Domyos Crosstrainer EL540: ervaring en uitgebreide review

Domyos Crosstrainer EL540 review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In de wereld van thuisfitness is het niet makkelijk om een apparaat te vinden dat zowel effectief als gebruiksvriendelijk is. Toch lijkt het er op dat de Domyos Crosstrainer EL540 beide goed doet. Hieronder lees je alles wat je moet weten over de Domyos Crosstrainer EL540. Ik bekijk de specificaties, reviews en ervaringen van andere gebruikers en het merk zelf. Natuurlijk geef ik op het eind een duidelijke eindconclusie met daarbij de voordelen en nadelen.

Wat is de Domyos EL540 crosstrainer van Decathlon?

Voordat ik begin met mijn review over deze crosstrainer, geef ik je eerst een feitelijke uitleg over wat het apparaat precies is.

De EL540 Crosstrainer is een fitnessapparaat ontworpen voor cardiotraining en full-body workouts. Dit model is een product van het merk Domyos en is vooral populair bij thuisgebruikers. De crosstrainer heeft verschillende weerstandsniveaus, een stevig frame en een console voor het volgen van je prestaties zoals afstand, tijd en calorieverbruik. Het unieke aan de EL540 is dat het een zelfaangedreven machine is, wat betekent dat je geen stopcontact nodig hebt om het apparaat te gebruiken.

In de winkel bekijken

Hieronder zie je de beste prijzen van de Domyos EL540 crosstrainer. Deze crosstrainer is in 2 kleuren verkrijgbaar. Welke vind jij het mooiste?

Wat is er veranderd?

Ik vind het altijd fijn om eerst even te kijken naar de voorganger. Het voorgaande model, de EL520. De EL540 heeft nu een vliegwiel van 9 kg, ten opzichte van de 6 kg in de EL520. Dat zorgt voor een vloeiendere beweging, zelfs bij intensieve trainingen. Daarnaast heeft de EL540 maar liefst 24 verschillende programma’s, in plaats van de 7 op de EL520. Naar mijn mening is dit model dus wel flink vooruitgegaan ten opzichte van zijn voorganger.

Technische snufjes

Wat het leven makkelijker maakt, zijn de knoppen op de vaste handgreep. Hiermee kun je makkelijk de weerstand regelen. Ook kun je de bewegende stangen vastzetten, handig als er kinderen in de buurt zijn. Maar het belangrijkste punt vind ik dat deze crosstrainer zelfaandrijvend is. Geen gedoe meer met snoeren en stopcontacten!

Wist je dat een zelfaangedreven crosstrainer als de EL540i geen elektrische stroom nodig heeft om te werken? Dat komt omdat de beweging die je maakt tijdens het sporten energie genereert om het apparaat te laten functioneren. Zo kun je de crosstrainer gemakkelijk overal in huis plaatsen zonder je zorgen te maken over stopcontacten.

Prestaties en comfort

Domyos Crosstrainer EL540 review

De EL540 heeft een paslengte van 39 cm. Dat is vrij groot en maakt de beweging tijdens het trainen efficiënter en comfortabeler. De crosstrainer heeft ook een vliegwiel van 9 kg. Het zorgt voor een fijne, soepele beweging, wat essentieel is voor een goede cardiotraining. Op dit punt heb ik niets aan te merken. Je merkt wel meteen dat het een vrij hoge kwaliteit crosstrainer is, die – vergeleken met alternatieven – een stuk goedkoper is voor wat je krijgt.

Connectiviteit en programma’s

Je kunt de EL540 koppelen aan e-Connected of Kinomap voor extra motivatie. Met e-Connected stel je een wekelijks doel in en kun je jouw statistieken bijhouden. Kinomap biedt een realistische trainingsomgeving, waarbij je zelfs samen met anderen kunt trainen. Ik heb zelf het meest gebruikgemaakt van Kinomap, maar omdat E-connected van Domyos zelf is, wil ik dit ook wel een kans gaan geven in de toekomst.

Onderhoud en garantie

Decathlon zorgt voor een uitstekende service na verkoop. De onderdelen zijn tot 10 jaar na aankoop beschikbaar en er zit een garantie van 2 jaar op onderdelen en werkuren. Het metalen frame heeft zelfs een garantie van 5 jaar.

Wat vinden anderen? Gebruikersreviews van de Domyos EL540 bekeken

Uit de reviews blijkt dat de meeste gebruikers zeer tevreden zijn. Ze prijzen de vloeiende beweging, de zelfaandrijving en de effectiviteit voor cardiotraining. Het enige minpunt dat naar voren komt, is de plaatsing van de drinkbushouder. Die zou te laag zijn.

