieke voordelen van het gebruik van patella-kniesteunen te bepalen, suggereren meerdere studies dat patella-kniesteunen effectief kunnen zijn bij het verminderen van de pijn die gepaard gaat met een aantal aandoeningen, waaronder:

 • Patellaire peesontsteking (jumper’s knee,  springers knie of patella tendinopathie). Patellaire knie ondersteunt de behandeling van dit veel voorkomende sportletsel door overmatige laterale verschuiving van de patella te voorkomen.
 • Artritis – Ten minste één studie suggereert dat het gebruik van een flexibele kniebrace de pijn kan verminderen en het bewegingsbereik kan vergroten bij personen met artrose in de knie.
 • Ziekte van Osgood-Schlatter – Veel artsen en orthopedisch chirurgen bevelen het gebruik van patellebandjes en knie braces aan voor de behandeling van de ziekte van Osgood-Schlatter, een pijnlijke aandoening die optreedt in de adolescentie en pijn veroorzaakt aan de bovenkant van het scheenbeen.

Kenmerken van een goed bandje

Er zijn veel soorten kniebanden te koop. Niet alle patellabandjes zijn goed geschikt. Sterker nog: Veel bandjes vallen gewoonweg tegen en zullen je niet gaan helpen de klachten te verminderen. Hieronder lees je enkele kenmerken van een goed patellabandje.

VERLOSSING VAN KNIEPIJN – Als je last heeft van kniepijn, lijkt elke vorm van oefening of zelfs een wandeling een grote taak, waar je veel pijn van kan krijgen. Een knieband biedt een manier om te sporten zonder je zorgen te maken over kniepijn. De knieband gaat om je knie, net onder je knieschijf, en over je knieschijfpees om je knieën te ondersteunen, waardoor de spanning wordt weggenomen en je meteen pijnverlichting krijgt.

VOLLEDIG AANPASBAAR – Een patellabandje is volledig verstelbaar en biedt een mooie, strakke compressiepasvorm tot het gewenste niveau. Door de ronding van de bandjes kun je ze volledig aanpassen aan de ronding van je knie. De perfecte pasvorm van de riem vermindert de druk op de patellapees en helpt zo de pijn te verlichten tijdens het hardlopen of sporten. Bovendien kan de riem aan bijna iedereen worden aangepast.

HOGE KWALITEIT & DUURZAAM – Een goede kniebrace, jumpers knee band of patella strap is gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor hij langer meegaat en duurzaam is. Veel van dit soort medische hulpmiddelen zijn gemaakt van lage kwaliteit materiaal. Zoek een riem gemaakt van hoogwaardig neopreen en nylon waardoor hij licht en zacht is, zodat je geen last voelt op je knieën. Deze stof absorbeert het zweet en voorkomt zo een nat of glad gevoel op de knie.

COMFORTABEL & BLIJFT OP PLAATS – Een patellabandje moet ondersteuning bieden voor de patella met zachte neopreen voering voor comfort. Deze zijn verstelbaar met klittenband en zijn zeer comfortabel om te dragen. Het beperkt de bewegingen niet en laat u gemakkelijk elke fysieke activiteit uitvoeren. De padding biedt een goede ondersteuning van de knie, vooral als je een helling/trap op of af loopt.

Patella kniepijn bandje

Werken dit soort bandjes goed?

Het kniegewricht is, meer dan bijna elk ander deel van het menselijk lichaam, onderhevig aan een verscheidenheid aan krachten en acties tijdens (competitief) sporten. Het moet een overvloed aan slijtage doorstaan, wat geen verrassing zou moeten zijn dat veel atleten tijdens hun actieve leven knieblessures moeten doorstaan. Zelfs met de juiste krachttraining, veilige en correcte uitvoering van sport gerelateerde oefeningen en het verminderen van de druk op de knieën, is de realiteit dat er letsel zal optreden. Ongeacht hoeveel we ons voorbereiden en proberen te voorkomen.

Coaches, trainers en sportgeneeskundigen hebben echter allemaal verschillende manieren gevonden om knieblessures te behandelen. De meest gebruikte en interessante is de patellaband.

