Domyos Crosstrainer EL520B review (Decathlon)

Domyos Crosstrainer EL520B

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De crosstrainer EL520B is te koop bij Decathlon en is van het huismerk Domyos. Deze crosstrainer is een revolutionair apparaat, omdat je niet eens een stopcontact nodig hebt! De EL520B crosstrainer heb ik een aantal keer uit kunnen testen bij een filiaal van Decathlon zelf. In dit geval was het een filiaal in Spanje. Qua prijs valt het in dezelfde categorie als de Focus Fitness Fox 5, een van mijn favoriete crosstrainers van dit moment. Hieronder lees je alles wat je wil weten over de Decathlon crosstrainer met de productcode / naam EL520B.

Wat is de Domyos EL520B crosstrainer

De Domyos Crosstrainer EL520B van Decathlon is een fitnessapparaat ontworpen voor regelmatig gebruik, tot wel vijf uur per week. Het toestel beschikt over een zelfaandrijvend mechanisme, wat betekent dat er geen stopcontact nodig is om het te gebruiken. Met een lengtepas van 39 cm en 15 weerstandsniveaus biedt het toestel een breed scala aan trainingsintensiteiten. Verder is er een interactieve console met zes geïntegreerde functies en zeven trainingsprogramma’s, en het apparaat is compatibel met apps zoals Kinomap en e-Connected.

De EL520B is een zelfaandrijvend model

Een van de meest opvallende kenmerken van de EL520B is het feit dat je geen stopcontact nodig hebt. Het apparaat is zelfaandrijvend. Dit betekent dat je hem kunt plaatsen waar je wilt, zonder je zorgen te maken over de lengte van een snoer of de aanwezigheid van een stopcontact. Aan de ene kant vind ik dit – net zoals veel mensen revolutionair – aan de andere kant is het zo’n groot apparaat, dat in een kamer in huis staat, dat ik er altijd wel een stopcontact in de buurt heb. Ik weet dat in professionele

Hoe het werkt: De Domyos Crosstrainer EL520B wordt zelfaandrijvend genoemd. Dit betekent dat je geen stopcontact nodig hebt om te trainen. Het apparaat wekt zijn eigen energie op terwijl je traint. Door de beweging van het vliegwiel wordt stroom gegenereerd die het display en de elektronische functies van kracht voorziet.

Een kleine lengtepas

De EL520B heeft een paslengte van 39 cm, waardoor hij bij uitstek geschikt is voor een efficiënte cardiotraining. Je maakt er een relatief kleine elliptische beweging mee. Dit is minder prettig voor lange mensen, Ik raad het persoonlijk af voor mensen langer dan 1.90m. De machine komt met 15 weerstandsniveaus. Je kunt dus makkelijk de intensiteit aanpassen, afhankelijk van je training van dat moment. Iets wat op vrijwel elke crosstrainer kan.

Hoe comfortabel is een training op de EL520B?

Dankzij het 6 kg zware vliegwiel geniet je van een soepele en comfortabele trapbeweging. Dit is een groot pluspunt als je van plan bent om regelmatig te trainen. Soepelheid in beweging betekent minder belasting van je gewrichten en dus een prettiger trainingservaring. Voor mij is het vliegwiel persoonlijk wel te licht. Je kan er niet echt intensief op trainen. Het soortgelijke model, mijn favoriet: de Focus Fitness Fox 5 heeft – ter vergelijking – een vliegwiel van 10kg. Dit is net even wat steviger en stabieler en geschikt voor een hoger gebruiksgewicht.

Domyos Crosstrainer EL520B review

Interactieve coaching en connectiviteit

De EL520B is niet zomaar een machine; het is je persoonlijke trainer. De interactieve console geeft je toegang tot zes functies en zeven trainingsprogramma’s. Hierdoor kun je je workouts zo afwisselend mogelijk houden en voorkom je dat je je gaat vervelen. Bovendien kun je het apparaat koppelen aan apps als Kinomap en e-Connected, waardoor je toegang krijgt tot nog meer trainingsprogramma’s en je eigen statistieken kunt bijhouden. Dit is voor mij wel een pluspunt.