Domyos Crosstrainer EL540 display review

Over het merk Domyos

Domyos is een merk dat onderdeel uitmaakt van de Decathlon Groep. Het staat bekend om een breed scala aan fitnessproducten, van apparatuur zoals crosstrainers en loopbanden tot kleding en accessoires. De focus ligt op kwaliteit tegen een betaalbare prijs, waardoor het merk populair is bij zowel beginners als gevorderden in de fitnesswereld.

De klantenservice en garantievoorwaarden van Domyos krijgen over het algemeen goede recensies. Bovendien gaan ze met hun tijd mee door moderne features aan te bieden, zoals Bluetooth-connectiviteit op veel van hun apparaten. Hierdoor kunnen gebruikers hun fitnessprestaties makkelijk volgen via diverse apps.

Conclusie: Domyos crosstrainer EL540 review

Domyos Crosstrainer EL540 review

Naam product: Domyos EL540 Crosstrainer

Productbeschrijving: De EL540 Crosstrainer is een fitnessapparaat ontworpen voor cardiotraining en full-body workouts. Dit model is een product van het merk Domyos en is vooral populair bij thuisgebruikers. De crosstrainer heeft verschillende weerstandsniveaus, een stevig frame en een console voor het volgen van je prestaties zoals afstand, tijd en calorieverbruik.

Merk: Domyos / Decathlon

 • Totaalscore
4.5

Samenvatting mijn mening

Ik heb dit model een aantal keer uit mogen testen in de showroom van Decathlon.De Domyos EL540 crosstrainer een hoogwaardig apparaat is dat veel te bieden heeft. Het is zelfaangedreven, heeft een soepele beweging dankzij het 9 kg vliegwiel en biedt 24 gevarieerde programma’s voor een uitdagende workout. De connectiviteit met e-Connected en Kinomap is een fijne extra.

Ook de lange garantietermijnen en de beschikbaarheid van onderdelen voor 10 jaar na aankoop zijn grote pluspunten. Toch zijn er kleine verbeterpunten zoals de laag geplaatste bidonhouder en het display dat bij andere merken net iets soepeler lijkt te werken. Al met al is dit een hoogwaardige crosstrainer. Ideaal voor thuisgebruik, zowel intensiever als licht voor bijvoorbeeld revalidatie. Ik ben fan van de prijs/kwaliteit.

Voordelen

 • Zelfaangedreven, geen stopcontact nodig
 • Vliegwiel van 9 kg voor soepele bewegingen
 • Paslengte van 39 cm voor efficiënte training
 • 24 geïntegreerde programma’s
 • 6 functies voor trainingsbegeleiding
 • Connectiviteit met e-Connected en Kinomap
 • Onderdelen 10 jaar verkrijgbaar
 • 2 jaar garantie op onderdelen en werkuren, 5 jaar op het metalen frame

Nadelen

 • Drinkhouder laag geplaatst
 • Display kan verbetering gebruiken

Veelgestelde vragen over de Domyos crosstrainer

Is er een stopcontact nodig voor de EL540i?

Nee, de EL540i is zelfaangedreven en heeft geen stopcontact nodig.

Wat is de lengtepas van de EL540i en is deze verstelbaar?

De paslengte is 39 cm en is niet verstelbaar.

Hoeveel programma’s en functies heeft de EL540i?

Er zijn 24 vooraf ingestelde programma’s en 6 functies voor trainingsbegeleiding.

Is de EL540i compatibel met apps?

Ja, de EL540i is compatibel met de e-Connected en Kinomap apps.

Hoe lang is de garantie op de EL540i?

De garantie is 2 jaar op onderdelen en werkuren en 5 jaar op het metalen frame. Onderdelen zijn tot 10 jaar verkrijgbaar.


Categorie: Reviews

Foto van auteur

Edwin

Edwin is niet alleen mede-eigenaar van sportmedia365.nl, waar deze website onder valt, maar ook een doorgewinterde sportenthousiasteling met een schat aan kennis over fitnessapparatuur en de sportwereld.Zijn passie voor sport is veelzijdig; van wekelijkse sessies in de sportschool tot het delen van het sportavontuur met zijn partner, een toegewijde triatlete. Als fervent fietser verkent hij graag nieuwe wegen en paden. Zijn expertise komt mede voort uit jarenlange ervaring als beheerder van een sporthorlogewebsite, waar hij met toewijding meer dan 600.000 woorden aan diepgaande sportcontent heeft geproduceerd.Op 365sport.nl combineert Edwin deze rijke ervaring met zijn liefde voor de nieuwste sporttechnologieën, om lezers te voorzien van inzichten en adviezen waar ze écht iets aan hebben.