Het ziet er niet naar uit dat ze werken, maar dat doen ze toch wel

Het ziet er niet naar uit dat het zou moeten werken. Tenslotte is de patellaband letterlijk slechts een riem die net onder de patella of kniekap zit. Toch zweren veel atleten bij de patellaband. Zij prijzen van het verminderen van kniepijn en het voorkomen van veelvuldig letsel aan het gebied. Maar de vraag blijft: werkt de patellaband? Herhaalde gewichtdragende activiteiten zoals rennen, springen en traplopen kunnen dit syndroom verergeren tot het punt waarop het constant pijnlijk is. Dit is waar de patellaband om de hoek komt kijken. Het werkt ideaal tegen deze pijntjes.

patellabandje kopen informatie

Voordelen van het gebruik van patellapeesriemen

Een patellapeesband is een orthetisch hulpmiddel dat over het algemeen wordt voorgeschreven aan patiënten die pijn voor hun knie ervaren als gevolg van overbelastingsletsel of patellaire tendinitis. Het kan de druk die door beweging wordt veroorzaakt verminderen en daardoor de spanning op uw patellapees verminderen. De voordelen van het dragen van een patellapeesband zijn het volgende. Het:

 • vermindert de pijn veroorzaakt door de ontstoken pees.
 • vermindert patellaire compressie.
 • voorkomt overmatig zijdelings verschuiven van de patella, waardoor deze goed uitgelijnd blijft.
 • minimaliseert de patella-spanning en -druk.
 • vermindert de lengte van de patellapees (PTL), wat op zijn beurt indirect de belasting van de patellapees vermindert.
 • vermindert de contactdruk en het contactgebied tussen de patella en het femur in het patellofemorale gewricht

Een goed patellebandje kopen

Ben je op zoek naar een goed patellabandje? Dan kun je kiezen uit tientallen soorten bandjes. Een palatellabandje is vaak een klein bandje, dat valt onder de categorie kniebrace. Je kan er ook voor kiezen om een grotere kniebrace te kopen. Wij vergelijken hieronder echter de beste pallatellabraces die je op het moment kan kopen. Je kan op de product kopen banner klikken om er meer informatie over te lezen en eventueel direct te kopen. In de top tien best beoordeelde en meest verkochte bandjes vinden we meerdere merken, zoals Bauerfeind, Prim Mottio, MediPreventi, All4Fysio, Matchu en Rafys. Logisch dat je niet altijd weet welk bandje het beste is! Je leest het hieronder.

Top 10 best beoordeelde patellebraces en patellabandjes

Hieronder bekijk je eerst de top 10 best beoordeelde braces die je op het moment kan kopen. De braces zijn in volgorde van meest populair naar iets minder populair weergeven.

De top 3 paletallabandjes uitgelicht

Op onze homepagina lees je al meer over Wat is een palatellabandje en krijg je een uitgebreide uitleg. Wij hebben zelf goede ervaring met de bovenstaande top 10 bandjes. Hieronder hebben we de top 3 uitgelicht. Wat zijn dit voor braces en waarom zijn deze juist zo goed?

#1) Push Sports Patellabrace

De Push Sport Patellabrace staat al geruime tijd bovenaan in de lijst van best verkochte, best beoordeelde en meest bekeken kniebrace. Logisch ook, want het is dan ook een echt goede patellabandje voor een hele mooie prijs. Hieronder kan je in de video meer bekijken over deze brace. Wil je direct naar de goedkoopste prijs in de winkel? Dan kun je de Push Sports Patellabrace bekijken via deze link.

