De Fox 3 crosstrainer serie: iPlus, HRC en normaal – verschillen en advies

De Fox 3 crosstrainer serie iPlus, HRC en normaal – verschillen en advies

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Eén van de populairste crosstrainers van dit moment is de Focus Fitness Fox 3. Dit model, van het merk Focus Fitness, kan je in drie soorten kopen in de winkel. Dit zijn de Fox 3, Fox 3 HRC en Fox 3 iPlus. Hoewel het in de basis gelijke modellen zijn, zijn er toch een aantal verschillen. De verschillen zitten onder andere in de adviesprijs en functionaliteit (of het afwezig zijn van een bepaalde functie). In dit artikel vergelijk ik de drie modellen met elkaar.

Tip: Ik heb het basismodel uitgebreid getest. Wil je mijn mening weten over deze crosstrainer? Lees dan mijn Focus Fitness Fox 3 review

De Fox 3 serie crosstrainers van Focus Fitness

De Fox 3 serie van Focus Fitness staat bekend als een reeks hoogwaardige crosstrainers ontworpen om thuisgebruikers een professionele trainingservaring te bieden. Kenmerkend voor deze serie is de combinatie van stevige bouwkwaliteit, geavanceerde technologie en gebruiksvriendelijke features. De Fox 3 crosstrainers zijn niet alleen robuust en stabiel, maar bieden ook een scala aan trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus, waardoor ze geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde sporters. Het intuïtieve display, de fluisterstille werking en de mogelijkheid tot trainingen op basis van hartslag zijn enkele van de hoogtepunten die de Fox 3 serie onderscheiden binnen het  goedkopere segment van crosstrainers. De serie bestaat uit:

Overeenkomsten Fox 3 serie crosstrainers

Ik begin met de overeenkomsten tussen de modellen binnen deze serie. De basis van de fiets is bij alle modellen gelijk. Elk model in de Fox 3-serie heeft 16 weerstanden en is voorzien van 18 programma’s. Ook kan je bij alle modellen trainen op basis van hartslag. Dit kan door de handvaten vast te houden of door een externe borstband te koppelen. Verder zijn de modellen allemaal niet inklapbaar en verstel je de magnetische weerstand op een elektronische manier. Het vliegwiel is aan de achterkant geplaatst. De lengtepas is altijd 40cm, waardoor het voor hele lange mensen waarschijnlijk minder geschikt is.

Tip: Heb je de iPlus of normale Fox 3 op het oog? Dan kan je ook altijd een losse geschikte borstband kopen. Bij de HRC krijg je de Senz Sports 5Hz Borstband. Die kan je hier ook goedkoop los kopen! Deze kun je aan alle modellen koppelen.

Verschillen

Belangrijker zijn eigenlijk de verschillen tussen de drie modellen binnen de Focus Fitness 3 crosstrainers. De verschillen zijn klein, maar toch aanwezig. Ik behandel de 3 modellen kort:

Focus Fitness Fox 3 (basisuitvoering crosstrainer)

Dit is het standaardmodel uit de Fox 3 serie. Het biedt een betrouwbare en stevige bouwkwaliteit met basisfunctionaliteiten. Het apparaat biedt verschillende trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als intermediaire gebruikers. Het is tevens het goedkoopste model uit de serie.

Focus Fitness Fox 3 HRC (hartslag staat centraal)

Hoewel het Fox 3 HRC model dezelfde basisfuncties en bouwkwaliteit deelt met het standaard Fox 3 model, onderscheidt het zich door de meegeleverde borstband. Deze borstband biedt een nauwkeurigere en consistente hartslagmeting, waardoor gebruikers efficiënter op hun hartslag kunnen trainen. Ideaal voor diegenen die hun cardiotraining willen optimaliseren.

Focus Fitness Fox 3 iPlus (interactieve training)

Dit model onderscheidt zich met de “iPlus” functie, wat staat voor interactieve training. Door middel van Bluetooth connectiviteit kan dit model verbinding maken met tablets of smartphones. Hierdoor krijg je toegang tot diverse interactieve trainingsapps. Zo kan men bijvoorbeeld virtueel door verschillende landschappen lopen of de training variëren met behulp van apps. Zoals je wel begrijpt, maakt dit de trainingen motiverender en leuker. Dit model is ook voorzien van een tablethouder bij het display.


Categorie: Crosstrainer

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.