Eenvoudig te verplaatsen en duurzaam

Ondanks zijn gewicht van 52 kg, is de EL520B makkelijk te verplaatsen dankzij de transportwieltjes aan de voorkant. En met een garantie van 2 jaar op onderdelen en werkuren, en 5 jaar op het metalen frame, ben je verzekerd van een duurzaam product. Decathlon levert zelfs tot 10 jaar reserveonderdelen, mocht je die nodig hebben. Dit is soms wel nodig, bijvoorbeeld voor het probleempunt van dit model: het scherm.

Domyos Crosstrainer EL520B ervaring scherm

Interactief scherm: een minpunt

Nu komen we bij het interactieve scherm, en dit is waar ik een beetje kritisch moet zijn. Na enkele maanden gebruik heb ik zelf ondervonden dat het scherm problemen kan vertonen. Het is frustrerend als je midden in een workout zit en het scherm begeeft het. Gelukkig valt dit onder de garantie en wordt dit vrijwel altijd zonder problemen vervangen. Maar het is iets om rekening mee te houden als je voor dit model kiest.

Conclusie: Een degelijke keuze met enkele kanttekeningen

Domyos Crosstrainer EL520B

Naam product: Domyos Crosstrainer EL520B

Productbeschrijving: De Domyos Crosstrainer EL520B van Decathlon is een fitnessapparaat ontworpen voor regelmatig gebruik, tot wel vijf uur per week. Het

Merk: Domyos / Decathlon

  • Totaalscore
2.5

Samenvatting mijn mening

Na uitgebreid testen en gebruik van de Domyos EL520B, kan ik zeggen dat het een goede keuze is voor af en toe tot regelmatige workouts. De zelfaandrijving is een unieke en nuttige eigenschap die veel flexibiliteit geeft bij het kiezen van een plek voor je crosstrainer. Het vliegwiel is soepel maar persoonlijk voor mij te licht voor intensieve trainingen. Ook het interactieve scherm heeft leuke mogelijkheden maar heeft de neiging om defect te raken. Gelukkig valt dit onder de garantie. Ik raad het aan voor mensen die licht willen trainen en mensen die revalideren en een goedkope crosstrainer zoeken.

Als je op zoek bent naar een meer robuuste crosstrainer met een zwaarder vliegwiel, zou ik de Focus Fitness Fox 5 als alternatief aanraden. Deze is ook verkrijgbaar in een iPlus-versie met interactiviteit. De Fox 5 heeft een stabieler en steviger bouw en is meer geschikt voor intensievere trainingen.

Voordelen

  • Geen stopcontact nodig dankzij zelfaandrijving
  • Verscheidenheid aan trainingsprogramma’s en connectiviteit met apps
  • Makkelijk te verplaatsen door transportwieltjes
  • Goede garantievoorwaarden

Nadelen

  • Lengtepas kan problematisch zijn voor mensen langer dan 1.90m
  • Licht vliegwiel maakt intensieve trainingen lastig
  • Interactief scherm kan defect raken

Veelgestelde vragen over de EL520B van Decathlon

Is de Crosstrainer EL520B geschikt voor intensief gebruik?

De EL520B is ontworpen voor regelmatig gebruik, tot ongeveer 5 uur per week en meer. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die een stevige workout willen zonder naar de sportschool te gaan.

Heeft de EL520B een stroomaansluiting nodig?

Nee, een van de grote voordelen van de EL520B is dat hij zelfaangedreven is. Je hebt dus geen stopcontact nodig, wat meer flexibiliteit geeft bij het kiezen van de plek waar je wilt trainen.

Kan ik mijn smartphone koppelen aan de EL520B?

Ja, de EL520B beschikt over een interactieve console die je kunt koppelen aan apps zoals Kinomap en e-Connected. Dit maakt je trainingen meer divers en kan je motiveren om je fitnessdoelen te bereiken.

Hoe zwaar is de EL520B en kan ik hem makkelijk verplaatsen?

De EL520B weegt 55 kg, maar is voorzien van transportwieltjes aan de voorkant. Je kunt de crosstrainer dus relatief eenvoudig verplaatsen door hem op deze wieltjes te kantelen.

Wat zijn de garantievoorwaarden van de EL520B?

Decathlon biedt een garantie van 2 jaar op onderdelen en werkuren voor de EL520B, en 5 jaar op het metalen frame. Daarnaast zijn onderdelen 10 jaar verkrijgbaar.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.

Share to...