#2) Prim Mottio Patellaband Deluxe – voor lopersknie (Runners knee) – ontsteking van de kniepees – jumpers knee – overbelasting kniepees

De producttitels lijken steeds langer te worden. Toch krijg je zo wel een idee over het product. De Prim Mottio is van iets zachter materiaal gemaakt vergeleken met de nummer 1 patellaband van dit moment. Vandaar dat mensen ook vaak voor dit artikel gaan. Ook al lijkt het net alsof je minder bescherming krijgt en dat het wat minder ondersteuning biedt, is dat bij de Prim Mottio zeker het geval. Bekijk de goedkoopste prijs in de winkel via deze link. Enkele kenmerken – volgens de fabrikant – zijn:

 • Kenmerken
 • de beste patellaband
 • perfecte pasvorm
 • schuift niet af
 • dubbele sluiting
 • anatomisch gevormd
 • gelpad met badstof bekleed
 • duurzaam
 • Indicaties:
 • lopersknie (Runners knee)
 • ontsteking van de kniepees (tendinitis)
 • jumpers knee
 • overbelasting kniepees
 • Osgood-Schlatter

#3) Medidu Patellabrace

Dit artikel wordt geleverd door Podobrace B.V. De brace biedt uitstekende ondersteuning en kan goed gebruikt worden tijdens het sporten. De Medidu Patellabrace zien wij al geruime tijd terug bij veel soorten sporten, zoals: wielrennen, hardlopen, tijdens uitdagende werkdagen en normale activiteiten die je op een dag doet. Het bandje zit comfortabel. Tijdens het sporten heb je niet door dat je een bandje om hebt. De beste prijs van dit moment vind je in deze winkel.

Vragen en antwoorden (FAQ) over de top 10 beste patellabandjes

Een aantal vragen en antwoorden. Wij krijgen regelmatig vragen over welke patellabandjes wij gebruiken tijdens het sporten. Deze vragen – samen met vragen over deze pagina – hebben we verzamelt in de onderstaande kopjes. Heb je zelf ook een vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Dat begrijpen we! Klik op meer informatie om direct meer info te lezen. De top 3 beste patellabandjes en braces bestaat uit:
1) Push Sports Patellabrace – meer informatie
2) Prim Mottio patellabandje deluxe – meer informatie
3) Medidu Patellabrace – meer informatie

De push sports patellabrace, die ook op nummer 1 staat, is een bijzonder comfortabele en veruit de meest verkochte band van dit moment. Wij hebben deze band uitgebreid getest en raden hem ook aan. De goedkoopste variant vind je in deze winkel.

Wij hebben zelf veel ervaring met sporten met patellabandjes en ook ervaring met gebruik in dagelijks leven. Aangezien een goed patellabandje soms lastig te vinden is, hebben we er in ons leven meerdere gekocht en uitgetest. Daarnaast hebben we gekeken naar de online reviews en algemene beoordeling van mensen die het bandje hebben gekocht. Ook hebben we de meningen uit onze omgeving (voornamelijk sporters) gevraagd. Op basis hiervan is de bovenstaande lijst tot stand gekomen.

Een patellabandje is een klein bandje die je om de knie vastmaakt Het zet druk op de patellapees, die zich direct onder de knieschijf bevindt en de knieschijf verbindt met de quadriceps-spier (ook wel Musculus quadriceps femoris). Hierdoor wordt de patellapees ontlast en neemt de spanning van de bovenkant van de patellapees af. Daardoor wordt ook de pijn, veroorzaakt door de patella tendinitis, verminderd.

We weten dat er onderzoeken zijn waaruit blijkt dat tussen de 70 en 80% van de mensen die 
de bandjes dragen, verbetering rapporteerden in zowel acute als chronische gevallen van 
patellaire peesontsteking.

Over het algemeen moeten patellabandjes worden gedragen als u kniepijn heeft of als u blessures wilt voorkomen tijdens sporten met veel contact waarbij de kans op knieletsel groter is. Daarnaast doe je dit in overleg met een huisarts of ander medische expert.

Open de andere kant van de riem en trek aan elke kant, terwijl je naar beneden trekt tot een comfortabele hoeveelheid compressie wordt toegepast. Bevestig beide kanten van de riem met de klittenbandsluitingen. Zorg ervoor dat u niet zo strak trekt dat de bloedsomloop wordt belemmerd. De patellaband moet strak maar comfortabel en ondersteunend aanvoelen.

Dat begrijpen we! Op een normale dag neem je al veel te veel informatie in je op. Je kan deze winkel bekijken voor betrouwbare patellabandjes van hoge kwaliteit. Hier shoppen wij ook.


Categorie: Patellabandje

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.

Share to...